Τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής που μπορεί να δώσει ένας πατέρας στον γιο του

Μαθήματα ζωής από έναν πατέρα στον γιο του.

Τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής που μπορεί να δώσει ένας πατέρας στον γιο του
Bigstock

Υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα που θα μπορούσε ένας πατέρας να διδάξει στον γιο του.

Πιθανόν να έχετε αναρωτηθεί κι εσείς ποια είναι τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής που θα πρέπει να γνωρίζει ο γιος σας, που θα τον διδάξουν και θα τον προστατεύσουν.

Προφανώς και δεν μπορείτε να αποτρέψετε το αγόρι σας να κάνει λάθη και να βιώσει απογοητεύσεις – μέσα στη ζωή είναι – αλλά μπορείτε να του διδάξετε αξίες που θα το βοηθήσουν να γίνει ένας ευτυχισμένος ενήλικας.

Σύμφωνα με το goodmenproject.com, τα έξι πιο σημαντικά μαθήματα που μπορεί να δώσει ένας πατέρας στον γιο του είναι τα εξής:

pateras-didaksei-gio-3.jpg

«Να είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου»

«Αν δεν σου αρέσει κάτι – άλλαξέ το – κάνε κάτι γι’ αυτό αλλά μην ξοδεύεις το χρόνο σου παραπονούμενος». Αυτή η φράση περικλείει όλα όσα πρέπει να πει ένας πατέρας στον γιο του σχετικά με το τι θα κάνει στη ζωή του. Πρέπει να μάθει να αναλαμβάνει την ευθύνη και να βρίσκει τη δύναμη να αλλάξει ότι δεν του αρέσει.

«Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου»

Είναι σημαντικό το αγόρι να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να υπερασπίζεται την άποψή του. Να μην επιτρέπει τους άλλους να του ασκούν βία ( σωματική ή ψυχολογική), να τον μειώνουν ή να του μιλούν άσχημα. Πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση. Πρέπει να χρησιμοποιεί τη φωνή του για να ακουστεί και να μη αφήνει τον φόβο να τον κυριεύσει.

«Να τηρείς τις υποχρεώσεις σου»

Ένα άτομο που τιμά τις δεσμεύσεις του και είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του είναι ένα άτομο που μπορεί ο καθένας να εμπιστευτεί. Αυτό είναι ένα μάθημα που πρέπει να διδάξει κάθε πατέρας στον γιο του και το σίγουρο είναι ότι μεγαλώνοντας θα τον εμπιστεύονται οι άλλοι.

1656112036877-536483737-Father-s-Day.jpg

«Και οι άντρες κλαίνε»

«Οι άνδρες δεν κλαίνε». Πόσες γενιές και γενιές ανδρών μεγάλωσαν ακούγοντας αυτή τη φράση; Όμως και τα αγόρια είναι άνθρωποι και μπορούν να κλάψουν όπως μπορούν να γελάσουν, να εκνευριστούν, να θυμώσουν. Το σημαντικό είναι να μάθει το αγόρι να εκφράζει τα συναισθήματά του κι όχι να τα κρατά μέσα του από φόβο

«Αντιμετώπισε τους ανθρώπους με σεβασμό»

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον γιο να μάθει από τον πατέρα του να δείχνει σεβασμό στους γύρω του. Να σέβεται τους ανθρώπους χωρίς προκαταλήψεις και διαχωρισμούς.

mpampas.jpg

«Να είσαι ευτυχισμένος»

Ίσως είναι από τις πιο σημαντικές και ουσιαστικές συμβουλές που μπορεί να δώσει ένας πατέρας στον γιο του. Η ευτυχία δεν είναι συνώνυμο της επιτυχίας ( χωρίς επουδενί να την αποκλείει) και για τον καθένα μπορεί να επιτευχθεί με διαφορετικούς τρόπους. Το αγόρι πρέπει να έχει τη στήριξη του πατέρα σε αυτό που αγαπά γιατί μόνο τότε θα είναι ευτυχισμένο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved