Μπαμπάς έφτιαξε εξωσκελετικό ρομπότ για να βοηθήσει τον γιο του να περπατήσει

Χρησιμοποιώντας αυτό το ειδικό κουστούμι-ρομπότ, ο 16χρονος Oscar μπορεί να σταθεί όρθιος και να περπατήσει.

Μπαμπάς έφτιαξε εξωσκελετικό ρομπότ για να βοηθήσει τον γιο του να περπατήσει
YouTube

Ο Oscar Constanza είναι δεκαέξι ετών και γεννήθηκε με μία νευρολογική πάθηση η οποία δεν του επιτρέπει να περπατήσει. Ουσιαστικά, ο εγκέφαλός του αδυνατεί να δώσει εντολή κίνησης στα πόδια και το αγόρι από μικρό χρησιμοποιεί αποκλειστικά αναπηρικό αμαξίδιο. Μέχρι πρότινος τουλάχιστον, καθώς πλέον έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια ενός ειδικού εξωσκελετικού ρομπότ, όχι μόνο να σηκωθεί, αλλά και να διασχίσει ένα δωμάτιο.

Το ρομπότ κατασκεύασε ο μπαμπάς του Jean-Louis Constanza, ο οποίος είναι και συνιδρυτής μίας εταιρείας που προμηθεύει νοσοκομεία στη Γαλλία, το Λουξεμβούργο αλλά και την Αμερική με τέτοιου είδους μηχανήματα.

«Μία μέρα ο Oscar με ρώτησε “Μπαμπά, είσαι μηχανικός ρομπότ, γιατί δεν φτιάχνεις ένα ρομπότ με τα οποία θα μπορούμε να περπατάμε;» θυμάται ο Jean-Louis σε συνέντευξή του.

Το εξωσκελετικό ρομπότ που κατασκεύασε ο Jean-Louis, εφαρμόζει στους ώμους, το στήθος, τη μέση, τα γόνατα και τα πόδια του Oscar και τον βοηθάει να σταθεί όρθιος, αλλά και να περπατήσει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο 16χρονος είναι να πει την έκφραση «Ρομπότ, στάσου όρθιο».

Το κουστούμι-ρομπότ κοστολογείται στα 150.000€ και μέχρι σήμερα πωλείται μόνο σε νοσοκομεία και όχι σε ιδιώτες. Αυτός ωστόσο είναι ένας από τους στόχους της εταιρείας του Jean-Louis για το μέλλον, πρώτα όμως θέλουν να το τροποποιήσουν ώστε να είναι πιο ελαφρύ.






Πηγή πληροφοριών: reuters.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved