Ναι, οι μπαμπάδες μπορούν να προσθέσουν λίγη μαγεία στην καθημερινότητα των παιδιών

  • Μπαμπάς - Ο ήρωας της καθημερινότητας
  • Τρία απλά μυστικά για να βάλει μαγεία
Μαργαρίτα Νικολάου
Ναι, οι μπαμπάδες μπορούν να προσθέσουν λίγη μαγεία στην καθημερινότητα των παιδιών

Κάθε γονιός γνωρίζει ότι ένα πράγμα είναι απολύτως απαραίτητο στη ζωή των παιδιών: η ρουτίνα. Το να υπάρχει ένα πρόγραμμα που θα ακολουθείται από όλους, — συγκεκριμένη ώρα ύπνου και φαγητού- βοηθάει τα παιδιά να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αλλά όπως όλα τα προγράμματα, έτσι και οι ρουτίνες μπορεί επίσης να γίνουν βαρετές. Και εδώ, έρχεται ο μπαμπάς. Ο άνθρωπος που κάνει τη ρουτίνα να θυμίζει παιχνίδι και διασκέδαση. Μόνο εκείνος, μπορεί να κάνει την καθημερινότητά του παιδιού πιο διασκεδαστική, απλώς και μόνο προσθέτοντας λίγη μαγεία στις κανονικές δραστηριότητες του παιδιού.

Μπαμπάς - Ο ήρωας της καθημερινότητας

mageia mpampas 3

Photo by Caleb Jones on Unsplash

Γιατί ο μπαμπάς; Μα φυσικά γιατί μόνο εκείνος είναι τόσο "τρελός" σε αντίθεση με τη μαμά, που το μόνο που θέλει είναι να ακολουθείται η ρουτίνα για να τα βγάλει πέρα (περνάνε τόσα από τα χέρια της) μέσα στην ημέρα συν ότι τα παιδιά όταν θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική τους -χωρίς μαγεία ρουτίνα- θα είναι πιο εύκολο για εκείνη να την εφαρμόσει ξανά.

Ο μπαμπάς χρειάζεται χρόνο με τα παιδιά και όταν υπάρχει ρουτίνα, η υστερική μαμά (ναι, ναι υστερικές γινόμαστε όταν ο σύζυγός πάει να χαλάσει τη ρουτίνα του παιδιού που με κόπο φτιάξαμε) δεν τον αφήνει να δράσει και να είναι ο εαυτός του. Εκείνος ο αστείος και γεμάτος μαγεία μπαμπάς, που θέλει να κρατήσει μερικά λεπτά το παιδί του ξύπνιο, που θέλει να παραγγείλει πίτσα για βραδινό και γενικότερα να βγάλει το παιδί από το πρόγραμμά του κάποιες φορές. Και εδώ που τα λέμε, το έχει το δικαίωμα.

Τρία απλά μυστικά για να βάλει μαγεία

Πώς θα κάνει ένας μπαμπάς τη ρουτίνα του παιδιού μαγική, ξεκαρδιστική, υπέροχη και μοναδική;

mageia mpampas 1

1. Μπαμπά, ντύσου για πλάκα

Τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια, όταν βρίσκονται στη νηπιακή ηλικία λατρεύουν τις στολές. Γι' αυτό και τα παιδιά αρέσκονται να φορούν στολές και ρούχα αγαπημένων ηρώων μέσα στο σπίτι. Έτσι, αντί για το σορτσάκι ή τη φόρμα, φορέστε εκείνη τη ξεχασμένη στολή spiderman που έχετε στην αποθήκη από την εφηβεία σας. Αν πάλι δεν έχετε στολή; Κανένα πρόβλημα. Δανειστείτε μερικά από τα ρούχα της μαμάς που βρίσκονται στη ντουλάπα. Τα μικρά σας θα ξεκαρδιστούν, για τη μαμά δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά...

2. Ζωγραφίστε στο μπαλκόνι

Η ζωγραφική ενθουσιάζει τα παιδιά συν ότι τα κάνει να εκφραστούν με δημιουργικό τρόπο. Ωστόσο, για να κάνετε αυτή τη δραστηριότητα καλύτερη δοκιμάστε να ζωγραφίσετε στην αυλή ή το μπαλκόνι. Χρησιμοποιήστε χρώματα και νερό και μη φοβηθείτε να λερώσετε ρούχα και πλακάκια. (Στο τέλος φροντίστε να μαζέψετε τα νερά και να βάλετε τα ρούχα στο καλάθι με τα άπλυτα, αν δεν θέλετε "η τρελή του δάσους" aka γλυκιά μανούλα να φωνάζει που της "τα κάνατε χάλια!".

3. Προσθέστε τα Marshmallows στη ζωή σας

Ναι, τα marshmallows δεν είναι για καθημερινή χρήση, αλλά τα παιδιά βλέπουν κάτι μαγικό επάνω τους. Φάτε παγωτό που θα διακοσμήσετε με marshmallows, δημιουργήστε φαγώσιμα κολιέ, συνοδέψτε τα με τα κεκάκια της μαμάς και γενικότερα εμφανίστε τα στα μικρά σας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στα μάτια τους φαντάζουν σαν την μαγική νεραϊδόσκονη της Τίνκερμπελ, στα μάτια της μαμάς από την άλλη, φαντάζουν ως εχθροί των δοντιών, γι' αυτό αν διαλέξετε να βάλετε τα marshmallow στην καθημερινότητα των παιδιών, φροντίστε να μην σας βλέπει η μαμά ή διώξτε τη από το σπίτι λέγοντάς της να πάει για καφέ με τις φίλες της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved