Μπαμπάς έβαλε την 2 ετών κόρη του για ύπνο - Η μικρή όμως είχε άλλα σχέδια

Η μικρούλα δεν είχε όρεξη για ύπνο.

Μπαμπάς έβαλε την 2 ετών κόρη του για ύπνο - Η μικρή όμως είχε άλλα σχέδια

Ο ύπνος και κυρίως ο βραδινός είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολλούς γονείς.

Δύσκολα τα παιδιά πάνε αδιαμαρτύρητα στο κρεβάτι τους ή συνήθως θέλουν δίπλα τους έναν από τους δύο γονείς.

Άλλες πάλι φορές σκαρφίζονται ένα σωρό δικαιολογίες για να καθυστερήσουν τον ύπνο: διψάνε, θέλουν να πάνε τουαλέτα, πεινάνε ή θέλουν να ζωγραφίσουν ( ναι, το έχουμε ακούσει κι αυτό).

Το κοριτσάκι που θα δείτε στο βίντεο, δεν ζήτησε κάτι από τους γονείς του. Όταν ο μπαμπάς του το έβαλε για ύπνο, υπάκουσε χωρίς να διαμαρτυρηθεί. Εκείνος λοιπόν έφυγε ήσυχος ότι η κόρη του κοιμάται.

Όταν όμως επέστρεψε για να δει αν όλα είναι καλά , την είδε με έκπληξη να κάθεται στην πολυθρόνα και να ξεφυλλίζει ένα βιβλίο με τίτλο “No go sleep”.





Πώς να πείσετε το παιδί να πάει για ύπνο χωρίς δράματα

Να είστε συνεπείς

Η βραδινή ρουτίνα ύπνου καλό είναι να είναι ίδια καθημερινά. Η συνέπεια αυτή βοηθάει το παιδί να ξέρει τι να περιμένει και ακολουθεί κάθε βράδυ ένα συγκεκριμένο μοτίβο ύπνου.

Επιτρέψτε στο παιδί να πάρει ένα αγαπημένο του αντικείμενο στο κρεβάτι

Το παιδί μπορεί να κοιμηθεί με το αγαπημένο του αρκουδάκι, παιχνίδι ή κουβέρτα. Τα αντικείμενα που κάνουν τα παιδιά να αισθανθούν ασφάλεια και ηρεμία, μπορούν να τα βοηθήσουν να κοιμηθούν και ιδιαίτερα εάν ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βεβαιωθείτε ότι πριν πέσει στο κρεβάτι έχουν καλυφτεί άλλες του ανάγκες

Ένα παιδί που πεινάει, διψάει ή θέλει να κάνει την ανάγκη του, είναι πιο πιθανό να κάνει ανήσυχο ύπνο. Πριν λοιπόν την ώρα του ύπνου βεβαιωθείτε ότι το παιδί είναι χορτασμένο, έχει πιει επαρκή ποσότητα νερό και έχει ήδη πάει τουαλέτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved