Πώς μπορεί να ενισχύσει ο μπαμπάς το δέσιμο με το νεογέννητο μωρό του

Πέντε τρόποι για να γίνει το δέσιμο του μπαμπά με το μωρό πιο ισχυρό.

Πώς μπορεί να ενισχύσει ο μπαμπάς το δέσιμο με το νεογέννητο μωρό του
Bigstock

Ένας μπαμπάς μπορεί να νιώσει από τις πρώτες κιόλας μέρες ένα δυνατό δέσιμο με το μωρό του, ενώ ένας άλλος να χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Και τα δύο είναι απόλυτα φυσιολογικά.

Άλλωστε πρόκειται για μια σχέση που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου και εξελίσσεται καθώς το παιδί μεγαλώνει.

«Υπάρχει τόση συζήτηση για το δέσιμο με ένα νέο μωρό που οι γονείς συχνά αισθάνονται ένοχοι αν δεν νιώσουν αμέσως δέσιμο με το νεογέννητο», λέει ο Edward Christophersen, παιδοψυχολόγος. «Αλλά το δέσιμο είναι πραγματικά μια ατομική εμπειρία και είναι εξίσου λογικό να περιμένουμε ότι ο δεσμός θα αναπτυχθεί σε μια χρονική περίοδο που δεν είναι ίδια για όλους», προσθέτει.

Όσον αφορά τον μπαμπά δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταφέρει να αναπτύξει ένα δέσιμο με το νεογέννητο μωρό του.

xares-tou-neou-mpampa.jpg

Αγκαλιά

Η σωματική επαφή και οι αγκαλιές βοηθούν το μωρό να αισθανθεί ασφάλεια και οικεία. Ο μπαμπάς πρέπει να το παίρνει σχεδόν καθημερινά αγκαλιά, πέρα από τη μαμά, καθώς το άγγιγμά του είναι καταπραϋντικό και χαλαρώνει το μωρό.

Τάισμα

Οσο δύσκολο κι αν φαντάζει ο μπαμπάς καλό είναι να αναλαμβάνει να ταΐσει το μωρό μέσα στη μέρα ( ή και νύχτα). Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια ρουτίνα στην καθημερινότητα του μωρού στην οποία συμμετέχει και ο μπαμπάς.

mpampas-me-neogennito.jpg

Αλλαγή πάνας

Πέρα από το τάισμα και η αλλαγή πάνας είναι ένας τρόπος για να ενισχυθεί το δέσιμο του μπαμπά με το μωρό. Καθώς το αλλάζει, έχει την ευκαιρία να του μιλάει, να του τραγουδάει και γενικά να παίζει μαζί του , κοιτάζοντάς το στα μάτια.

Παιχνίδι

Τα νεογέννητα μπορούν να απολαμβάνουν το παιχνίδι όσο και τα μεγαλύτερα μωρά. Το στυλ παιχνιδιού μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό της μαμάς γι΄αυτό και θα θέλει στο τέλος να παίζει και με τους δυο.

Το σημαντικό είναι περνάει χρόνο ο μπαμπάς με το μωρό με κάθε ευκαιρία και αφορμή.

Διάβασμα

Τι κι αν είναι μικρό το μωρό. Ο μπαμπάς μπορεί να του διαβάζει παιδικά βιβλία ή να του αφηγείται δικές του ιστορίες.

Με πληροφορίες από το todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved