Τι λατρεύουν να κάνουν τα παιδιά με τον μπαμπά τους το καλοκαίρι

Πέντε πράγματα που μπορούν να κάνουν με τον μπαμπά τους τα παιδιά στις διακοπές του καλοκαιριού.

Τι λατρεύουν να κάνουν τα παιδιά με τον μπαμπά τους το καλοκαίρι
Bigstock

Είναι σημαντικό για τους μπαμπάδες να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους και οι καλοκαιρινές διακοπές προσφέρονται γι΄αυτό.

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να δεθείτε ακόμα περισσότερα με τα παιδιά σας γιατί είστε όλοι πιο χαλαροί.

Ο ελεύθερος χρόνος είναι αρκετός και με μια σωστή διαχείριση, θα προλαβαίνετε να κάνετε πράγματα και για τον εαυτό σας.

Γεγονός πάντως είναι ότι τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς τις διακοπές για να είναι μαζί με τον μπαμπά καθώς τον βλέπουν τις καθημερινές λιγότερο.

Και επειδή κατά γενική ομολογία είναι καλύτεροι στο παιχνίδι, θέλουν να παίξουν με τον μπαμπά, να κολυμπήσουν με τον μπαμπά, να τρέξουν στην άμμο με τον μπαμπά, να κάνουν βουτιές με τον μπαμπά.

mpampas-kai-paidi-to-kalokairi.jpeg

πηγή: pexels.com/Josh Willink

Αλλά όχι μόνο αυτά.

Πεζοπορία – εξερεύνηση

Μπορεί το περπάτημα να είναι βαρετό, όχι όμως όταν εξελίσσεται σε περιπέτεια ειδικά όταν είναι μαζί ο μπαμπάς. Μπορείτε να βρείτε ένα τοπικό δάσος με μονοπάτια πεζοπορίας. Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα, όπως αντηλιακό, κιτ πρώτων βοηθειών, και σνακ. Εξερευνήστε μαζί με τα παιδιά την περιοχή και γιατί όχι , παίξτε κρυφτό.

Κάμπινγκ

Το κάμπινγκ είναι ένας άλλος διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε όλη την ημέρα και τη νύχτα με τα παιδιά σας. Στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία πού θα πάτε για κάμπινγκ γιατί το σημαντικό είναι να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί. Είπαμε ο μπαμπάς πρέπει να είναι διασκεδαστικός.

Ψάρεμα

Αν σας αρέσει το ψάρεμα, σίγουρα θα αρέσει και στα παιδιά σας να το δοκιμάσουν. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά χρήματα όταν πηγαίνετε για ψάρεμα. Μπορείτε να τους αφήσετε να χρησιμοποιήσουν ένα καλάμι αντί να αγοράσετε ένα ακριβό εργαλείο ψαρέματος ( ένας μπαμπάς μπορεί να γίνει εφευρετικός).

mpampas-kai-paidi-to-kalokairi1.jpeg

πηγή: pexels.com/Jan Kopřiva

Μπόουλινγκ

Μπορείτε επίσης να πάρετε τα παιδιά σας για μπόουλινγκ, καθώς είναι μια δραστηριότητα φιλική προς την οικογένεια. Τα παιδιά σας σίγουρα θα διασκεδάσουν με το να ρίχνουν την μπάλα προσπαθώντας να πετύχουν τις κορίνες. Μετά το μπόουλινγκ, μπορείτε όλοι να φάτε στο αγαπημένο σας φαστ φουντ.

Φτιάξτε κάστρα

Κάστρα στην άμμο, στην αυλή, ακόμα και στο σαλόνι του σπιτιού.Όπου κι αν βρίσκεστε στις διακοπές, φτιάξτε κάτι με τα παιδιά σας. Στην παραλία ένα κάστρο, στην αυλή ένα καταφύγιο, στο σπίτι ένα κρησφύγετο. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια σκηνή και να οργανώσετε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Αυτές οι δραστηριότητες δεν είναι μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο αλλά στην πραγματικότητα για οποιαδήποτε στιγμή. Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο που έχετε και περάστε τον με τα παιδιά σας.

Ειδικά αν είστε ένας πολυάσχολος μπαμπάς, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο στην οικογένειά σας αυτές τις διακοπές.

Πηγή: capablemen.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved