Πώς μπορεί ένας μπαμπάς να βοηθήσει την κόρη του όταν έχει ανασφάλειες

Μπορεί ο μπαμπάς να προκαλέσει μεγαλύτερη ανασφάλεια στη κόρη του; Η απάντηση είναι ναι, μπορεί.

Πώς μπορεί ένας μπαμπάς να βοηθήσει την κόρη του όταν έχει ανασφάλειες
Bigstock

Είναι φυσιολογικό τα κορίτσια στην εφηβεία, κυρίως, να έχουν ανασφάλειες. Το σώμα τους αλλάζει, οι ορμόνες κάνουν πάρτι και η εξωτερική εμφάνιση μονοπωλεί το ενδιαφέρον τους.

Σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τις κόρες τους οι μπαμπάδες είναι καθοριστικός, ειδικά για την αυτοπεποίθησή τους.

Αν είστε μπαμπάς μιας κόρης και δεν θέλετε να την κάνετε να νιώσει ανασφάλεια - ή περισσότερη απ ‘ ότι αισθάνεται- , καλό είναι να αποφεύγετε τα εξής:

Μη σχολιάζετε το ντύσιμό της

Τα κορίτσια ξοδεύουν πολύ χρόνο προσπαθώντας να επιλέξουν τα κατάλληλα ρούχα που θα τους ταιριάζουν και θα είναι μέσα στη μόδα, φυσικά. Θέλουν να είναι αποδεκτά και το ντύσιμο είναι ένας ακόμα τρόπος για να το καταφέρουν.

Προφανώς και θα έχετε άποψη για το τι είναι κατάλληλο να φορέσει η κόρη σας και τι όχι. Αλλά πριν προβείτε σε σχόλια « πώς είσαι έτσι;», « βγάλτο αμέσως» ,« δεν πρόκειται να το φορέσεις έξω αυτό», είναι σκόπιμο να έχει προηγηθεί μια κουβέντα μεταξύ σας ώστε να μη χρειάζεται να έρχεστε σε σύγκρουση κάθε φορά.

efivi-den-exei-periodo.jpg

Μη σχολιάζετε το βάρος της

Α κάτι μπορεί να ρίξει στα τάρταρα την αυτοεκτίμηση των κοριτσιών αυτό είναι το βάρος. Σε μια εποχή όπου που ως επί το πλείστον, η γυναικεία ομορφιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξωτερική εμφάνιση ( ψιλή και αδύνατη) , τα κορίτσια προσπαθούν με κάθε τρόπο να πλησιάσουν αυτό το μοντέλο.

Επομένως, αν θέλετε να βοηθήσετε πραγματικά την κόρη σας, θα πρέπει να τη βοηθήστε να μάθει να αγαπάει τον εαυτό της και να ενισχύετε τη φωνή στο κεφάλι της που θα της λέει ότι το σώμα της δεν πρέπει να πληροί τα πρότυπα κάποιου άλλου για να είναι αποδεκτό. Βοηθήστε τη να υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες που δε συνδέονται άμεσα με το βάρος αλλά με την αυτοφροντίδα.

Μην κοροϊδεύετε κάτι που της αρέσει

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί στην κόρη σας αρέσει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής ή ακόμα και στιλ ντυσίματος, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να την πειράζετε, να την κοροϊδεύετε ή ακόμα και να αστειεύεστε (ειδικά όταν την ενοχλεί).

Αν αναρωτιέστε λοιπόν "γιατί η κόρη μου είναι ανασφαλής;" η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στα δικά σας αλόγιστα πειράγματα. Αντί να κοροϊδεύετε αυτό που την ενδιαφέρει, δείξτε ενδιαφέρον και προσπαθήστε να μάθετε περισσότερα.

efivia-kai-goneis-1.jpg

Μη δείχνετε την απόγνωσή σας

Τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα που βιώνουν τα έφηβα κορίτσια μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε απόγνωση. Όμως, η κόρη σας δεν θα θέλει να μοιραστεί ξανά κάτι μαζί σας αν γνωρίζει εκ των προτέρων την αντίδρασή σας. Επομένως, κάντε υπομονή ακόμα κι αν πρέπει να σφίξετε τα δόντια.

Με πληροφορίες από το allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved