Πατρότητα: Τέσσερις τρόποι με τους οποίους ωφελεί τους άντρες

Είσαι μπαμπάς; Αυτά είναι τα οφέλη.

Πατρότητα: Τέσσερις τρόποι με τους οποίους ωφελεί τους άντρες

Ο ερχομός ενός παιδιού φέρνει πολλές αλλαγές στη ζωή του γονιού, της μητέρας και του πατέρα. Για πολλούς άντρες μάλιστα φαίνεται ότι η δημιουργία οικογένειας είναι το κλειδί για την προσωπική τους ευημερία, καθώς τα οφέλη της πατρότητας είναι πολλά.

Βελτίωση της προσωπική υγείας

Σύμφωνα δημοσίευση στο περιοδικό Parents, οι άνδρες τείνουν να εγκαταλείπουν κακές συνήθειες όταν γίνονται γονείς, όπως είναι το κάπνισμα ή η κακή διατροφή. Αντιθέτως, βελτιώνεται η σωματική τους υγεία και προτιμούν τα υγιεινά και σπιτικά γεύματα. Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι οι μπαμπάδες στατιστικά έχουν λιγότερες πιθανότητες για εισαγωγή στο νοσοκομείο ή ακόμα και να βρουν τυχαίο ή πρόωρο θάνατο.

Γίνονται πιο δραστήριοι

Σε μία καθημερινότητα με παιδιά, οι βόλτες και τα παιχνίδια είναι αναπόφευκτα. Οι άντρες δηλώνουν πιο δραστήριοι όταν γίνονται μπαμπάδες και ότι αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Σύμφωνα μάλιστα με το Pew Research Center, το 54% των μπαμπάδων αναγνωρίζουν και εκτιμούν τα οφέλη αυτά από τη φροντίδα των παιδιών.

Αποκτούν καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες

Σύμφωνα με το Minessota Fathers & Families, οι μπαμπάδες αναπτύσσουν την ικανότητά τους να φροντίζουν τους άλλους, κάτι που επηρεάζει όχι μόνο τη σχέση με τα παιδιά τους, αλλά και με τις συντρόφους τους ή τους συνεργάτες τους. Γενικά οι άνδρες που καθημερινά ζουν σε ένα περιβάλλον οικογένειας αναπτύσσουν καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες κάτι εξαιρετικά ωφέλιμο για την προσωπική αλλά και επαγγελματική τους ζωή.

Μειώνεται ο κίνδυνος κατάθλιψης

Ο ρόλος ενός γονιούς δεν είναι εύκολος. Σίγουρα υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές, το άγχος, έρευνες ωστόσο δείχνουν ότι οι άντρες που ζουν μόνοι τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες κατάθλιψης από αυτούς που είναι παντρεμένοι με παιδιά.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved