«Ο μπαμπάς μου είναι ο ήρωάς μου»

Επτά λόγοι για τους οποίους ο μπαμπάς είναι ήρωας για το παιδί του.

«Ο μπαμπάς μου είναι ο ήρωάς μου»
Bigstock

Ο πατέρας είναι πρότυπο για τα παιδιά του, τους εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά.

Είναι ο δικός τους γήινος ήρωας που θα είναι δίπλα τους ότι κι αν συμβεί.

Επομένως, κάθε μπαμπάς είναι ένας υπερήρωας και του αξίζει να ξέρει ότι τα παιδιά του τον αγαπούν και τον εκτιμούν.

Για ποιους λόγους ένα παιδί θεωρεί ήρωα τον μπαμπά του;

Δουλεύει σκληρά για να προσφέρει το καλύτερο

Ένας πατέρας εργάζεται σκληρά για να προσφέρει στο παιδί ( και την οικογένειά του γενικότερα) το καλύτερο, από έναν άνετο τρόπο ζωής μέχρι την καλύτερη εκπαίδευση. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που συναντά, θα προσπαθήσει να τις αντιμετωπίσει για χάρη των παιδιών του.

pateras-didaksei-gio-3.jpg

Δείχνει την αξία της σκληρής δουλειάς

Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή και ένας πατέρας είναι ο πρώτος που το διδάσκει αυτό στα παιδιά του. Τα υλικά αγαθά και οι υποχρεώσεις πληρώνονται με χρήματα τα οποία αποκτά κανείς με σκληρή δουλειά.

Είναι αυστηρός αλλά έχει λόγο

Ο μπαμπάς σίγουρα δεν θέλει να έχει το ρόλο του μπαμπούλα. Όμως αναλαμβάνει να επιβάλλει την τιμωρία, τις συνέπειες ή τις ποινές στο παιδί, γνωρίζοντας ότι η πειθαρχία θα το βοηθήσει και θα το προστατέψει από πολλές κακοτοπιές. Επίσης, θέλει να δείξει ότι οι πράξεις όλων μας έχουν συνέπειες.

Θέλει το παιδί του να είναι γενναίο

Ο μπαμπάς δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας στο παιδί. Καθώς μεγαλώνει, η ασφάλεια αυτή μετατρέπεται σε σιγουριά και αυτοπεποίθηση που βοηθά το παιδί να αντιμετωπίζει με γενναιότητα τα πράγματα.

giorti-patera.jpg

Είναι ο καλύτερος για παιχνίδι

Ναι, ο μπαμπάς ξέρει τι θα πει παιχνίδι. Είναι εφευρετικός, διασκεδαστικός, του αρέσουν οι σκανταλιές. Υπάρχει παιδί που να μη τρελαίνεται να παίζει με τον μπαμπά του; Πιστεύουμε πώς όχι.

Δείχνει τι θα πει αντοχή

Κανείς δεν μπορεί να κρύψει τον πόνο καλύτερα από έναν πατέρα που προσπαθεί να δείξει στα παιδιά του ότι όλα είναι καλά. Ακόμα κι όταν πονάει, χαμογελά για να μην ανησυχεί η οικογένειά του. Χαμογελά, για χάρη των παιδιών του που τον θεωρούν ήρωα.

Δεν εγκαταλείπει ποτέ τα όνειρα των παιδιών του

Οι συνεχείς προκλήσεις στη ζωή μπορεί να βαλτώσουν οποιονδήποτε και τα παιδιά να χάσουν την αυτοπεποίθηση, να σταματήσουν να προσπαθούν υπό το φόβο της αποτυχίας. Αλλά ένας μπαμπάς δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τα παιδιά του και τα όνειρά τους. Θα τους ωθήσει να στοχεύουν ψηλότερα και να δουλέψουν σκληρότερα. Θα τα σηκώνει κάθε φορά που πέφτουν και θα είναι πάντα στο πλευρό τους σε ό,τι κι αν χρειαστούν.

Προφανώς και υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι που ένα παιδί θεωρεί ήρωα τον μπαμπά του. Άλλωστε ο κάθε μπαμπάς είναι μοναδικός και ξεχωριστός στη ζωή του παιδιού.

Με πληροφορίες από το momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved