Όταν ο άνδρας είναι παρών στον τοκετό - Μοναδικές φωτογραφίες

Πολλοί είναι οι μελλοντικοί μπαμπάδες που είναι στο πλευρό της γυναίκας τους την ώρα του τοκετού.

Όταν ο άνδρας είναι παρών στον τοκετό - Μοναδικές φωτογραφίες
Instagram @ardyceblooms

Στο εξωτερικό, όπου πολλές γυναίκες επιλέγουν να γεννήσουν στο σπίτι, η παρουσία του συζύγου στο πλευρό τους, θεωρείται δεδομένη.

Σε αρκετές περιπτώσεις, έχουν ενεργό ρόλο στη γέννα του παιδιού τους και άλλοτε παρακολουθούν από κάποια απόσταση, εμψυχώνοντάς τες.

Το αν ένας άνδρας είναι παρών στην γέννηση του παιδιού του αποτελεί προσωπική επιλογή αλλά και επιθυμία ή όχι της γυναίκας του. Η παρουσία τους συχνά αγχώνει ορισμένες γυναίκες και τους αποσπά την αυτοσυγκέντρωση που χρειάζονται προκειμένου να γεννήσουν. Άλλες πάλι θέλουν να έχουν τον σύντροφό τους στο πλευρό τους αντλώντας δύναμη και κουράγιο.

Τοκετός στο σπίτι

Οι απόψεις σχετικά με το αν είναι ασφαλής μια γέννα στο σπίτι, διίστανται. Σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση του «The American Journal of Obstetrics & Gynecology» , τα μωρά που γεννήθηκαν σε άλλους χώρους πέρα από τα νοσοκομεία, είχαν υψηλότερα ποσοστά θανάτου εν συγκρίσει με τα παιδιά που γεννήθηκαν σε κάποια γυναικολογική-μαιευτική κλινική. Εξέτασαν τόσο τους πρόωρους θανάτους σε διάστημα επτά ημερών από τη γέννηση όσο και τους θανάτους των νεογνών εντός 28 ημερών.

Στην ίδια έρευνα αναφέρθηκε ότι τα μωρά που γεννιούνται από τις μαίες στο σπίτι είχαν σχεδόν τετραπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνα που γεννιούνται από τις μαίες εντός νοσοκομείου, με τον κίνδυνο να είναι υψηλότερος εάν η γέννα για την γυναίκα ήταν η πρώτη.

Ο επικεφαλής της έρευνας και συγγραφέας δρ Amos Grunebaum, καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Ιατρικό Κολλέγιο Weill Cornell, αποθαρρύνει έντονα τον τοκετό στο σπίτι και αναφέρει, «Πρέπει να κάνουμε τα νοσοκομεία να παρέχουν μερικές από τις ανέσεις που έχει κανείς στο σπίτι. Πρέπει να κάνουμε τα νοσοκομεία να μοιάζουν όπως τα σπίτια, αντί να κάνουμε τα σπίτια όπως είναι τα νοσοκομεία!»

Σε κάθε περίπτωση το που θα γεννήσει η έγκυος αποτελεί δική της επιλογή μετά από συνεννόηση με τον γυναικολόγο της.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε φωτογραφίες της Ardyce Bloom οι οποία έχει απαθανατίσει τον τοκετό γυναικών που είχαν στο πλευρό τον σύζυγό τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved