Πέντε πράγματα που οι μπαμπάδες καταφέρνουν καλύτερα από τις μαμάδες

Τι μπορεί να κάνει καλύτερα ένας μπαμπάς; Πέντε πράγματα που ίσως δεν είχατε σκεφτεί.

Πέντε πράγματα που οι μπαμπάδες καταφέρνουν καλύτερα από τις μαμάδες
Bigstock

Οι μπαμπάδες ασχολούνται πολύ πιο ενεργά με την ανατροφή των παιδιών σε σχέση με μερικές δεκαετίες πριν και ολοένα και περισσότερες έρευνες αναδεικνύουν τα οφέλη της ενεργής πατρικής παρουσίας στη ζωή του παιδιού. Μεταξύ αυτών η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης του παιδιού, οι καλύτερες σχολικές επιδόσεις και η ανάπτυξη μίας θετικής στάση ζωής.

Η σχέση πατέρα-παιδιού είναι διαφορετική από εκείνη που αναπτύσσει ένα παιδί με την μητέρα του. Και οι δύο παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του και στις σχέσεις με τους γύρω του μεγαλώνοντας.

Πράγματα που κάνουν καλύτερα οι μπαμπάδες από ότι οι μαμάδες

Βέβαια, υπάρχουν ορισμένα πράγματα στα οποία οι μπαμπάδες τα καταφέρνουν καλύτερα σε σχέση με το γυναικείο φύλο. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά έρευνες και σε κάποιες περιπτώσεις η κοινή λογική, σύμφωνα με το beingtheparent.com.

Μαθαίνουν στα παιδιά ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Τα αθλήματα δεν γνωρίζουν φύλα, στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, οι μπαμπάδες είναι πιο εξοικειωμένοι με το ποδόσφαιρό και το μπάσκετ, είτε επειδή το παρακολουθούν, είτε επειδή παίζουν. Γνωρίζουν τους κανόνες, το παιχνίδι και είναι πιο πιθανό αυτοί να μεταλαμπαδεύσουν αυτές τις γνώσεις στα παιδιά.

Κάνουν τις καλύτερες βόλτες σηκώνοντας τα παιδιά στους ώμους

Τα παιδιά λατρεύουν να κάθονται στους ώμους των μπαμπάδων τους. Κάθονται ψηλά, αναπαυτικά και έχουν καλύτερη θέα για να παρατηρήσουν ό,τι γίνεται γύρω τους. Λόγω σωματικής κατάστασης, για τους μπαμπάδες είναι φυσικά κάτι πολύ πιο εύκολο.

Dad And Child Having Fun Outdoors. Father Giving Son Ride On Back In Park. Portrait Of Happy Father

Είναι πιο καθησυχαστικοί

Οι μαμάδες είναι συνήθως πιο αγχώδεις και νευρικές σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά. Οι μπαμπάδες δείχνουν μεγαλύτερη ψυχραιμία σε μικροατυχήματα και είναι πολύ καλύτεροι στο να καθησυχάσουν και να παρηγορήσουν το παιδί.

Διαβάζουν πιο παραστατικά

Γνωρίζατε ότι σύμφωνα με έρευνες οι μπαμπάδες είναι αυτοί που διαβάζουν με μεγαλύτερη παραστατικότητα και μπορούν πιο εύκολα να αλλάξουν και να χρωματίσουν τη φωνή τους; Κι όμως, και για αυτό θεωρούνται και καλύτεροι στο διάβασμα παραμυθιών.

Βγαίνουν εκτός προγράμματος (και ενίοτε αυτό είναι καλό)

Η ύπαρξη ενός προγράμματος είναι σημαντική, καθώς μέσα από αυτό το παιδί μαθαίνει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του. Κάποιες φορές, ωστόσο, δεν είναι κακό να ξεφεύγει και όπως φαίνεται οι μπαμπάδες είναι οι καλύτεροι «σύμμαχοι» για αυτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved