«Αγαπημένε νέε μπαμπά, καλώς ήρθες στον κόσμο της πατρότητας»

Η Emma Heaphy γράφει για όλα αυτά που μία μαμά θέλει να γνωρίζει ένας νέος μπαμπάς.

«Αγαπημένε νέε μπαμπά, καλώς ήρθες στον κόσμο της πατρότητας»
Instagram / wordsof_emmaheaphy

«Αγαπημένε νέε μπαμπά,

Ελπίζω να είσαι καλά. Κουρασμένος αλλά καλά.

Καλώς ήρθες στον κόσμο της πατρότητας. Σου ταιριάζει.

Παρακάτω μερικά πράγματα που μία ξεχωριστή γυναίκα και ένα μωρό στη ζωή σου θα ήθελαν να γνωρίζεις.

Μπορεί να μην το νιώθεις κάποιες φορές, αλλά σε χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ. Η πιο σημαντική δουλειά που πρέπει να κάνεις και όχι πάντα όρατη, είναι να στηρίζεις, να εμψυχώνεις για να βρουν τον δρόμο τους μαζί σου, όχι χωρίς εσένα. Είσαι ένα σημαντικό μέλος αυτής της ομάδας. Και αυτή τη στιγμή, η ομαδική δουλειά είναι ζωτικής σημασίας.

Πίσω από αυτό το πελώριο χαμόγελο αγάπης, το σώμα της γυναίκας σου είναι ταλαιπωρημένο και κουρασμένο. Έχει αυτήν την έκφραση γενναιότητας γιατί πρέπει να την έχει για να συνεχίσει. Και είναι δυνατή. Εσύ το γνωρίζεις αυτό καλύτερα από όλους. Αλλά σε παρακαλώ, μην την αφήσεις να σε ξεγελάσει. Ρώτα την πώς νιώθει. Πες της ότι τα πηγαίνει τέλεια. Βοήθησέ την πριν στο ζητήσει. Μπορεί αυτά να σου φαίνονται ασήμαντα, αλλά σημαίνουν τόσα πολλά για εκείνη αυτή τη στιγμή.

Το μωρό σου σε αγαπάει. Όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο θα το καταλαβαίνεις. Τώρα όμως, η δική σου προσπάθεια είναι αυτό που έχει σημασία. Και οι δύο σε θέλουν εκεί στα κλάματα. Και οι δύο σε θέλουν εκεί όταν εσύ νιώθεις ότι το μωρό σου το μόνο που θέλει είναι τη μαμά του. Βασίζονται και οι δύο σε εσένα.

Και μάντεψε. Η αγαπημένη σου σε αγαπάει ακόμα περισσότερο από όταν έγινες μπαμπάς. Το να σε βλέπει να αγαπάς κάποιον που δημιουργήσατε μαζί είναι απερίγραπτο. Είναι τόσο περήφανη για εσένα, ακόμα και αν είναι τόσο κουρασμένη π ου ξεχνά να στο πει κάποιες φορές.

Δεν θέλουν να είσαι τέλειος. Θέλουν απλώς να είσαι εσύ. Και θα χρειαστεί καιρός για μάθεις πώς θα είσαι ο μπαμπάς που θέλεις να γίνεις, είσαι όμως ο μπαμπάς που χρειάζονται.

Ξέρουν ότι κάποιες φορές μπορεί να αισθάνεσαι μοναξιά και άυπνος, αλλά σε παρακαλώ συνέχισε να δίνεις φως όπως μπορείς.

Το έχουν όλοι ανάγκη αυτή τη στιγμή.

Και ειδικά αυτοί δύο ξεχωριστοί άνθρωπο στη ζωή σου.

Τέλος, σε παρακαλώ μην ξεχνάς παρόλο που κάποιες φορές αναρωτιέσαι αν είσαι αρκετός, τα χέρια σου είναι αρκετά μεγάλα για να κρατούν περισσότερες από μία καρδιά ταυτόχρονα.»

Πηγή: Instagram / wordsof_emmaheaphy

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved