Πότε οι μπαμπάδες αντιδρούν υπερβολικά

Σε ποιες περιπτώσεις η αντίδραση των μπαμπάδων είναι υπερβολική. 

Πότε οι μπαμπάδες αντιδρούν υπερβολικά
Bigstock

Οι μπαμπάδες συνήθως είναι πιο χαλαροί στη διαχείριση της καθημερινότητας των παιδιών σε σχέση με τις μαμάδες.

Είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας είτε λόγω ενοχών που δεν περνούν αρκετό χρόνο μαζί τους, αποφεύγουν να βάζουν τις φωνές ή να εξαντλούν την αυστηρότητά τους για απλά πράγματα.

Ωστόσο, υπάρχουν φορές που αντιδρούν μάλλον υπερβολικά για θέματα που θεωρούν οι ίδιοι σημαντικά (αλλά τις περισσότερες φορές δεν είναι).

Οι μπαμπάδες αντιδρούν υπερβολικά όταν τα παιδιά τους φέρνουν κακό βαθμό στο σπίτι

Κάθε μπαμπάς θέλει τα παιδιά του να κάνουν το καλύτερο δυνατό και να έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο. Οι βαθμοί είναι σημαντικοί, αλλά σημαντικότερη είναι η προσπάθεια. Αντί να χάνετε την ψυχραιμία σας, αδράξτε την ευκαιρία για να τα βοηθήσετε να εντοπίσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Οι μπαμπάδες αντιδρούν υπερβολικά όταν τα παιδιά τους ρίχνουν μια λάθος πάσα ή χάνουν την μπάλα

Οι περισσότεροι μπαμπάδες είναι ανταγωνιστικοί και τους αρέσει να κερδίζουν. Πρέπει να θυμόμαστε ότι για τα παιδιά ο αθλητισμός δεν αφορά μόνο την απόδοσή τους αλλά τα διδάσκει τη συνεργασία, την επιμονή, την προσπάθεια. Αντί να αντιδράτε υπερβολικά όταν χάνουν την μπάλα, βοηθήστε να επικεντρωθούν στον τρόπο που μπορούν να γίνουν καλύτεροι.

mathainoun-oti-tha-ginoun-mpampades.jpg

Οι μπαμπάδες αντιδρούν υπερβολικά όταν τα παιδιά τους σπάνε κάτι

Τα περισσότερα πράγματα μπορούν να αντικατασταθούν και δεν είναι το τέλος του κόσμου αν υπάρξει μια φθορά. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να βλέπουν τα παιδιά να αντιδράτε με τον σωστό τρόπο. Αντί να εκνευρίζεστε όταν κάτι σπάει, εξηγήστε τα ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικά μέσα στο σπίτι.

Οι μπαμπάδες αντιδρούν υπερβολικά όταν τα παιδιά τους αφήνουν παιχνίδια ή ρούχα πεταμένα

Οι μπαμπάδες εκνευρίζονται κυρίως με τα πεταμένα παιχνίδια κι όχι τόσο με τα ρούχα. Πόσες φορές δεν πατήσατε κομμάτια από τουβλάκια στο πάτωμα και νιώσατε ότι σας διαπερνά βελόνα; Πριν αρχίσετε να φωνάζετε, θυμηθείτε ότι είναι μικρά παιδιά και θα χρειαστούν την καθοδήγησή σας για να μαζεύουν τα παιχνίδια, τα ρούχα, τα πράγματά τους.

Πηγή: allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved