Πέντε απλά πράγματα που σε κάνουν σούπερ μπαμπά

Ένας σούπερ μπαμπάς δεν χρειάζεται να έχει ...υπερφυσικές ιδιότητες. 

Πέντε απλά πράγματα που σε κάνουν σούπερ μπαμπά
Bigstock

Δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος για να είσαι καλός πατέρας.

Ο κάθε μπαμπάς γνωρίζει πώς μπορεί να δεθεί καλύτερα με το παιδί του, πώς να το κάνει να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά.

Στην πράξη όμως ορισμένοι τρόποι λειτουργούν περισσότερο από κάποιους άλλους και βοηθούν τον μπαμπά να φαντάζει στα μάτια του παιδιού του σούπερ μπαμπάς.

Ένας σούπερ μπαμπάς βρίσκει χρόνο για την οικογένειά του

Κάνεις ήδη πολλά για την οικογένειά σου παρέχοντας της τροφή και στέγη. Ακόμα κι έτσι, όμως, αν δεν αφιερώνεις αρκετό χρόνο στα παιδιά σου, μπορεί να πιστεύουν ότι νοιάζεσαι περισσότερο για άλλα πράγματα – όπως η δουλειά, οι φίλοι ή τα χόμπι σου – παρά για αυτά. Φρόντισε λοιπόν να περνάς καθημερινά λίγο από τον περιορισμένο χρόνο σου μαζί τους. Δεν χρειάζεται να παίζεις, να κάνεις βόλτες, να πηγαίνεις για ψώνια. Προγραμμάτισέ τα για τα Σαββατοκύριακα. Μια κουβέντα στον καναπέ – χωρίς κινητό ή τηλεόραση ανοιχτή – μια καληνύχτα κι ανάγνωση παραμυθιού ή βιβλίου πριν τον ύπνο, ένα χαλαρό βραδινό λέγοντας τα νέα της ημέρας σας, αρκούν για να έχεις μια καθημερινή στενή επαφή με το παιδί σου.

mpampas-mwro.jpg

Ένας σούπερ μπαμπάς ξέρει πώς να επικοινωνεί

Το να γνωρίζεις πώς να επικοινωνείς με το παιδί σου σημαίνει ότι ξέρεις να ακούς και ότι μαθαίνεις να μην αντιδράς υπερβολικά σε αυτά που λέει.
Εάν φοβάται ότι θα χάσεις την ψυχραιμία σου και ότι θα το επικρίνεις αυστηρά, δεν θα αισθάνεται ελεύθερο να εκφράσει αυτό που σκέφτεται και νιώθει.

Ένας σούπερ μπαμπάς ξέρει να επαινεί κι όχι μόνο να τιμωρεί

Όταν επιβάλεις μια τιμωρία στο παιδί ή συνέπεια πρέπει να το κάνεις επειδή το αγαπάς και θέλεις να το βοηθήσεις να καταλάβει κάποια πράγματα, κι όχι επειδή νιώθεις απογοητευμένος ή θυμωμένος μαζί του. Μην φοβάσαι να επαινέσεις το παιδί σου γιατί θεωρείς ότι το κακομαθαίνεις. Ο έπαινος ενθαρρύνει και εμπλουτίζει τον χαρακτήρα του παιδιού καθώς νιώθει ότι το εκτιμούν και το αγαπούν.

mpampas-iperiroas.jpg

Ένας σούπερ μπαμπάς είναι το άλλο μισό της οικογένειας

Η υποστήριξη και η αγάπη που δείχνεις στη γυναίκα σου είναι ίσως ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στο παιδί σου. Με άλλα λόγια, όταν προσπαθείς να είσαι καλός ως σύζυγος, έμμεσα κάνεις μια εκπληκτική δουλειά και ως πατέρας. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό, μόνο εσύ.

Ένας σούπερ μπαμπάς παίζει με τα παιδιά του με μοναδικό τρόπο

Οι μπαμπάδες τείνουν να παίζουν με τα παιδιά τους με τρόπο που δεν το κάνουν οι μητέρες. Είναι πιο παρορμητικοί, ριψοκίνδυνοι, αστείοι και ενθαρρύνουν τα παιδιά να τολμούν. Γι΄αυτό το παιχνίδι μαζί σου είναι κάτι το ξεχωριστό για το παιδί σου... Γι΄αυτό το περιμένει πώς και πώς...

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved