Είναι οι μπαμπάδες τόσο υπερπροστατευτικοί με τις κόρες τους;

Πώς νιώθουν οι μπαμπάδες για τις κόρες τους;

Είναι οι μπαμπάδες τόσο υπερπροστατευτικοί με τις κόρες τους;

Η σχέση μιας κόρης με τον πατέρα της μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογική τους ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα, όταν οι μπαμπάδες είναι παρόντες στη ζωή των κοριτσιών τους, τα κορίτσια μεγαλώνουν με μια υγιή αίσθηση του ποιες είναι. Έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και έχουν μια πιο ξεκάθαρη κατανόηση του τι θέλουν στη ζωή.

Για όλες τις κόρες εκεί έξω, να ξέρετε ότι ο πατέρας σας, σας αγαπά πιο πολύ από το οτιδήποτε.

Πώς νιώθουν οι πατέρες για τις κόρες τους;

Κατά τη διάρκεια των καθημερινών αλληλεπιδράσεων, οι μπαμπάδες ανταποκρίνονται περισσότερο και είναι πιο προσεκτικοί με τις μικρές τους κόρες παρά με τους γιους τους. Μελέτες έδειξαν ότι οι μπαμπάδες τραγουδούσαν πιο συχνά στα κοριτσάκια τους. Μίλησαν επίσης ανοιχτά για διαφορετικά συναισθήματα. Αυτό οφείλεται πιθανώς στο ότι τα συναισθήματα είναι πιο αποδεκτά στα κορίτσια, λόγω της έντονης ευαισθησίας τους.

Γιατί οι μπαμπάδες είναι πιο προστατευτικοί με τις κόρες τους;

Είναι κοινή πεποίθηση ότι οι μπαμπάδες προστατεύουν τις κόρες τους και ότι ανησυχούν για αυτές περισσότερο από ότι για τους γιους τους. Υπάρχουν πρόσφατα ευρήματα που υποδηλώνουν ότι ο εγκέφαλος των πατέρων είναι προγραμματισμένος να επεξεργάζεται τις αλληλεπιδράσεις με τους γιους και τις κόρες τους με διαφορετικούς τρόπους.

mpampas-kai-paidi.jpg

Οι απόψεις διίστανται για το γιατί συμβαίνει αυτό. Μπορεί να είναι μια βιολογική αντίδραση ή μια απάντηση σε παραδοσιακούς κανόνες φύλου, που εξακολουθούν να επηρεάζουν έντονα τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε σήμερα.

Γιατί κάποιοι πατέρες κακομαθαίνουν τις κόρες τους;

Οι μπαμπάδες θέλουν να είναι τα παιδιά τους χαρούμενα και ικανοποιημένα. Είναι και εκείνοι ευτυχισμένοι, όταν βλέπουν τις κόρες τους να γελούν. Επιθυμούν οι κόρες τους να έχουν θετικές εμπειρίες ζωής και θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πράγματα ομαλά για εκείνες.

Αρκετοί πατέρες έχουν πολυάσχολα προγράμματα εργασίας και παρόλα αυτά θέλουν να έχουν ισχυρή παρουσία στη ζωή των παιδιών τους. Μπορεί να κακομαθαίνουν τα παιδιά τους σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν τον χρόνο που ξοδεύουν μακριά τους και να απαλύνουν τις ενοχές τους.

Μερικές φορές όμως, οι μπαμπάδες θέλουν απλώς να κάνουν κάτι ωραίο και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved