Συνεπιμέλεια: Ολοένα και περισσότεροι πολίτες ενώνουν τις φωνές τους

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες και γονείς ενώνουν τις φωνές τους υπέρ της αλλαγής στο νόμο για τη συνεπιμέλεια και στην ισότιμη συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή των παιδιών

Συνεπιμέλεια: Ολοένα και περισσότεροι πολίτες ενώνουν τις φωνές τους

Αργά αλλά σταθερά τα πράγματα αλλάζουν προς την σωστή κατεύθυνση και πλέον ολοένα και περισσότεροι γονείς αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την ανάγκη εκσυγχρονισμού του οικογενειακού δικαίου προς την κατεύθυνση της δικαιοσύνης προς όφελος του παιδιού.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε και πατεράδες και μητέρες να δηλώνουν ευθέως την ανάγκη να θεσμοθετηθεί η συνεπιμέλεια των ανηλίκων.

Η έννοια της συνεπιμέλειας συνίσταται στην δυνατότητα ύπαρξης εναλλασσόμενης κατοικίας για τα ανήλικα τέκνα τα οποία θα μπορούν να διαμένουν για ίσο χρονικό διάστημα στην οικία εκάστου γονέα. Σε αντίθεση δηλαδή με την μέχρι σήμερα πρακτική, κατά την οποία το δικαστήριο αναθέτει την επιμέλεια κατά συντριπτική πλειοψηφία στην μητέρα, βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου οι γονείς θα έχουν ίσα δικαιώματα, χρόνο και φροντίδα του παιδιού, παράγοντας που θα διαμορφώνει ανάλογα και το ύψος και τον υπόχρεο της διατροφής.

Σήμερα, οι επιστήμες της ψυχικής υγείας ομοφωνούν πως τα οφέλη της από κοινού και ισόχρονης ανατροφής στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών αφορούν και γονείς με συγκρουσιακή σχέση και αντιδικία.

Η ισόχρονη και από κοινού ανατροφή επιτυγχάνεται, δε, με το θεσμό της εναλλασσόμενης κατοικίας, εξασφαλίζοντας τη συναισθηματική σταθερότητα του τέκνου με αποτελέσματα για την ψυχολογική ανάπτυξή του παρόμοια με αυτά παιδιών που ανατρέφονται σε παραδοσιακές οικογένειες και πολύ καλύτερα από αυτά σε καθεστώς αποκλειστικής επιμέλειας.

Πηγή: Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved