Ψιτ, μπαμπάδες! Είστε έτοιμοι για την πρώτη περίοδο της κόρης σας;

  • Πρώτη περίοδος οδηγός για μπαμπάδες
  • Μην σκέφτεστε την "μεγάλη μέρα"
  • Δεν χρειάζεται να νιώθετε αμήχανα
  • Μη φοβάστε
Ψιτ, μπαμπάδες! Είστε έτοιμοι για την πρώτη περίοδο της κόρης σας;

Η κόρη σας θα αδιαθετήσει κάποια στιγμή και δεν υπάρχει τίποτε περίεργο σε αυτό, εκτός και αν εσείς το κάνετε να μοιάζει περίεργο. Ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε για να προετοιμαστείτε.

Τα περισσότερα κορίτσια αδιαθετούν μεταξύ 10 και 15 ετών, αλλά κάθε κορίτσι είναι διαφορετικό, έχει διαφορετικό βιολογικό ρολόι και όπως όλα, έτσι και η περίοδος διαφέρει από κορίτσι σε κορίτσι. Ένα κορίτσι αρχίζει να μετρά αντίστροφα (για την πρώτη της περίοδο) δύο χρόνια από τη στιγμή που θα αρχίσει το στήθος να αναπτύσσεται και περίπου έξι μήνες με έναν χρόνο από όταν αρχίσουν να εμφανίζονται τα πρώτα κολπικά υγρά.

Ναι, αυτά είναι τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέξει κανείς, πριν δει το κόκκινο χρώμα στη λεκάνη της τουαλέτας ή στο εσώρουχο και τα ρούχα αν η πρώτη περίοδος συμβεί σε ανύποπτο χρόνο.

mpampades kai proti periodos koris 1

Τα σημερινά κορίτσια, λαμβάνουν τη σωστή ενημέρωση από τη μητέρα τους και έτσι είναι αρκετά προετοιμασμένα για την πρώτη φορά. Όπως αναφέραμε από τη μητέρα τους, γιατί ο μπαμπάς αφήνει αυτά τα "θέματα" επάνω στην μαμά μιας και δεν είναι ειδικός. Ωστόσο, μπορεί να γίνει.

Για να μην "φρικάρει" ο μπαμπάς, όταν η μαμά και η κόρη του ανακοινώσουν ότι η πρώτη περίοδος ήρθε (οι μπαμπάδες συνήθως εκείνη τη στιγμή σκέφτονται ότι το μικρό τους κοριτσάκι δεν είναι και τόσο μικρό πια) υπάρχει αυτός ο μικρός οδηγός επιβίωσης που φτιάξαμε για εσάς με μερικές πληροφορίες που βρήκαμε στο Today's Parent.

Αν είστε μπαμπάδες ρίξτε του μια ματιά και προετοιμαστείτε για εκείνη την πρώτη φορά.

mpampades kai proti periodos koris 4

1. Μην σκέφτεστε την "μεγάλη μέρα"

Δεν χρειάζεται να μιλάτε για την πρώτη περίοδο συχνά, ούτε να διαβάσετε τα πάντα για το αναπαραγωγικό σύστημα της κόρης σας. Απλά να είστε εκεί για εκείνη. Να βεβαιωθείτε ότι δεν θα την τρομάξετε και ότι θα πάρετε κάθε φόβο της μακριά. Η εφηβεία είναι ένα από τα πιο άβολα στάδια στη ζωή του κοριτσιού και η στήριξή σας είναι σημαντική.

2. Δεν χρειάζεται να νιώθετε αμήχανα

Τίποτε δεν είναι περίεργο, εκτός και αν το κάνετε εσείς να μοιάζει περίεργο. Είναι σημαντικό οι μπαμπάδες να μη φοβούνται ό,τι συμβαίνει στις ζωές των κοριτσιών τους, είτε πρόκειται για το σχολείο, για τις φιλίες τους, την υγεία τους και αυτό συμπεριλαμβάνει και την περίοδό τους. Μην περιμένετε την μέρα της πρώτης περιόδου για να μιλήσετε για κάτι προσωπικό μαζί της. Συζητήστε μαζί της νωρίς, κάντε τη να νιώσει άνετα και στηρίξτε τη. Μπορεί η πρώτη φορά να συμβεί όταν η μαμά δεν θα είναι στο σπίτι γι' αυτό θα πρέπει να ξέρετε ακριβώς τι να κάνετε και πώς να αντιδράσετε.

mpampades kai proti periodos koris 3

3. Να αγοράζετε προϊόντα υγιεινής

Δεν πρέπει να ντρέπεστε να αγοράσετε σερβιέτες, σερβιετάκια και ταμπόν. Για την ακρίβεια από τη στιγμή που το κορίτσι σας θα αδιαθετήσει, θα πρέπει να βρίσκονται πρώτα στη λίστα με τα ψώνια. Μάθετε λοιπόν σε ποιο διάδρομο του σουπερμάρκετ βρίσκονται για να μην ψάχνετε την τελευταία στιγμή αν χρειαστεί.

4. Μη φοβάστε

Οι μπαμπάδες υποτίθεται ότι είναι ατρόμητοι, σωστά; Τότε τι συμβαίνει με αυτό τον φόβο της πρώτης περιόδου; Γιατί δεν θέλετε να το συζητάτε; Αν εσείς δείχνετε φοβισμένος, θα αισθανθεί φόβο ακόμη και η κόρη σας. Γι' αυτό μην φοβάστε.

5. Γιορτάστε την πρώτη περίοδο

Εντάξει, δεν λέμε να οργανώσετε κάποιο πάρτι υπερπαραγωγή γιατί το πιο πιθανό είναι να κάνετε την κόρη σας να κοκκινήσει από ντροπή. Θυμάστε πώς νιώσατε όταν έκανε την εμφάνισή του το πρώτο της δοντάκι ή όταν το έχασε και όταν είπε για πρώτη φορά μπαμπά; Δείξτε τον ίδιο ενθουσιασμό και στην πρώτη της περίοδο. Μερικά καλά λόγια, αρκούν για να την κάνετε να νιώσει όμορφα, να της φύγει το άγχος και να αποδεχτεί αυτό το κάτι καινούριο που έρχεται στη ζωή της.

Είδατε μπαμπάδες; Δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved