Νέος μπαμπάς: Πέντε συμβουλές για τις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι

  • Πώς θα προετοιμαστεί ο άνδρας για την πατρότητα.
  • Πράγματα που πρέπει να κάνει
Νέος μπαμπάς: Πέντε συμβουλές για τις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι

Αξιοποιώντας στο έπακρο το χρόνο που έχετε εκτός εργασίας για να γνωρίσετε το μωρό σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη ζωή σας ως μπαμπάς.

Στην πραγματικότητα, η παρουσία σας έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή του παιδιού σας. Και αυτός ο αντίκτυπος ξεκινά από τους πρώτους μήνες.Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα νεογέννητα μωρά έρχονται στον κόσμο έτοιμα να συνδεθούν και με τους δύο γονείς τους.

Ίσως αναρωτιέστε από πού να ξεκινήσετε και τι να κάνετε . Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές:

Φροντίστε το

Η συμμετοχή στην καθημερινή φροντίδα του μωρού σας - ντύσιμο , μπάνιο, αλλαγή πάνας - είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε μια …άνεση με το μωρό. Αυτές οι καθημερινές συνήθειες αποτελούν το θεμέλιο στοιχείο μιας θετικής και ουσιαστικής σχέσης που χτίζετε μέρα με τη μέρα.

Γνωρίστε τις ανάγκες του μωρού

Τα μωρά δίνουν συνήθως «ενδείξεις» ή σήματα γι΄αυτό που χρειάζονται μέσω της συμπεριφοράς και της γλώσσας του σώματός τους. Παρατηρώντας τον τρόπο που συμπεριφέρεται το μωρό σας, θα μάθετε να (α)γνωρίζετε αμέσως τις ανάγκες του.

Πάρτε το αγκαλιά

Η φυσική αφή κάνει το μωρό σας να αισθάνεται ασφάλεια. Αυτό το είδος σύνδεσης με τα νεογέννητα διεγείρει επίσης την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους. Κρατήστε το μωρό αγκαλιά όσο πιο συχνά μπορείτε. Εάν το κρατάτε στο στήθος σας, μπορεί να ακούσει τον καρδιακό σας παλμό.

Μιλήστε στο μωρό

Μιλάτε στο μωρό σας συνεχώς. Όταν το κάνετε μπάνιο, όταν το αλλάζετε , όταν το έχετε στην αγκαλιά σας. Κάθε λέξη που ακούει το βοηθά στην γλωσσική του ανάπτυξη και ενισχύει τη σχέση σας μαζί του. Η αφήγηση ιστοριών, η ανάγνωση βιβλίων ή το τραγούδι έχουν το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.

Βοηθήστε στον θηλασμό

Το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή για το μωρό σας. Η υποστήριξή σας στο θηλασμό μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας καθώς η σύντροφός σας προσπαθεί να θηλάσει. Αυτό μπορεί να γίνει προσφέροντας ένα ποτήρι νερό, ένα μαξιλάρι ή ό, τι άλλο χρειάζεται. Εάν η σύντροφός σας διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να θηλάσει, διαβεβαιώστε την ότι είναι εντάξει και ενημερωθείτε μαζί για τις επιλογές που έχετε σχετικά με τη φόρμουλα.

Πηγή: raisingchildren.net.au/grown-ups

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved