Πώς μπορεί ένας άντρας από καλός μπαμπάς να γίνει ένας αδιάφορος πατέρας

Τι λάθη μπορεί να κάνει. 

Πώς μπορεί ένας άντρας από καλός μπαμπάς να γίνει ένας αδιάφορος πατέρας
Bigstock

Κάθε μπαμπάς θέλει να έχει μια στενή σχέση με τα παιδιά του. Να μην είναι ο μπαμπάς του Σαββατοκύριακου ούτε μόνο ο μπαμπάς που δεν χαλάει χατίρια…

Προσπαθεί λοιπόν για το καλύτερο με όποιο τρόπο μπορεί. Πώς όμως από ένας καλός μπαμπάς στην πορεία γίνεται αδιάφορος στα μάτια των παιδιών του;

Εύκολα. Συνήθως, οι αλλαγές είναι ακούσιες. Είναι απορροφημένος από την καθημερινότητα και συχνά δεν αντιλαμβάνεται την αλλαγή της συμπεριφοράς του.Όπως:

mpampas-sinepimeleia.jpg

Περνά πολλές ώρες στο κινητό

Επιστρέφει κουρασμένος από τη δουλειά και θέλει να χαλαρώσει. Είναι απόλυτα σεβαστό. Όμως τα παιδιά περιμένουν τη στιγμή που θα μοιραστούν τα νέα της ημέρας μαζί του, που θα του ζητήσουν να παίξουν πριν πάνε για ύπνο, να του δείξουν μια νέα τους ζωγραφιά, μια εργασία. Αν λοιπόν βλέπουν τον μπαμπά τους απορροφημένο σε ένα κινητό απαντώντας μονολεκτικά ή αφηρημένα, θεωρούν ότι το κινητό είναι πιο σημαντικό για τον μπαμπά από τα ίδια.

Ο μπαμπάς – όπως και η μαμά – πρέπει να δίνει το σωστό παράδειγμα ως προς τη χρήση ηλεκτρονικών στο σπίτι. Δύο απλοί κανόνες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ είναι οι εξής: Πρώτον, όχι τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των γευμάτων και δεύτερον, αξιοποίηση προσωπικού χρόνου κατά τον ύπνο των παιδιών.

mpampas-kai-kori.jpg

Αποφεύγει τις δύσκολες συζητήσεις

Όταν ένας πατέρας είναι παθητικός και αποφεύγει τις δύσκολες συζητήσεις, τα παιδιά θα αναζητήσουν απαντήσεις αλλού, όπως στο διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στους συνομήλικους. Από μικρή ακόμα ηλικία πρέπει να απαντά σε ερωτήσεις των παιδιών ακόμα κι αν αισθάνεται άβολα χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.

mpampas-ergasia-kai-oikogeneia.jpg

Δεν μπορεί να διαχειριστεί τα λάθη

Τα παιδιά μαθαίνουν από τα λάθη τους αρκεί οι γονείς να τους τα εξηγούν και να δείχνουν την υποστήριξή τους. Ενας μπαμπάς δύσκολα θα δεχτεί ότι το παιδί του, το δικό του παιδί , δεν έχει καλή συμπεριφορά, ότι παραφέρθηκε, ότι δεν πέτυχε μια διάκριση…Η αποδοχή και ο διάλογος είναι το ζητούμενο για μια υγιή σχέση μπαμπάς και παιδιού και μια ουσιαστική επικοινωνία που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Πηγή: allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved