Μπαμπάς και νεογέννητο: Μία σχέση γεννιέται (εικόνες)

Πώς μπορεί ένας νέος μπαμπάς να δεθεί με το νεογέννητο μωρό του;

Μπαμπάς και νεογέννητο: Μία σχέση γεννιέται (εικόνες)
Instagram / fotografie_eweliny

Τις τελευταίες δεκαετίες οι μπαμπάδες ασχολούνται πολύ ενεργά στην ανατροφή των παιδιών και σίγουρα πολύ περισσότερο σε σχέση με χρόνια πριν. Οι μπαμπάδες θεωρούν πλέον την πατρότητα κομμάτι της ταυτότητάς τους, ενώ ολοένα και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν το θετικό αντίκτυπο της παρουσίας της πατρικής φιγούρας στη ζωή ενός παιδιού.

Η σχέση πατέρα-παιδιού ξεκινά από την περίοδο της εγκυμοσύνης και ενισχύεται ήδη από το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό. Αν και τις πρώτες εβδομάδες, το μωρό είναι περισσότερο προσκολλημένο στη μητέρα λόγω θηλασμού, υπάρχουν τρόποι να δεθεί και ένας πατέρας με το μωρό του. Οι αγκαλιές, τα ταΐσματα, η αλλαγή πάνας είναι δραστηριότητες που εμπεριέχονται στην καθημερινότητας ενός νέου μπαμπά και είναι εκείνες οι μικρές στιγμές που δημιουργούν την αρχή της σχέσης με το παιδί. Οι αγκαλιές, η δερματική επαφή φέρνουν εξοικείωση και για το μωρό σταδιακά η φιγούρα του πατέρα ταυτίζεται με την ασφάλεια.

Φωτογραφίες μπαμπάδων με τα νεογέννητα μωρά τους

Πολλοί είναι οι φωτογράφοι που εξειδικεύονται στις φωτογραφήσεις νεογέννητων και φωτογραφίζουν γονείς με τα νέα μέλη της οικογένειας. Η Έβελιν είναι μία από αυτούς και οι φωτογραφίες έχουν ξεχωρίσει και συγκεντρώνουν χιλιάδες likes στο Instagram.

Η φωτογράφος προτιμά να τραβά τις φωτογραφίες της στο σπίτι των οικογενειών, με φυσικό φως και χωρίς να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα props ή κουστούμια. Οι φωτογραφίες της αναδεικνύουν συναισθήματα και στόχος της είναι να αναδείξει ακριβώς τις στιγμές με τους γονείς και το μωρό.


https://www.instagram.com/p/CMOvTzchPJa

Από τις πιο ιδιαίτερες φωτογραφίες της είναι αυτές μπαμπάδων με τα νεογέννητα μωρά τους. Δείτε κάποιες από αυτές που ξεχωρίσαμε στην gallery που ακολουθεί.

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved