Θα γίνεις μπαμπάς; Να πώς θα βοηθήσεις την έγκυο σύντροφό σου

Τι μπορεί να κάνει ένας μέλλον μπαμπάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Πολλά!

Θα γίνεις μπαμπάς; Να πώς θα βοηθήσεις την έγκυο σύντροφό σου

Συγχαρητήρια! Για να έχετε φτάσει στο άρθρο μας, σίγουρα θα γίνετε μπαμπάς και ψάχνετε πληροφορίες για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε με τον δικό σας τρόπο την σύζυγό σας.

Αρχικά θα σας πούμε ένα μεγάλο "μπράβο" που ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των μπαμπάδων που θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο όχι μόνο μετά τη γέννηση των παιδιών τους αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πολλοί πιστεύουν ότι όλους αυτούς τους 9 μήνες δεν μπορούν να κάνουν και πολλά μιας και η γυναίκα είναι εκείνη που βιώνει όλες τις αλλαγές στο σώμα της και την ψυχολογία της. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε και που σίγουρα θα εκτιμήσει η μητέρα των παιδιών σας.

Τι μπορείτε να κάνετε;

egkumosini ti kanei enas mpampas 1

Κάντε της μασάζ

Καθώς το μωράκι σας μεγαλώνει η σύντροφός σας σίγουρα θα κουράζεται περισσότερο και θα νιώθει πόνο στην μέση, τα πόδια και την πλάτη της. Ένα απαλό μασάζ θα την ανακουφίσει και θα την ξεκουράσει.

Κάντε γυμναστική μαζί

Περπατήστε μαζί της, τρέξτε ή κάντε της παρέα κατά τη διάρκεια που κάνει ασκήσεις μέσα στο σπίτι. Η γυμναστική είναι μια καλή αφορμή για να περνάτε χρόνο μαζί, να δεθείτε ακόμη περισσότερο και παράλληλα να ασκηθείτε.

Κάντε εσείς τα ψώνια

Αυτή τη συμβουλή θα την δίναμε και πριν μερικά χρόνια, όμως τώρα που ο κορονοϊός έχει κάνει την εμφάνισή του, είναι καλύτερο να μην αφήνετε τη σύζυγό σας να πηγαίνει σε χώρους με πολύ κόσμο και να μεταφέρει βαριές σακούλες. Αρχίστε να κάνετε εσείς τα ψώνια, αν δεν τα κάνατε πιο πριν.

egkumosini ti kanei enas mpampas 3

Φτιάξτε το δωμάτιο του μωρού

Μην περιμένετε να σας δώσει το πράσινο φως. Ρωτήστε τη γνώμη της για τα χρώματα, για τις ταπετσαρίες και γενικότερα τη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου και αναλάβετέ το εξολοκλήρου εσείς. Όταν το ετοιμάσετε κάντε της έκπληξη.

Αφήστε τη να κοιμάται ως αργά

Η έγκυος σύντροφός σας χρειάζεται περισσότερη ξεκούραση απ' ο,τι πριν, γι' αυτό ενθαρρύνετε τη να κοιμάται περισσότερο το πρωί και έστω μια ώρα το μεσημέρι.

Μαγειρέψτε της

Κι όμως, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα εκτιμήσει ένα πρωινό φτιαγμένο από τα χεράκια σας, ένα μαγειρεμένο φαγητό μια μέρα που δεν θα έχει κουράγιο να σηκωθεί ή ένα ελαφρύ σνακ για βράδι πριν πέσει για ύπνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved