Μπαμπάς και μωρό: Η τρυφερή σχέση τους μέσα από φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες της Έβελιν αποτυπώνουν το δέσιμο και την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσει ένας μπαμπάς με το μωρό του.

Μπαμπάς και μωρό: Η τρυφερή σχέση τους μέσα από φωτογραφίες
Instagram / fotografie_eweliny

Τις τελευταίες δεκαετίες οι μπαμπάδες ασχολούνται πολύ πιο ενεργά με την ανατροφή των παιδιών από ότι χρόνια πριν. Θεωρούν την πατρότητα κομμάτι της ταυτότητάς του, ενώ πολλές είναι και οι έρευνες που δείχνουν καθοριστική την ενεργή παρουσία του πατέρα στην ζωή του παιδιού για την διαμόρφωση του χαρακτήρα και την ανάπτυξή του.

Η σχέση ενός πατέρα με το παιδί του ξεκινά να διαμορφώνεται το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό. Κάποιοι μπαμπάδες μπορεί να νιώσουν αυτό το δέσιμο με το μωρό από τις πρώτες κιόλας μέρες, ενώ άλλοι να χρειαστούν ακόμα περισσότερο χρόνο. Και τα δύο είναι απόλυτα φυσιολογικά, άλλωστε πρόκειται για μία σχέση που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου. Ο παιδοψυχολόγος Edward Christophersen αναφέρει:

«Υπάρχει τόση συζήτηση για το δέσιμο με ένα νέο μωρό που οι γονείς συχνά αισθάνονται ένοχοι αν δεν νιώσουν αμέσως δέσιμο με το νεογέννητο. Αλλά το δέσιμο είναι πραγματικά μια ατομική εμπειρία και είναι εξίσου λογικό να περιμένουμε ότι ο δεσμός θα αναπτυχθεί σε μια χρονική περίοδο που δεν είναι ίδια για όλους».

Πώς μπορεί να δεθεί ένας μπαμπάς με το νεογέννητο;

Η συστηματική και ουσιαστική επαφή και εκείνες οι απλές, καθημερινές στιγμές είναι εκείνες που θα φέρουν μπαμπά και μωρό ακόμα πιο κοντά. Συγκεκριμένα:

  • Αγκαλιά: Η αγκαλιά δημιουργεί στο μωρό ένα αίσθημα ασφάλειας και οικειότητας.
  • Τάισμα: Εάν το μωρό πίνει γάλα, μητρικό ή ξένο, και από το μπιμπερό, το τάισμα μπορεί να αναλάβει και ο πατέρας, είτε κατά τη διάρκεια της μέρας, είτε και το βράδυ.
  • Αλλαγή πάνας: Μπορεί η αλλαγή πάνας να αποτελεί μία δραστηριότητα ρουτίνας, δίνει όμως την ευκαιρία για δέσιμο και παιχνίδι. Ενώ αλλάζει την πάνα, ο μπαμπάς μπορεί για παράδειγμα, να μιλάει ή να τραγουδάει στο μωρό.
  • Παιχνίδι: Το παιχνίδι για τα νεογέννητα μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό των μεγαλύτερων μωρών, και πάλι όμως υπάρχει στην καθημερινότητά τους και συμμέτοχος μπορεί να γίνει και ο πατέρας.

Μπαμπάς και μωρό: Οι υπέροχες φωτογραφίες της Έβελιν

Η ΈΒελιν είναι επαγγελματίας φωτογράφος νεογέννητων και μητέρα δύο αγοριών. Η σχέση της με τη φωτογραφία μωρών και οικογενειών ξεκίνησε λίγο μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της και όπως αναφέρει και ίδια στην επαγγελματικής της ιστοσελίδα, τα παιδιά της είναι η δική της έμπνευση και κινητήριος δύναμη.

Η φωτογράφος αναρτά στο προφίλ της στο Instagram φωτογραφίες της από τις φωτογραφίσεις που έχει κάνει κατά καιρούς και από τις πιο ιδιαίτερες είναι εκείνες με μπαμπάδες που φωτογραφίζονται με τα νεογέννητα μωρά τους.

Οι φωτογραφίες της Έβελιν ξεχωρίζουν για τον μινιμαλισμό και την φυσικότητά τους. Είναι τραβηγμένες στο σπίτι ή στο μαιευτήριο και δίνει έμφαση στον φυσικό φωτισμό και τις εκφράσεις.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved