Δώδεκα πράγματα που θα ήθελα να γνώριζα πριν γίνω μπαμπάς

Ένας μπαμπάς γράφει τι θα ήθελε να γνώριζε πριν έρθει στον κόσμο ο γιος του.

Δώδεκα πράγματα που θα ήθελα να γνώριζα πριν γίνω μπαμπάς
Bigstock

Ο Steve είναι 35 ετών και έχει έναν γιο, τον Robbie. Διατηρεί το δικό του ιστολόγιο με θέματα πατρότητας, όπου μοιράζεται σκέψεις, προβληματισμούς αλλά και όσα έχει μάθει μέχρι σήμερα για το τι εστί μπαμπάς.

Όπως αναφέρει, όταν γεννήθηκε ο γιος του ήταν εντελώς ανίδεος. Τώρα αισθάνεται ότι έκανε σημαντική πρόοδο και, χωρίς να περιμένει το Βραβείο του Πατέρα της χρονιάς, πιστεύει ότι δεν είναι ο χειρότερος.

Τι θα άλλαζε αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω; Τίποτα σημαντικό, το μόνο που θα ευχόταν είναι να γνώριζε μερικά πράγματα ώστε να ήταν έτοιμος όταν έγινε μπαμπάς.

Τι συμβουλεύει μέσα από το thediaryofdad.comόσους πρόκειται να γίνουν μπαμπάδες; Τα εξής απλά:

pateras-didaksei-gio-3.jpg

Μην πανικοβληθείτε

Το να μάθετε ότι η γυναίκα σας είναι έγκυος είναι ένα σοκ, ανεξάρτητα από το πόσο προετοιμασμένοι αισθάνεστε. Μπορεί να αγχωθείτε, να ξεκινήσετε να κάνετε προγραμματισμό για το πώς θα είναι η ζωή σας και πολλά άλλα. Μην τρελαίνεστε, τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα με ένα παιδί που ποτέ δεν μπορείς να είσαι πλήρως προετοιμασμένος.

Μάθετε τα βασικά στοιχεία της πατρότητας

Προφανώς η θεωρία απέχει από την πράξη αλλά το να είστε εντελώς ανίδεοι σίγουρα δεν βοηθάει. Ενημερωθείτε κι αν μπορείτε παρακολουθείστε μαθήματα για να το πώς να αλλάζετε μια πάνα, πώς να κάνετε μπάνιο το μωρό, πώς πρέπει να το πιάνετε. Η γυναίκα σας θα χρειαστεί βοήθεια και θα πρέπει να μπορείτε να της την προσφέρετε.

Η τηλεόραση δεν θα είναι πλέον δική σας

Σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι οι μόνες επιλογές είναι να παρακολουθείτε τηλεοπτικά προγράμματα για μικρά παιδιά όλη την ημέρα ή να την έχετε στο αθόρυβο, ειδικά όταν το μωρό κοιμάται. Φυσικά υπάρχει η λύση του κινητού αλλά δεν είναι η ίδια αίσθηση, ειδικά όταν θέλετε να δείτε έναν αγώνα.

Young Caucasian Father Holding Newborn Baby Girl. Male Man Parent And Child Daughter. Authentic Life

Η μαμά τώρα έχει πάντα δίκιο

Απλώς δεν αξίζει να μαλώνετε ή να διαφωνείτε για όλα. Σε πολλές περιπτώσεις θα διαπιστώσετε ότι όντως « η μαμά έχει δίκιο» αλλά ακόμα κι αν ισχύει το αντίθετο, είναι σημαντικό να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο να της το εξηγήσετε.

Η έξοδος δεν είναι πλέον τόσο διασκεδαστική

Η διαφορά τώρα που είστε μπαμπάς είναι ότι και να βγείτε δεν θα μπορείτε να το απολαύσετε όπως παλιά. Αν πιείτε λίγο παραπάνω ή ξενυχτήσετε θα είστε χάλια την επομένη που το παιδί θα έχει ξυπνήσει από το χάραμα και θα σας ζητά να του φτιάξετε πρωινό ή να παίξετε ( κουράγιο και όρεξη μηδέν).

Ο κοινωνικός σας κύκλος θα αλλάξει

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά δύσκολα θα μπορείτε να ακολουθείτε το πρόγραμμα των ελεύθερων φίλων σας. Πλέον, θα βρείτε νέες παρέες, κυρίως με παιδιά σε παιδότοπους και τάξεις.

Τα παιδιά δεν κοιμούνται

Φυσικά, όλοι γνωρίζουν ότι τα νεογέννητα μωρά δεν έχουν ιδιαίτερο μοτίβο ύπνου. Εκείνο που πολλοί δεν συνειδητοποιούν είναι ότι αυτό μπορεί να κρατήσει μήνες… Κάθε παιδί είναι διαφορετικό αλλά δύσκολα θα μπορέσετε να κοιμηθείτε ξανά όπως παλιά.

Μεγαλώνουν πολύ γρήγορα

Ναι, αυτό είναι κλισέ. Όμως, πραγματικά είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα περνά ο καιρός κι εσείς συχνά δεν το αντιλαμβάνεστε με το τρέξιμο της καθημερινότητας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να είναι άρρωστο το παιδί σας

Δεν μπορείτε πραγματικά να εκφράσετε με λόγια πώς αισθάνεστε όταν το μωρό σας είναι άρρωστο. Καθώς δεν έχετε ιδέα εάν είναι πραγματικά σοβαρό ή κάτι απλό, σκέφτεστε το χειρότερο σενάριο κάθε φορά. Το να βλέπεις το παιδί σου να πονά και να υποφέρει και εσύ να μην μπορείς να κάνεις κάτι για να το βοηθήσεις, σε κάνει κουρέλι.

mpampas-neogennito.jpg

Τα οικονομικά σας θα αλλάξουν

Τα εστιατόρια, οι διακοπές και οποιαδήποτε άλλη μορφή αναψυχής μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα καθώς οι ανάγκες σας είναι διαφορετικές. Μπορεί όλα αυτά να μην ακούγονται πολύ διασκεδαστικά όμως οι προτεραιότητές σας είναι άλλες πια.

Θα ανακαλύψετε το παιδί που έχετε μέσα σας

Όταν ένας άνδρας γίνεται μπαμπάς, αυτόματα ωριμάζει. Παράλληλα όμως, ανακαλύπτει κι άλλες πτυχές του εαυτού του, γνωστές αλλά και άγνωστες. Θα τραγουδήσετε με το παιδί σας, θα χορέψετε, θα τρέξετε, θα αυτοσχεδιάσετε. Και θα σας αρέσει.

Η ζωή είναι καλύτερη ως μπαμπάς

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να το φανταστείτε αλλά παρά τις παραπάνω αλλαγές θα είστε πολύ πιο ευτυχισμένοι. Κάθε φορά που θα έχετε αγκαλιά το παιδί σας, που θα τρέχει στο μέρος σας όταν σας βλέπει, που θα σας χαμογελά, όλα θα αποτελούν παρελθόν.

Το να είμαι πατέρας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχω αντιμετωπίσει ποτέ, αλλά η μόνη μου επιλογή είναι να την αγκαλιάσω και να γίνω ο καλύτερος μπαμπάς που μπορώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved