Μπαμπάς και μωρό: Έρωτας με την πρώτη ματιά (εικόνες)

  • Ο ρόλος του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών 
  • Μπαμπάδες φωτογραφίζονται με τα μωρά τους - Μοναδικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες
Μπαμπάς και μωρό: Έρωτας με την πρώτη ματιά (εικόνες)
Instagram / fotografie_eweliny

Οι μπαμπάδες του σήμερα ασχολούνται πολύ πιο ενεργά με την ανατροφή των παιδιών τους, σύμφωνα με έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, 54 χρόνια πριν ένας πατέρας περνούσε συνολικά 2,5 ώρες την εβδομάδα ασχολούμενος με τη φροντίδα των παιδιών, ενώ σήμερα, ο αριθμός αυτός ανέρχεται στις 8 ώρες την εβδομάδα.

Έρευνες ωστόσο αναδεικνύουν και τον σημαντικό ρόλο του πατέρα στην ανατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών. Τα παιδιά που από την μικρή τους ηλικία -και ιδιαίτερα το πρώτο έτος- περνούν χρόνο με τους μπαμπάδες τους, δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον να μάθουν πράγματα και να εξερευνήσουν. Επίσης, η συναισθηματική στήριξη που παρέχει ένας πατέρας στο παιδί του έχει ανεκτίμητη αξία. Και οι δύο γονείς είναι σημαντικοί στη ζωή ενός παιδιού και λαμβάνοντας τη στήριξη και των δύο, είναι πιο πιθανό το παιδί να αναπτύξει υψηλή αυτοεκτίμηση. Τέλος, ένας πατέρας μπορεί να αποτελέσει θετικό πρότυπο και με την ενεργή παρουσία του συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού, τις συμπεριφορές που θα υιοθετήσει και τις σχέσεις που θα χτίσει με τους γύρω του μεγαλώνοντας.

Μπαμπάδες φωτογραφίζονται με τα μωρά τους

Και οι δύο γονείς αναπτύσσουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τα παιδιά τους από την πρώτη στιγμή που θα γεννηθούν. Για τους μπαμπάδες που δεν έχουν βιώσει την περίοδο της εγκυμοσύνης με τον ίδιο τρόπο όπως μία μητέρα, η πρώτη στιγμή που θα αντικρύσουν το μωρό τους, οι πρώτες μέρες, έχουν ιδιαίτερη σημασία. Τα συναισθήματα θα μπορούσαν κάλλιστα να περιγραφούν ως έρωτας με την πρώτη ματιά και οι παρακάτω φωτογραφίες της Eweliny το αποδεικνύουν.

Η Eweliny είναι επαγγελματίας φωτογράφος που ασχολείται αποκλειστικά με την φωτογράφιση μωρών και οικογενειών. Πολλές φορές τα τρυφερά στιγμιότυπα μπαμπάδων με τα μωρά της έχουν αποτελέσει αντικείμενο φωτογράφισης.

fotografies mpampadwn me ta mwra tous 2

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / fotografie_eweliny

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της Eweliny στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved