Πέντε αλήθειες για την ανατροφή κοριτσιών που πρέπει να γνωρίζουν οι μπαμπάδες

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μπαμπάδες για την ανατροφή των κοριτσιών τους. 

Πέντε αλήθειες για την ανατροφή κοριτσιών που πρέπει να γνωρίζουν οι μπαμπάδες
Bigstock

Οι μπαμπάδες γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα κορίτσια με τον ίδιο τρόπο που μεγαλώνουν τα αγόρια.

Για να το πετύχουν αυτό πρέπει να δουλέψουν αρχικά με τον εαυτό τους και στη συνέχεια να αναπτύξουν μια καλή επικοινωνία με τις κόρες τους.

Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι μπαμπάδες θα δυσκολευτούν να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις για το πώς πρέπει να μεγαλώνουν τα κορίτσια γι΄αυτό και είναι σημαντικό να έχουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη και τη φροντίδα τους από τις πρώτες ημέρες της γέννησής τους.

Ας δούμε όμως τι πρέπει να γνωρίζουν οι μπαμπάδες κοριτσιών ώστε να είναι προετοιμασμένοι…

mpampas-kai-paidi.jpg

Η αλλαγή πάνας των κοριτσιών διαφέρει από των αγοριών

Προφανώς και δεν αναφερόμαστε στη διαδικασία. Οι μπαμπάδες που αλλάζουν τις πάνες των αγοριών έχουν ένα πλεονέκτημα στο ότι γνωρίζουν τα γεννητικά τους όργανα. Ωστόσο, ο καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής μιας κόρης μπορεί να προκαλέσει άγχος σε ορισμένους μπαμπάδες και είναι φυσιολογικό.

Τα γεννητικά όργανα των κοριτσιών θα πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά και με κατεύθυνση από μπροστά προς τα πίσω για αποφυγή μολύνσεων.

Η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό γίνεται πιο γρήγορα

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα κορίτσια γενικά ξεκινούν νωρίτερα από τα αγόρια να χρησιμοποιούν το γιογιό. Οι μπαμπάδες πρέπει να τα βοηθήσουν παρέχοντας ένα σκαμνί ώστε τα πόδια τους να μην κρέμονται άβολα όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα αλλά και να μάθουν πώς να τα σκουπίζουν.

mpampas-sxesi-me-kori-1.jpg

Δεν θα πρέπει να τις αποκαλούν πριγκίπισσες

Η χρήση της λέξης «πριγκίπισσα» μπορεί να είναι απόλυτα φυσικό για μερικούς μπαμπάδες, όμως μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ενός κοριτσιού να πετύχει στη ζωή του.

Με ποιο τρόπο; Ο ρόλος της πριγκίπισσας παραπέμπει σε εξουσία, τελειότητα αλλά και υποταγή. τα κορίτσια - πριγκίπισσες μαθαίνουν να έχουν ό,τι θέλουν από τους άλλους και να μην τους χαλάει κανείς χατίρι. Όμως, μεγαλώνοντας, συνειδητοποιούν ότι η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και ότι θα πρέπει να κοπιάσουν για πολλά πράγματα στην καθημερινότητά τους.

Τα ενδιαφέροντα των κοριτσιών είναι διαφορετικά

Οι μπαμπάδες θα πρέπει να δείχνουν ενδιαφέρον για τις ασχολίες των κοριτσιών τους ακόμα κι αν τις βρίσκουν βαρετές. Μπορεί να μην ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο , το μπάσκετ ή τα αυτοκίνητα, σίγουρα όμως σε κάποιες από τις δραστηριότητές τους θα μπορούν να συμμετέχουν και οι ίδιοι.

mpampas-kai-kori.jpg

Η εφηβεία -και- των κοριτσιών είναι δύσκολη

Όταν ένα κορίτσι φτάνει στην εφηβεία, η τάση για πολλούς μπαμπάδες είναι να αφήσουν τη μαμά να πάρει το τιμόνι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι μπαμπάδες μπορούν απλά να κάνουν check out για μερικά χρόνια. Το να είναι δίπλα τους κατά την εφηβεία είναι πολύ σημαντικό για την κόρη τους, ακόμα κι αν δεν το δείχνει.

Πηγή: fatherly.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved