Έξι πράγματα που θέλει μία κόρη από τον μπαμπά της

Τι χρειάζεται ένα κορίτσι από τον μπαμπά του;

Έξι πράγματα που θέλει μία κόρη από τον μπαμπά της

Ολοένα και περισσότερες έρευνες τις τελευταίες δεκαετίες αναδεικνύουν τη σημασία της ενεργής πατρικής παρουσίας στην ανατροφή των παιδιών, την καλλιέργεια του χαρακτήρα τους και την συναισθηματική τους ανάπτυξη. Η σχέση ενός κοριτσιού με τον πατέρα δε, είθισται να είναι πιο ιδιαίτερη και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδρομή που θα ακολουθήσει το παιδί από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση.

Τι χρειάζεται λοιπόν ένα κορίτσι από τον μπαμπά του; Η ουσία αποτυπώνεται στα εξής έξι πράγματα:

Χρειάζεται να είναι «παρών»

Μία κόρη χρειάζεται ο μπαμπάς της να είναι «παρών» έχοντας ουσιαστική παρουσία και συμμετοχή στην καθημερινότητά της. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Με ουσιαστικές συζητήσεις, συμμετοχή στις καθημερινές δραστηριότητες, νοιάξιμο. Η οικογένεια είναι προτεραιότητα και αυτό πρέπει να αποτυπώνεται στις πράξεις, όχι μόνο στα λόγια.

Χρειάζεται να είναι πρότυπο στον έγγαμο βίο

Η πρώτη σχέση την οποία βιώνει μία κόρη είναι αυτή των γονιών του. Η έλλειψη σεβασμού, η υποτίμηση, η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση μπορεί να γίνουν νόρμα για ένα κορίτσι εάν τα βιώματά από τη σχέση του πατέρα και της μητέρας του είναι αντίστοιχα. Αντιθέτως, ο πατέρας που σέβεται, φροντίζει και νοιάζεται για το ταίρι του αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα για τα χαρακτηριστικά συντρόφου που θα επιλέξει και το παιδί μεγαλώνοντας.

mpampas sxesi me kori 2

Χρειάζεται να τη στηρίζει

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο όμως δεν είναι. Ένας πατέρας πρέπει να στηρίζει την κόρη του, ακόμα και αν κάποιες φορές δεν συμφωνεί μαζί της. Όταν ένας μπαμπάς στηρίζει ουσιαστικά και ολοκληρωτικά την κόρη του τότε εκείνη μεγαλώνει έχοντας αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Χρειάζεται να τον εμπιστεύεται

Όταν ένα κορίτσι εκμυστηρεύεται στον μπαμπά του προβληματισμούς και μυστικά είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί και ότι εκείνος την αντιμετωπίζει με σεβασμό.

Χρειάζεται να την αγαπάει άνευ όρων

Αγάπη άνευ όρων σημαίνει ότι ένας μπαμπάς δείχνει στην κόρη του ότι θα την αγαπάει ό,τι και να γίνει, όσα λάθη και αν εκείνη κάνει. Σημαίνει αγάπη χωρίς ανταπόδοση, αγάπη χωρίς ταβάνι.

Χρειάζεται να είναι το θετικό αντρικό πρότυπό της

Ο πατέρας είναι ο πρώτος άντρας στη ζωή ενός κοριτσιού και αποτελεί πρότυπο για τις συντροφικές σχέσεις που θα κάνει το κορίτσι μεγαλώνοντας. Για τον λόγο αυτό ένας μπαμπάς πρέπει να κάνει συχνά την αυτοκριτική του και να μην ξεχνάει ότι η συμπεριφορά του θα έχει αντίκτυπο στις επιλογές της κόρης του.

Με πληροφορίες από allprodad.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved