Μπαμπάδες φωτογραφίζονται με τα νεογέννητα μωρά τους αγκαλιά

Οι φωτογραφίες της Έβελιν αποτυπώνουν την τρυφερή σχέση μπαμπά και μωρού.

Μπαμπάδες φωτογραφίζονται με τα νεογέννητα μωρά τους αγκαλιά
Instagram / fotografie_eweliny

Τις τελευταίες δεκαετίες οι μπαμπάδες ασχολούνται πολύ πιο ενεργά με τη φροντίδα των παιδιών. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανατροφή τους, είναι παρόντες στον τοκετό, συμμετέχουν στις φωτογραφίσεις των νεογέννητων.

Η τρυφερή σχέση που αναπτύσσει ένας μπαμπάς με το μωρό του ήδη τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες της Έβελιν.

Η Έβελιν είναι μητέρα δύο παιδιών και επαγγελματίας φωτογράφος μωρών. Η ενασχόληση με τη φωτογραφία ξεκίνησε μετά τη γέννηση των γιων της όταν συνειδητοποίησε πόσο της αρέσει να φωτογραφίζει την κάθε στιγμή μαζί τους. Οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν γιατί μοιάζουν να είναι τραβηγμένες αυθόρμητα, και σε αντίθεση με την αισθητική άλλων φωτογράφων που χρησιμοποιούν εντυπωσιακά props, ρούχα και σκηνικά, εκείνη δίνει προτεραιότητα στις εκφράσεις και τις στιγμές.

https://www.instagram.com/p/CdGzrlZs1Uh

Μπαμπάδες κρατούν τα νεογέννητα μωρά τους αγκαλιά – Οι φωτογραφίες της Έβελιν

Η φωτογράφος αναρτά πολλές από τις φωτογραφίες της στο Instagram. Το account fotografie_eweliny περιλαμβάνει πάνω από 1.000 φωτογραφίες, η κάθε μία από τις οποίες είναι υπέροχη για τους δικούς της λόγους.

Μεταξύ αυτών και οι φωτογραφίες μπαμπάδων που κρατούν τα νεογέννητα μωρά τους αγκαλιά. Οι περισσότερες είναι τραβηγμένες στο σπίτι των οικογενειών, με φυσικό φωτισμό και το αποτέλεσμα είναι άκρως ρεαλιστικό και υπέροχο.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

Πώς μπορεί να δεθεί ένας μπαμπάς με το νεογέννητο;

Η συστηματική και ουσιαστική επαφή και εκείνες οι απλές, καθημερινές στιγμές είναι εκείνες που θα φέρουν μπαμπά και μωρό ακόμα πιο κοντά. Συγκεκριμένα:

Αγκαλιά. Η αγκαλιά δημιουργεί στο μωρό ένα αίσθημα ασφάλειας και οικειότητας.

Τάισμα. Εάν το μωρό πίνει γάλα, μητρικό ή ξένο, και από το μπιμπερό, το τάισμα μπορεί να αναλάβει και ο πατέρας, είτε κατά τη διάρκεια της μέρας, είτε και το βράδυ.

Αλλαγή πάνας. Μπορεί η αλλαγή πάνας να αποτελεί μία δραστηριότητα ρουτίνας, δίνει όμως την ευκαιρία για δέσιμο και παιχνίδι. Ενώ αλλάζει την πάνα, ο μπαμπάς μπορεί για παράδειγμα, να μιλάει ή να τραγουδάει στο μωρό.

Παιχνίδι. Το παιχνίδι για τα νεογέννητα μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό των μεγαλύτερων μωρών, και πάλι όμως υπάρχει στην καθημερινότητά τους και συμμέτοχος μπορεί να γίνει και ο πατέρας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved