Πέντε μαθήματα ζωής που ένας μπαμπάς πρέπει να δίνει στην κόρη του

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να διδάξει ένας μπαμπάς στην κόρη του κι αυτά τα πέντε είναι από τα πιο σημαντικά.

Πέντε μαθήματα ζωής που ένας μπαμπάς πρέπει να δίνει στην κόρη του
Bigstock

Ένας μπαμπάς φαντάζει υπεράνθρωπος στα μάτια της κόρης του. Είναι αυτός που της δίνει αυτοπεποίθηση, την κάνει να αισθάνεται ασφάλεια, σιγουριά και δυνατή.

Γι΄αυτό και είναι σημαντικό να μπορέσει ένας πατέρας να διδάξει στην κόρη του τα ακόλουθα σημαντικά μαθήματα ζωής.

Στοργή

Οι μπαμπάδες είναι οι καλύτεροι στις αγκαλιές ( και τα παιχνίδια) . Αγκαλιάζοντας την κόρη τους, της δείχνει αγάπη και στοργή που τόσο έχουν ανάγκη. Αυτή η ανιδιοτελής στοργή θα τη συντροφεύει στην ενήλικη ζωή της αναζητώντας κάτι τόσο βαθύ και ουσιαστικό όσο η στοργική πατρική αγκαλιά ( κι όχι υποκατάστατό της).

mpampas-kai-kori.jpg

Αυτοδυναμία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε πατέρας θέλει το καλύτερο για την κόρη του. Από τα πράγματα ωστόσο που πρέπει να της διδάξει είναι να είναι αυτάρκης και να μη βασίζεται σε κανέναν για την ψυχική και συναισθηματική της ύπαρξη. Να αγαπά τον εαυτό της και να μην αναζητά κάποιον να την παρηγορήσει.

Η ατέλεια δεν είναι αδυναμία

Από την εφηβεία ακόμα τα κορίτσια επιδιώκουν την τελειότητα παρότι γνωρίζουν ότι είναι ανέφικτη. Θέλουν να έχουν ιδανικό σώμα, να είναι αρεστά, να έχουν φιλοδοξίες, να είναι δραστήρια, να έχουν φίλους, να είναι δημοφιλή. Όμως, το πιο ουσιαστικό είναι το κάθε κορίτσι να αποδεχτεί τον εαυτό του για αυτό που είναι. Και ο μπαμπάς παίζει σημαντικό ρόλο καθώς καλείται να διδάξει στην κόρη του να μάθει να αγκαλιάζει τα ελαττώματά της γιατί αποτελούν κομμάτι του εαυτού της.

mpampas-kai-anasfaleia-koris.jpg

Λάθη κάνουν όλοι

Είναι ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα που πρέπει να διδάξει ένας πατέρας στην κόρη είναι να αναγνωρίζει το λάθος και να ζητά συγγνώμη. Αυτό θα τη βοηθήσει στην ενήλικη ζωή να μη φοβάται να υποστεί τις συνέπειες υπό το φόβο των όποιων αντιδράσεων.

Δεξιότητες ζωής

Μια κόρη πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τα οικονομικά της, να οδηγεί αυτοκίνητο, να μαγειρεύει, να αθλείται, κ.λπ.. Η λίστα με τις βασικές δεξιότητες ζωής είναι ατελείωτη και ο πατέρας ( εκτός από τη μητέρα) μπορεί να δώσει πολλές και χρήσιμες συμβουλές.

Πηγή: floweraura.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved