Αυτές οι τρεις ταινίες αποτελούν πραγματικά μια ωδή στην πατρότητα

Αυτές τις ταινίες πρέπει κάθε μπαμπάς να τις δει με τα παιδιά του!

Αυτές οι τρεις ταινίες αποτελούν πραγματικά μια ωδή στην πατρότητα

Eν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα, που είναι την Κυριακή, 19 Ιουνίου, σας παρουσιάζουμε τις τρείς πιο συγκινητικές και τρυφερές ιστορίες πατρότητας, που κάθε μπαμπάς μπορεί να δει με το παιδί του, και να μοιραστούν μια τρυφερή στιγμή, που θα τους δέσει ακόμα περισσότερο!

Το κυνήγι της ευτυχίας



Στη εποχή της οικονομικής κρίσης που έχει ταλαιπωρήσει και συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλους μας, γινόμαστε παρατηρητές μιας ιστορίας που εμπνέει και προσφέρει άπλετα αισιοδοξία και θετικά μηνύματα.

Το κυνήγι της ευτυχίας, του Gabriele Muccino, διηγείται την ιστορία ενός χτυπημένου από την μοίρα πατέρα, του Κρις (Γουίλ Σμίθ), και του γιου του Κρίστοφερ (τον υποδύεται ο γιος του Γουιλ Σμιθ, Τζάντεν).

Ο Κρις, ένας ανύπαντρος πατέρας και πωλητής με ημι-απασχόληση, ακόμα δεν έχει βρει μία φόρμουλα επικοινωνίας με τη μητέρα του 5χρονου γιου του. Αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια, μπροστά στα πραγματικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει.

Δυστυχώς δεν περίμενε ποτέ επενδύοντας σχεδόν όλα όσα έχει σε ιατρικά μηχανήματα, τα οποία είχε σκοπό να εμπορευτεί, πως τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν τόσο άσχημα.

Όταν πια οι πωλήσεις έχουν παγώσει οριστικά και τίποτα δεν του αποφέρει κέρδος ο ήρωας καταφεύγει σε όποια λύση μπορεί προκειμένου να αποκτήσει μία σταθερή ζωή και έναν μισθό για εκείνον και τον γιο του.

Όταν τους κάνουν έξωση από το διαμέρισμα που ζει με το γιο του, οι δυο τους θα βρεθούν στο Σαν Φρανσίσκο, αναγκασμένοι να ζουν από εδώ κι από εκεί, κυριολεκτικά στον δρόμο – ακόμα και σε τουαλέτα του σιδηροδρομικού σταθμού!

Εκεί ο απίστευτος πατέρας, θα παρουσιάσει την κατάσταση σαν ένα παιχνίδι στο γιο του έτσι ώστε να μην τρομάξει.

Ο πρωταγωνιστής κάνει ό, τι μπορεί, θυσιάζει ολοκληρωτικά την ψυχική του ηρεμία, έτσι ώστε ο μικρός του γιος να μην αντιληφθεί την δυσκολία της κατάστασης.

Δυνατές σκηνές μεγάλης έντασης και συγκίνησης εκτυλίσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου αποτυπώνοντας με απαράμιλλο τρόπο την προσπάθεια του πατέρα.

Μια ταινία που αξίζει να την δείτε οικογενειακά!

oikogeneia tainies

Fatherhood



Ένας πατέρας μεγαλώνει μόνος του την κόρη του, αφού χάνει τη γυναίκα του μία ημέρα μετά τη γέννηση της. H ταινία που συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους, είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, γεγονός που φέρνει περισσότερα δάκρυα στα μάτια μας.

Η Ζωή Είναι Ωραία



Ο Γκουίντο (Roberto Benigni), είναι ένας Ιταλός εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος φτάνει σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας για να πιάσει δουλειά ως σερβιτόρος στο ξενοδοχείο του θείου του. Ο Γκουίντο είναι αστείος και χαρισματικός, ειδικά όταν γνωρίζει μια δασκάλα, τη Ντόρα.

Η Ντόρα, όμως, προέρχεται από μια πλούσια, αριστοκρατική, μη εβραϊκή οικογένεια. Η μητέρα της θέλει να καλοπαντρευτεί, αλλά η Ντόρα ερωτεύεται τον Γκουίντο και τη μέρα του γάμου της, κλέβονται. Περνούν αρκετά χρόνια και τώρα το ζευγάρι έχει ένα γιο, τον Τζιοζέ.

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος μόλις έχει ξεσπάσει. Ο Γκουίντο, μαζί με τον θείο του και τον γιο του αναγκάζονται να επιβιβαστούν σ' ένα τρένο με προορισμό ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Ντόρα ζητάει να πάει μαζί τους αλλά δεν της επιτρέπεται.

Στο στρατόπεδο, ο Γκουίντο κρύβει τον γιο του από τους Ναζί φύλακες, του δίνει κρυφά φαγητό και προσπαθεί να τον κάνει να μην καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει.

Ο Γκουίντο προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να πείσει τον γιο του ότι το στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι απλά ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης που θα καταφέρει να μαζέψει 1.000 πόντους θα κερδίσει ένα τανκ. Τον προειδοποιεί παράλληλα πως αν κλάψει, παραπονεθεί, ζητήσει τη μαμά του ή πει ότι πεινάει θα χάσει βαθμούς.

Η «Ζωή Είναι Ωραία», αποτελεί ίσως την κορυφαία καλλιτεχνική δημιουργία του Ρομπέρτο Μπενίνι, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία, το σενάριο (μαζί με τον Βιντσέζο Τσέραμι), ενώ κρατά για τον εαυτό και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από τη φράση του Λέων Τρότσκι. Εξόριστος στο Μεξικό, γνωρίζοντας ότι θα σκοτωθεί από δολοφόνους του Στάλιν, είδε τη σύζυγό του στον κήπο και έγραψε ότι «Ζωή Είναι Ωραία».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved