Τα λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες στην πειθαρχία των παιδιών

  • Χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους
  • Χειροδικούν
  • Δεν είναι συνεπείς
  • Τα δωροδοκούν
  • Παρακάμπτουν τον άλλο γονιό
  • Συγκρίνουν
Τα λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες στην πειθαρχία των παιδιών

Κατά γενική ομολογία οι μαμάδες είναι αυτές που είναι πιο αυστηρές με τα παιδιά ενώ οι μπαμπάδες λειτουργούν πυροσβεστικά όταν χρειάζεται.

Ωστόσο, σε θέματα πειθαρχίας οι μπαμπάδες κάνουν ορισμένα λάθη, τα οποία, ενδέχεται να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και την ψυχολογία των παιδιών μελλοντικά.

Ποια είναι αυτά τα λάθη

Χάνουν εύκολα την ψυχραιμία τους

Η συμπεριφορά του παιδιού μπορεί να οδηγήσει τον γονιό εκτός ορίων. Ειδικά ο πατέρας όμως θα πρέπει να αποφεύγει τις εντάσεις και κυρίως να υψώνει τη φωνή του, το δάχτυλό του ή να βρίζει. Αν νιώθει ότι δεν μπορεί να συγκρατηθεί, είναι προτιμότερο να αποφύγει τη σύγκρουση, να κάνει ένα διάλλειμα και να επανέλθει όταν θα είναι σε θέση να μιλήσει με σχετική ηρεμία.

mpampas kai peitharxia paidiou1

Χειροδικούν

Η σωματική τιμωρία, το τράνταγμα ενός παιδιού από το χέρι ή το χτύπημα με οποιονδήποτε τρόπο είναι ανεπίτρεπτη και αναποτελεσματική. Διδάσκει σε ένα παιδί ότι ο τρόπος αντιμετώπισης μιας σύγκρουσης είναι η χρήση σωματικής βίας.Επομένως, καλό είναι να μάθουν να ελέγχουν τον θυμό τους και να επιστρατεύσουν τη λογική, ακόμα κι αν αυτό τη δεδομένη στιγμή φαντάζει τρομερά δύσκολο.

Δεν είναι συνεπείς

Πολλοί πατέρες δεν είναι συνεπείς με τον τρόπο πειθαρχίας των παιδιών. Για παράδειγμα, αν την πρώτη φορά που άκουσαν το παιδί τους να λέει μια κακή λέξη γέλασαν και την επομένη , χωρίς προειδοποίηση, το τιμωρήσουν , εκείνο θα μπερδευτεί και δεν θα κατανοήσει γιατί τιμωρήθηκε.Το να είναι οι μπαμπάδες συνεπείς στην πειθαρχία των παιδιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους διδάξουν ποια είναι ή όχι η αποδεκτή συμπεριφορά.

Τα δωροδοκούν

Προσπαθώντας να πείσουν ένα παιδί να συμπεριφερθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, υπόσχονται δώρα ή ικανοποιούν κάποια επιθυμία τους. Μια καλή εναλλακτική για την πειθαρχία του παιδιού είναι να του υπενθυμίζουν πόσο καλά νιώθει κάποιος να κάνει τις σωστές επιλογές ή απλά να επιβραβεύουν την προσπάθεια με θετικό τρόπο και όχι με δώρα.

mpampas kai peitharxia paidiou

Παρακάμπτουν τον άλλο γονιό

Είναι κρίσιμο για τους γονείς να είναι ενωμένοι σε θέματα επιβολής πειθαρχίας. Εάν ένα παιδί μπορεί να τρέξει στον έναν γονέα και να βρει επιείκεια, χάνεται η αξιοπιστία του άλλου γονιού. Εάν υπάρχει διαφωνία μεταξύ των γονιών θα πρέπει να επιλυθεί μεταξύ τους.

Συγκρίνουν

Οι συγκρίσεις με άλλα παιδιά είτε ανάμεσα στα αδέλφια γεννούν δυσαρέσκεια.. Η σύγκριση δεν εξυπηρετεί κανέναν χρήσιμο σκοπό. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και ξεχωριστό κι έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίζουν.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved