Πράγματα που κάνουν οι στοργικοί μπαμπάδες για τα παιδιά τους

Πώς δείχνουν οι στοργικοί μπαμπάδες την αγάπη στα παιδιά τους.

Πράγματα που κάνουν οι στοργικοί μπαμπάδες για τα παιδιά τους
Bigstock

Τα παιδιά έχουν ανάγκη την αγάπη και τη στοργή και των δύο γονιών τους.

Ακόμα κι αν έχουν μοιραστεί ρόλοι και αρμοδιότητες, τα παιδιά θέλουν όχι μόνο η μαμά αλλά και ο μπαμπάς να είναι στοργικός. Και κυρίως να το δείχνει.

Πράγματα που κάνουν οι στοργικοί μπαμπάδες για τα παιδιά τους

Αγαπούν τη μητέρα των παιδιών τους

Είναι σημαντικό οι μπαμπάδες να σέβονται, να φροντίζουν και να αγαπούν τη μητέρα των παιδιών τους. Να εκδηλώνουν τα συναισθήματα αγάπης προς το πρόσωπό της μιλώντας πάντα με σεβασμό.

Young Caucasian Father Holding Newborn Baby Girl. Male Man Parent And Child Daughter. Authentic Life

Αγαπούν τη μητέρα των παιδιών τους

Δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από το να γνωρίζουν τα παιδιά ότι τα αγαπούν ό,τι κι αν γίνει. Η άνευ όρων αγάπη δεν ενθαρρύνει το λάθος συμπεριφοράς ενός παιδιού. Στην πραγματικότητα, αισθάνονται ασφαλή όταν ξέρουν ότι ο πατέρας τους θα είναι δίπλα τους ακόμα και στα μεγαλύτερα λάθη τους.

Είναι ο μπαμπάς τους κι όχι ο κολλητός τους

Τα παιδιά δεν θέλουν άλλον έναν φίλο. θέλουν τον μπαμπά τους. Θέλουν κάποιον που παίρνει δύσκολες αποφάσεις, που μπορούν να βασιστούν και να εμπιστευτούν.

Είναι παρόντες

Ο "ποιοτικός χρόνος" είναι πολύ καλός αλλά δεν είναι πάντα αρκετός. Είναι σημαντικό οι μπαμπάδες να μπορούν να αφιερώνουν λίγο χρόνο καθημερινά για τα παιδιά τους.

mathimata-zois-mpampa-pros-gio.jpg

Εξασφαλίζουν τα απαραίτητα

Η παροχή υλικών αγαθών μπορεί να είναι δύσκολη όταν χάνονται θέσεις εργασίας και έρχονται δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, οι μπαμπάδες καλούνται να διασφαλίσουν τα απαραίτητα για τα παιδιά τους και κυρίως να προσφέρουν αγάπη, στοργή και σταθερότητα.

Τηρούν τα όρια

Τα παιδιά εκτιμούν την ισορροπία, την υπευθυνότητα και τα όρια ακόμα κι αν αντιδρούν στην τήρησή τους. Η συνέπεια και ο καθορισμός των ορίων είναι απαραίτητα για κάθε υγιές παιδί και οι μπαμπάδες καλούνται να τα τηρούν.

Happy Dad And Son. Top View Of Young Positive Father And His Little Son Smiling At Camera, Lying On

Αναλαμβάνουν την ευθύνη

Οι στοργικοί μπαμπάδες φροντίζουν τα παιδιά τους να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους, να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να προχωρούν στη ζωή.

Πηγή: allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved