Δεν με προετοίμασαν για να γίνω πατέρας, αλλά τελικά βρήκα το δρόμο μου

Ένας πατέρας εξομολογείται...

Δεν με προετοίμασαν για να γίνω πατέρας, αλλά τελικά βρήκα το δρόμο μου
Bigstock

Την περασμένη εβδομάδα, η γυναίκα μου και εγώ γιορτάσαμε την ένατη επέτειο του γάμου μας. Ήμασταν στις καλοκαιρινές μας διακοπές στην παραλία με την οικογένειά της και οι γονείς της προσφέρθηκαν ευγενικά να φυλάξουν τα παιδιά μας, ηλικίας 5 και 8 ετών, για να βγούμε για ραντεβού ένεκα της ημέρας.

Το πρώτο μας μωρό γεννήθηκε εννέα μήνες και τρεις μέρες μετά τον γάμο μας.
Ήμουν 28 χρονών και ο μόνος από τους καλύτερους φίλους μου που ήταν παντρεμένος, πόσο μάλλον πατέρας.

Όσο αγαπούσα την κόρη μου - και αυτή η αγάπη ήταν, χωρίς αμφιβολία, πραγματική και ισχυρή - αγανακτούσα με αυτό που είχε κάνει στον γάμο μου, στο πρόγραμμα του ύπνου μου και στην ερωτική μου ζωή.

Μου έλειψε το διασκεδαστικό, ξέγνοιαστο, ξεκούραστο άτομο που είχα παντρευτεί λίγο πριν. Η γυναίκα μου ήταν πλέον εξαντλημένη και τόσο κατακλυσμένη από τις συνεχείς ανάγκες της κόρης μας που δεν είχε χρόνο ή ενέργεια για τις δικές μου. Αναρωτήθηκα αν θα ήμουν ποτέ ξανά προτεραιότητα στη ζωή της.

mpampas-kai-paidi-to-kalokairi.jpeg

πηγή: pexels.com/Josh Willink

Ήμασταν σε διαφορετικές σελίδες — εκείνη σε λειτουργία μαμάς, κι εγώ ακόμα δεν είχα συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει.

Παραπονιόμουν ότι δεν έπαιρνα την προσοχή και τη στοργή που χρειαζόμουν από αυτήν, και εκείνη μου εξηγούσε ότι ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσω αυτό που ήθελα θα ήταν να βοηθήσω περισσότερο με το μωρό και τις οικιακές εργασίες.

Με τον καιρό είχα περάσει τις ομολογουμένως δύσκολες ευθύνες του να είμαι καλός πατέρας και πάροχος φροντίδας, αλλά δεν είχα αγκαλιάσει πραγματικά τον ρόλο μου.

Όσο κι αν αγαπώ και τα δύο παιδιά μου, η ανατροφή τους εξακολουθούσε να είναι για εμένα κάτι που μου είχε επιβληθεί αντί για μια επιλογή που είχα κάνει συνειδητά.

Τα παιδιά μου δεν ήταν απλώς δύο μικροσκοπικοί άνθρωποι τους οποίους έπρεπε να αντιμετωπίσω, ήταν δύο καταπληκτικά μικρά πλάσματα που με έκαναν να γελάω και ήταν γεμάτα ενέργεια και αγάπη.

Τους άξιζε ένας πατέρας που να ήταν ενθουσιασμένος που ήταν δικός τους, που τον διάλεξαν. Έτσι με τον χρόνο και την προσωπική δουλειά - και ναι, με κάποια επαγγελματική ιατρική βοήθεια για να λύσω τα δικά μου προβλήματα παιδικής ηλικίας και άγχους - έγινα αυτός ο τύπος. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο αυξήθηκε η δική μου ευτυχία, αλλά και ο γάμος μου έγινε πολύ καλύτερος.

Στο επετειακό μας δείπνο, αρχίσαμε να μιλάμε για τη μετάβασή μας από νέους, εγωιστές ενήλικες στους αρκετά καλούς γονείς και συνεργάτες για τους οποίους προσπαθήσαμε να γίνουμε.

«Έπρεπε πραγματικά να προσπαθήσεις να κάνεις αυτή την αλλαγή;» τη ρώτησα. Είπε ότι της είχε έρθει αρκετά φυσικά η μητρότητα (τα είχε μεγαλώσει και τα τάιζε από το σώμα της για τέσσερα συνολικά χρόνια, επεσήμανε), αλλά μετά στράφηκε σε μένα. «Ξέρω ότι σου πήρε περισσότερο χρόνο για να φτάσεις εδώ», είπε. « Όμως, δεν πειράζει. Είσαι εδώ τώρα».

Με πληροφορίες από: popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved