Γερουσιαστής πήγε με το μωρό του στη Βουλή - Το τάισε, του άλλαξε μέχρι και πάνα

Δεν ήταν μια συμβολική κίνηση καθώς όπως είπε, ο γερουσιαστής μοιράζεται την ευθύνη και τη φροντίδα του μωρού με τη σύζυγό του.

Γερουσιαστής πήγε με το μωρό του στη Βουλή - Το τάισε, του άλλαξε μέχρι και πάνα
twitter.com/RepJimmyGomez

Ο γερουσιαστής Jimmy Gomez, δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν viral όταν κατά τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσινγκτον, είχε μαζί του τον 4 μηνών γιο του.

Στα social media κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Gomez με τον μικρό Hodge στην αγκαλιά του σε μάρσιπο αλλά και αρκετές ακόμα με άλλους βουλευτές ή τη στιγμή που του άλλαζε πάνα.

Όπως σχολίασε ο ίδιος, απώτερος στόχος του δεν ήταν να γράψει ιστορία αλλά να δείξει ότι και οι άνδρες είναι σε θέση να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στην ανατροφή των παιδιών.

« Το τάισμα του μωρού είναι στις 7 το πρωί, μετά τέσσερις ώρες αργότερα στις 11, ξανά στις 3 μ.μ. και τελευταίο γεύμα στις 7 το βράδυ. Είναι ένα ξυπνητήρι. Στις τρεις ώρες ο μικρός αρχίζει να γίνεται ιδιότροπος και ανήσυχος και τότε πρέπει να βρεις κάτι για να τον κρατήσεις απασχολημένο γιατί αν περάσουν τρεισήμισι ώρες, αναστατώνεται πραγματικά », είπε ο γερουσιαστής.

Γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι το πρόγραμμα ενός μωρού μπορεί να βγει εκτός προγραμματισμού.

«Το πρώτο τάισμα των 10:45 π.μ. ξεκίνησε στις 11 π.μ. και διήρκεσε μισή ώρα παραπάνω. Και μετά το τάϊσμα συνέβη μια …έκρηξη στην πάνα, οπότε έπρεπε να τον αλλάξω. Ευτυχώς υπάρχει ένα ανδρικό μπάνιο ακριβώς απέναντι από το γραφείο μου», σχολίασε με χιούμορ ο Jimmy Gomez.

Ήταν άλλωστε εξοπλισμένος με αρκετές πάνες, μωρομάντηλα και μπιμπερό οπότε ούτε αγχώθηκε ούτε πανικοβλήθηκε.

Παρά τις ακατάστατες ώρες γευμάτων και το άλλαγμα, ο γερουσιαστής είπε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να είναι παρών το 4 μηνών του σε αυτή την τόσο σημαντική ψηφοφορία.

«Δε διακινδυνεύουμε εμείς τη ζωή μας φέρνοντας ένα παιδί στον κόσμο, οι γυναίκες το κάνουν»

Για τον Gomez πέρα από την ορκωμοσία του, το πιο σημαντικό είναι να εκπροσωπεί όχι μόνο εργαζόμενες οικογένειες αλλά και εργαζόμενους μπαμπάδες που αναλαμβάνουν το μερίδιο ανατροφής και φροντίδας των παιδιών τους.

«Πρέπει να θεωρούμε ως φυσιολογικό να βλέπουμε μπαμπάδες να παίρνουν τα παιδιά τους στη δουλειά ή να μένουν μαζί τους στο σπίτι. Όταν έφερα τον γιο μου στο γραφείο, νομίζω ότι ο κόσμος ξαφνιάστηκε αλλά δεν ήταν κάτι σπουδαίο. Νομίζω ότι στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι εμείς οι άνδρες πρέπει να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Δεν διακινδυνεύουμε τη ζωή μας φέρνοντας ένα παιδί στον κόσμο, οι γυναίκες το κάνουν».

Εκτός από την επίδειξη μιας δίκαιης κατανομής της παιδικής μέριμνας μεταξύ των γονιών ο Gomez λέει ότι ήταν σημαντικό για εκείνον να καταρρίψει τον μύθο ότι η ανατροφή των παιδιών είναι «γυναικεία δουλειά».

«Πιστεύω ότι ο πολιτισμός μας αλλάζει και εξελίσσεται. Το έχω δει με τα μάτια μου αλλά και μέσα στην οικογένειά μου. Θέλω να πω, το babywearing είναι ωραίο τώρα!»,ανέφερε ο γερουστιαστής.

Με πληροφορείς από το nbcnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved