Τρόποι για να δεθεί ένας μπαμπάς με το μωρό του

  • Πράγματα που μπορεί να κάνει ένας μπαμπάς για να δεθεί με το μωρό του
  • Χρόνος μόνο για τον μπαμπά και το μωρό
  • Φορώντας το μωρό
  • Κουνήστε το για να κοιμηθεί
  • Δέρμα με δέρμα
  • Διαβάστε του
  • Τραγουδήστε του
  • Παιχνίδια μπρούμυτα
  • Ερεθίσματα από παντού
  • Αλλάξτε πάνα
  • Ταϊστε το
  • Βραδινός ύπνος
  • Μπανάκι
Τρόποι για να δεθεί ένας μπαμπάς με το μωρό του
Photo by Jimmy Conover on Unsplash

Και οι μπαμπάδες έχουν ψυχή και ναι μπορούν να κάνουν όσα κάνουν και οι μαμάδες με το μωρό στο σπίτι. Πάει ο καιρός που ο πατέρας δεν είχε ενεργό ρόλο τους πρώτους μήνες με το νεογέννητο στο σπίτι. Τώρα πια όλοι οι σύζυγοι θέλουν να βοηθούν σε όλα, ενισχύοντας έτσι τον δεσμό και το δέσιμο με τα παιδιά τους.

Τι μπορεί να κάνει ένας νέος μπαμπάς που θέλει να δεθεί με το παιδί του; Πολλά.

Αν είστε μπαμπάς και θέλετε να δεθείτε με το μικρό σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές. Σίγουρα θα έρθετε πιο κοντά στο μωρό σας.

12 Πράγματα που μπορεί να κάνει ένας μπαμπάς για να δεθεί με το μωρό του

mpampas na dethei me moro 1

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Χρόνος μόνο για τον μπαμπά και το μωρό

Ακόμη και αν μια μαμά έχει κάνει τα πάντα με το μωρό, θα πρέπει να περνάτε και εσείς λίγο χρόνο με το μωρό στο σπίτι. Μπορείτε να αλληλοεπιδράσετε με το μωρό και να παίξετε μαζί του. Οι μαμάδες μπορούν να σας ενθαρρύνουν αν θέλουν ή να σας δείξουν τον τρόπο για να το κάνετε σωστά.

Φορώντας το μωρό

Δεν χρειάζεται να φοράτε το μωρό σας στον μάρσιπο μόνο όταν βγαίνετε βόλτα. Φορέστε το και όταν βρίσκεστε στο σπίτι. Σας επιτρέπει να το κρατάτε κοντά σας και να κάνετε ό,τι θα κάνατε συνήθως. Υπάρχουν τόσα οφέλη για τα μωρά. Έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την κοινωνική τους ανάπτυξη και τα βοηθά να σταθεροποιήσουν τον παλμό της καρδιάς τους και τη θερμοκρασία του σώματός τους.

Κουνήστε το για να κοιμηθεί

Τα νεογέννητα κοιμούνται... πολύ! Πάρα πολύ. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να κουνήσετε το μωρό σας για να κοιμηθεί και αυτός ο φανταστικός χρόνος ενισχύει τη σύνδεση και το δέσιμό σας.

Δέρμα με δέρμα

Όταν μπορείτε ακουμπήστε το μωρό σας πάνω στο δικό σας δέρμα. Υπάρχουν τόσα οφέλη για το μωρό σας. Το ηρεμεί, το χαλαρώνει, το βοηθά να συγχρονίσει τις ανάσες του και τη θερμοκρασία του σώματός του.

mpampas na dethei me moro 4

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Διαβάστε του

Όσο πιο πολλές λέξεις ακούει το μωρό σας τις πρώτες εβδομάδες, τους πρώτους μήνες και πρώτα χρόνια, τόσο περισσότερο αναπτύσσονται οι γλωσσικές του δεξιότητες. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Κάτι που θα ενισχύσει το δεσμό σας.

Τραγουδήστε του

Όταν τραγουδάτε στο μωρό σας, το βοηθάτε να δεθεί όχι μόνο μαζί σας αλλά και με τη φωνή σας. Ενώ τραγουδάτε, κρατήστε το μωρό σας και λικνίστε το ρυθμικά. Οι περισσότεροι μπαμπάδες λατρεύουν αυτή τη διαδικασία.

Παιχνίδια μπρούμυτα

Αρχίστε να βάζετε το μωρό σας μπρούμυτα. Είναι ένας φανταστικός τρόπος να δεθείτε μαζί του και είναι σημαντικός για την ανάπτυξή του. Όσο παίζετε μαζί του το βοηθάτε να δυναμώσει τους μύες του λαιμού και των ώμων του, ενώ παράλληλα ενισχύετε τις κινητικές του δεξιότητες.

Ερεθίσματα από παντού

Μιλήστε στο μωρό σας, αφήστε τα να ακούσουν τη φωνή σας. Τα πάντα για τα μικρά είναι ερεθίσματα, γι' αυτό και βρίσκουν ενδιαφέρουσα τη φωνή σας όταν τους μιλάτε.

Αλλάξτε πάνα

Μπορεί τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο να δείχνουν μπαμπάδες να αηδιάζουν τη στιγμή που αλλάζουν την πάνα του μωρού τους, αλλά πιστέψτε μας, αν το κάνετε από την πρώτη μέρα, δεν θα φαίνεται καθόλου αηδιαστικό. Κάθε άλλο. Θα τα καταφέρνετε εξίσου καλά με τη μαμά. Μιλήστε το μωρό σας όσο του αλλάζετε την πάνα, κάντε αστεία και θα κάνετε τη διαδικασία διασκεδαστική για εκείνο και για εσάς.

mpampas na dethei me moro 2

Photo by Yana Hurskaya on Unsplash

Ταϊστε το

Αν δίνετε μπιμπερό στο μωρό σας, τότε φυσικά και μπορείτε να μοιραστείτε τα ταΐσματα με τη σύζυγό σας. Αν όμως θηλάζει αποκλειστικά, μπορείτε να τη βοηθήσετε με άλλο τρόπο, ενισχύοντας παράλληλα και το δέσιμο με το μωρό σας. Υποστηρίξτε τη, κρατήστε της συντροφιά, μαγειρέψτε της και κρατήστε τη ενυδατωμένη. Ο θηλασμός σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε καίει περίπου 500 επιπλέον θερμίδες.

Βραδινός ύπνος

Η γονεϊκότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να γίνει εξαντλητική, κουραστική και ίσως να σας αφήνει άυπνους. Αλλά να θυμάστε ότι τα μωρά σας χρειάζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας το ίδιο με τη μέρα. Οι ύπνοι τους διαφέρουν πολύ από τους δικούς μας. Επικοινωνήστε μαζί με τη σύντροφό σας, μοιράστε τα καθήκοντα και ξυπνήστε εναλλάξ, έτσι ώστε να ξεκουράζει ο ένας τον άλλο.

Μπανάκι

Η ώρα του μπάνιου είναι φανταστική για πολυαισθητηριακή εξερεύνηση και εξαιρετική στιγμή για να συνδεθείτε με το μωρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved