Σε 9 μήνες θα γίνεις μπαμπάς - Πώς να προετοιμαστείς για το νέο σου ρόλο

  • Οδηγός για μέλλοντες μπαμπάδες
  • Προετοιμαστείτε συναισθηματικά
  • Συνεργαστείτε
  • Μιλήστε για τις ανησυχίες σας
  • Να είστε προνοητικοί
  • Να είστε παρόντες
Σε 9 μήνες θα γίνεις μπαμπάς - Πώς να προετοιμαστείς για το νέο σου ρόλο
Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Η εγκυμοσύνη είναι μια ξεχωριστή περίοδος για το ζευγάρι καθώς σηματοδοτεί την αλλαγή της ζωή τους με τον ερχομό ενός παιδιού.

Και μπορεί τις περισσότερες αλλαγές, συναισθηματικές και σωματικές, να τις βιώνει η γυναίκα, ωστόσο, ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος του άνδρα τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης όσο και μετά τη γέννα.

Οδηγός για μέλλοντες μπαμπάδες

Συνήθως οι άνδρες δεν ξέρουν με ποιο τρόπο να στηρίξουν την έγκυο γυναίκα τους, καθώς δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν τη συμπεριφορά της. Λίγο οι ορμόνες, λίγο η κοιλιά της που μεγαλώνει αλλά και οι συναισθηματικές μεταπτώσεις της, τους κάνει να μη ξέρουν πώς να την συμπαρασταθούν.

Αν είστε σε αυτή τη φάση, δείτε τι μπορεί να τη βοηθήσει:

proetoimasia gia to rolo tou mpampa2

Προετοιμαστείτε συναισθηματικά

Είναι σημαντικό για το ζευγάρι αν είναι συναισθηματικά έτοιμο για τον ερχομό του μωρού. Οι εννέα μήνες είναι αρκετός χρόνος για να διαβάσετε και να ενημερωθείτε για θέματα εγκυμοσύνης και τοκετού. Συνοδέψτε την γυναίκα σας στον γιατρό, στα ψώνια, στην επιλογή των βρεφικών ειδών. Όσο πιο πολύ εμπλέκεστε σε όλη τη διαδικασία, τόσο περισσότερο μέρος των πραγμάτων θα νιώθετε.

Συνεργαστείτε

Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να επαναξιολογήσετε τον καταμερισμό της εργασίας στο σπίτι. 'Ερευνες δείχνουν ότι η πλειονότητα των οικιακών εργασιών εξακολουθεί να γίνεται από τις γυναίκες. Ο ερχομός ενός μωρού σημαίνει και αύξηση των ευθυνών. Αφιερώστε λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να συζητήσετε με την σύντροφό σας πώς πιστεύετε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και πώς μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτές τις νέες προσδοκίες.

proetoimasia gia to rolo tou mpampa3

Άδεια πατρότητας

Ενημερωθείτε σχετικά με την άδεια πατρότητας που δικαιούστε ( ή όχι) καθώς και την διάρκειά της. Ερευνήστε τις επιλογές σας ώστε μαζί με τη σύζυγό σας να γνωρίζετε ποιος θα φροντίζει τον πρώτο καιρό το νεογέννητο.

Μιλήστε για τις ανησυχίες σας

Πολλοί μέλλοντες μπαμπάδες ανησυχούν για τα οικονομικά ακόμα και για την αλλαγή της σχέση τους με τη σύντροφό τους. Μιλήστε για όλα αυτά με τη γυναίκα σας ή με φίλους που εκτιμάτε τη γνώμη τους. Μην ξεχνάτε ότι το να ζητάτε βοήθεια και υποστήριξη είναι σημάδι δύναμης.

Να είστε προνοητικοί

Είναι σημαντικό να προσφέρετε βοήθεια στο σπίτι ή σε οτιδήποτε σχετίζεται με την εγκυμοσύνη και την προετοιμασία για το μωρό. Μην περιμένετε να σας τη ζητήσουν, φανείτε προνοητικοί.

proetoimasia gia to rolo tou mpampa1

Να είστε παρόντες

Μερικές φορές η φυσική και συναισθηματική σας παρουσία είναι το μόνο που χρειάζεται για να «μοιραστείτε» την εγκυμοσύνη.

Και να θυμάστε: δεν πρέπει να είστε σκληροί με τον εαυτό σας για όσα δεν μπορείτε να κάνετε. Το σημαντικό είναι να γνωρίζετε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και την σύντροφό σας.

Πηγή: brighthorizons.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved