Η ανάπτυξη του νεογέννητου: πώς να καταλαβαίνετε το μωρό σας

Η ανάπτυξη του νεογέννητου: πώς να καταλαβαίνετε το μωρό σας

Καλώς ήρθατε στη λέσχη γονέων! Αν και μπορεί να μοιάζει εξαντλητικό, το μωρό σας είναι λιγότερο εύθραυστο και αβοήθητο από όσο μπορεί να νομίζετε.

Η ανάπτυξη του νεογέννητου: πώς να καταλαβαίνετε το μωρό σας

Είναι ικανό από πολλές απόψεις και θα σας βοηθήσει να γίνετε καλοί γονείς, καθώς θα σας δίνει τα σημάδια για τις ανάγκες του.

Οι κυριότερες ανάγκες του μωρού σας.

Τώρα, οι πρωταρχικές ανάγκες του μωρού σας περιλαμβάνουν το τάισμα, τον ύπνο και την ανακούφιση. Μαθαίνει ότι ο κόσμος είναι ένα μέρος το οποίο θα πρέπει να εμπιστεύεται για την κάλυψη των αναγκών του. Τα μωρά, όπως οι ενήλικες, έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία. Μερικά μωρά έχουν πιο τακτικές συνήθειες φαγητού και ύπνου από άλλα σε αυτή την ηλικία. Το καλύτερο είναι να προσαρμοστείτε με το πρόγραμμα του μωρού. Ακόμα χρειάζεται να τρώει αρκετά τακτικά όλο το 24ωρο. Είναι κατανοητό ότι οι γονείς εξαντλούνται και αναρωτιούνται αν θα έχουν ποτέ ξανά μια στιγμή για τον εαυτό τους. Να είστε σίγουροι ότι θα έχετε. Για τώρα, προσαρμοστείτε στις αλλαγές που φέρνει το μωρό σας.

Περάστε το χρόνο σας φροντίζοντας το μωρό και τον εαυτό σας και γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο. Τα νεογέννητα δεν παίζουν ακόμα, αλλά απολαμβάνουν να εξερευνούν τον κόσμο με τα μάτια, τα αυτιά και το σώμα τους. Αφιερώστε χρόνο να μιλάτε στο μωρό σας όταν είναι σε εγρήγορση. Ήδη γνωρίζει τη φωνή σας από τον καιρό που ήταν μέσα στη μήτρα. Το άκουσμα των φωνών της μαμάς και του μπαμπά το ανακουφίζει. Μπορεί να βλέπει καλύτερα στα 20 με 25 εκατοστά μπροστά του, ή περίπου στην απόσταση από τα χέρια σας έως το πρόσωπό σας. Να το κοιτάτε από κοντά όταν το κρατάτε και θα σας προσέχει καθώς το αγκαλιάζετε, του μιλάτε και του τραγουδάτε. Το καλύτερο είναι να τοποθετείτε το μωρό σας ανάσκελα για να κοιμηθεί, να αποφεύγετε να το τυλίγετε υπερβολικά ή να υπερθερμαίνετε το δωμάτιό του και να απομακρύνετε όλα τα φουσκωτά αντικείμενα από το μέρος που κοιμάται.

Να θυμάστε να φροντίζετε τον εαυτό σας, κρατώντας τους επισκέπτες που δεν βοηθούν μακριά και να μην ανησυχείτε για τις δουλειές του νοικοκυριού. 3 εβδομάδες. Μέχρι την τρίτη εβδομάδα, μπορεί να έχετε αποκτήσει κάποιο ρυθμό ή ρουτίνα ύπνου και φαγητού και θα εκπλαγείτε όταν θα γνωρίζετε τι χρειάζεται το μωρό σας. Το μωρό σας τώρα: Είναι πιο συχνά σε εγρήγορση, μπορεί να μένει ξύπνιο ακόμα και για μια ώρα περίπου. Θα προσέξετε ότι εξετάζει το πρόσωπό σας, σας παρακολουθεί όταν μιλάτε και ησυχάζει όταν ακούει τη φωνή σας. Κάνει ένα μικρό ήχο για να σας δείξει πόσο το ενθουσιάζει να του μιλάτε. Αυτοί οι μικροί ήχοι είναι οι απαρχές της γλώσσας. Προσπαθήστε να σταματάτε αυτό που κάνετε και του απαντάτε με λίγα λογάκια. Είναι αρκετά ιδιότροπο στο τέλος της ημέρας. Αυτό μπορεί να μη σας φαίνεται ότι συνιστά πρόοδο, αλλά είναι! Καθώς ωριμάζει το νευρικό σύστημα του μωρού σας, ο κόσμος αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και το μωρό μπορεί να χρειάζεται λίγη ηρεμία και χαλάρωση από όλο αυτόν τον ενθουσιασμό.

Ελέγχει καλύτερα το κεφαλάκι του. Δεν θα φαίνεται τόσο εύθραυστο όσο πριν, αλλά ακόμα θα χρειάζεται υποστήριξη όταν το κρατάτε. Έχει περισσότερη δύναμη στο πάνω μέρος του σώματός του. Τώρα θα μπορεί να σηκώνει το κεφάλι του όταν το τοποθετείτε μπρούμυτα, αλλά ακόμα θα πρέπει να κοιμάται ανάσκελα. Βλέπει το χέρι του να κινείται μπροστά στο πρόσωπό του. Αν και δεν θα ελέγχει ιδιαίτερα τα χέρια του, θα μπορεί να ελέγχει πολύ καλά τα μάτια του και να παρατηρεί γύρω του. Κοιμάται για τρεις έως τέσσερις ώρες, το πολύ. Εάν κοιμάται πολύ περισσότερο, θα πρέπει να το ξυπνάτε για τάισμα. 2 μηνών. Το μωρό σας ακόμα σας βάζει να μαντεύετε, αλλά οι συνήθειες ύπνου και φαγητού γίνονται λίγο περισσότερο προβλέψιμες. Καθώς το μωρό σας ξεπερνά τη σμηγματoρρoϊκή δερματίτιδα και άλλες συνηθισμένες παθήσεις των νεογέννητων, θα μοιάζει όλο και περισσότερο με φυσιολογικό μωρό. Θα χαμογελάει, θα κάνει “διάλογο” μαζί σας και θα γελάει χαρωπά όταν σας βλέπει.

Μπορεί επίσης να προσέξετε ότι το μωρό σας:

  • Ησυχάζει περισσότερο με τον μπαμπά και τη μαμά παρά με ξένους.
  • Εξετάζει εσάς και όλους τους άλλους με αυξημένο ενδιαφέρον, ιδίως πριν και μετά το τάισμα. Ελέγχει το κεφάλι του λίγο καλύτερα, αρκεί να το κρατάτε ακίνητο.
  • Του αρέσει να το κρατάτε στον ώμο σας ή να κάθεται ενώ το κρατάτε από τις μασχάλες του.
  • Όταν είναι ξαπλωμένο μπρούμυτα, του αρέσει να σηκώνει το κεφαλάκι του προς τα πάνω, ενώ ταυτόχρονα σπρώχνει, με τα χεράκια του, το σώμα του μπροστά. Βεβαιωθείτε ότι περνά αρκετό χρόνο μπρούμυτα, έτσι ώστε να εξασκεί τις κινήσεις του κεφαλιού του και να δυναμώνει τους ώμους του.
  • Γυρίζει κατά λάθος από μπρούμυτα, ανάσκελα.
  • Έχει ισιώσει τη στάση του και κρατά αρκετή ώρα τα χέρια του ανοιχτά.
  • Αγγίζει ή κρατά τα χεράκια του, είτε κατά λάθος ή γιατί θέλει να τα αισθάνεται.

Τα παιχνίδια πολύ σύντομα, θα γίνουν μέρος της ζωής του! Η γκρίνια και το κλάμα αυξάνονται προς το πέρας της ημέρας, γεγονός που μπορεί να σας προκαλεί άγχος. Ζητήστε από το σύντροφό σας ή από κάποιον που εμπιστεύεστε να σας βοηθήσει. Το να έχετε το μωρό σας σε ένα μάρσιπο, ακόμα και όταν δεν γκρινιάζει, μπορεί να μειώσει το συνολικό χρόνο που κλαίει. Τώρα είναι ο καιρός για να ξεκινήσετε να ελέγχετε τα μάτια του μωρού σας, ώστε να καταλάβετε το χρώμα που θα αποκτήσουν. Το μωρό σας μπορεί επίσης να είναι πιο παχουλό και μπορεί να έχει διπλό πηγούνι και δίπλες στα μπουτάκια του. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα για ένα υγιές μωρό που τρέφεται σωστά. Ήρθε ο καιρός για να κάνει τον ιατρικό έλεγχο των δύο μηνών. Ετοιμαστείτε λοιπόν να το πάτε στο ιατρείο.

Οι συμβουλές της Μαίας

Η μητέρα με το μωρό της έχει μια ιδιαίτερη επικοινωνία που αρχίζει από την περίοδο της κύησης. Γνωρίζει την φωνή της πριν ακόμη γεννηθεί ,αντιδρά ακόμη και όταν η έγκυος χαϊδεύει την κοιλιά της στρέφοντας το σώμα του προς το άγγιγμα της. Κατά την διάρκεια της γέννησης και κατά την έξοδο του εμβρύου στο στρεσογόνο εξωμήτριο περιβάλλον η φωνή της μητέρας του το ηρεμεί και το καθησυχάζει. Έτσι από τις πρώτες μέρες της γέννησης αρχίζει μια σχέση μαγική, μια σχέση που επίκεντρο έχει το πολυτιμότερο πλάσμα του κόσμου, το νεογέννητο.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο του νεογνού, μέσω αυτού παίρνει πληροφορίες από το περιβάλλον με την όραση , την όσφρηση και την ακοή οι πληροφορίες μετατρέπονται σε αντίληψη.

Το μωρό κλαίει και με αυτό τον τρόπο εκφράζει την ανάγκη του για αγκαλιά, κλαίει όταν πεινάει, όταν πονάει ή όταν δυσφορεί. Η μητέρα πρέπει να ανταποκρίνεται και να ικανοποιεί την ανάγκη του νεογνού. Δεν πρέπει να το αφήνει να κλαίει. Δεν πρέπει να κόψει την επικοινωνία μαζί του. Κανένα μωρό δεν γεννιέται δύστροπο . Η αγάπη , το ενδιαφέρον και η αγκαλιά δεν κακομαθαίνει τα παιδιά , η ασυνέπεια τα κακομαθαίνει. Η μητέρα από την φύση καταλαβαίνει τις ανάγκες του νεογνού της και ο οργανισμός της είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του.

Τα Pampers Premium Care χαρίζουν στο μωρό σας την ιδανική προστασία για την επιδερμίδα του, για να αισθάνεται μόνο αγάπη από το πρώτο άγγιγμα. Οι πάνες της σειράς Pampers Premium Care συνιστώνται από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Δερματολογίας .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Pampers Premium Care στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης

Η ανάπτυξη του νεογέννητου: πώς να καταλαβαίνετε το μωρό σας

Το πρώτο τάισμα του νεογέννητού σας

Μητρότητα: Συμβουλές που κάθε νέα μαμά πρέπει να γνωρίζει!

Επιλέξτε τη σωστή πάνα για το μωρό σας

Βοηθητικές πληροφορίες για την υποστήριξη του πρόωρου μωρού σας

11.90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο Λοττο αντικείμενα σπιτιού
19.95 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Djeco Επιτραπέζιο 'Μπλα μπλα μπλα'
20.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Lottie Κούκλα βινυλίου 'Νεράιδα του Δάσους' 18εκ.
16.85 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Smartgames επιτραπέζιο Κυνηγοί Φαντασμάτων
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πόση ζάχαρη επιτρέπεται να καταναλώνετε στην εγκυμοσύνη;

Πόση ζάχαρη επιτρέπεται να καταναλώνετε στην εγκυμοσύνη;

Ποια είναι η μέγιστη ποσότητα ανά ημέρα;
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πράγματα που κάνουν οι μπαμπάδες και οι μαμάδες "λιώνουν"

Πράγματα που κάνουν οι μπαμπάδες και οι μαμάδες "λιώνουν"

Λιώνουν από αγάπη και ευγνωμοσύνη!
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Ρουβάς -Ζυγούλη: Ο γιος τους Απόλλωνας έχει γενέθλια - Δείτε φώτο

Ρουβάς -Ζυγούλη: Ο γιος τους Απόλλωνας έχει γενέθλια - Δείτε φώτο

Ο μικρότερος γιος του Σάκη Ρουβά και της Κάτιας Ζυγούλη γίνεται σήμερα…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Νηστίσιμα chocolate chip cookies - Αφήστε τα παιδιά σας να τα φτιάξουν

Νηστίσιμα chocolate chip cookies - Αφήστε τα παιδιά σας να τα φτιάξουν

Σε συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου, συνεχίζουμε τις νηστίσιμες γλυκές συνταγές καθώς…
Διάβασε τη συνέχεια
BEST OF NETWORK
Lockdown: Ο οδικός χάρτης για την άρση των μέτρων - Πάσχα εντός των πυλών, ορόσημο η 14η Μαΐου
Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Δουλέμποροι σε ρόλο κατασκόπων στο Αιγαίο; Τι ερευνούν ΕΥΠ και Λιμενικό
Κέιτ Μίντλετον: Μία βασίλισσα «σε αναμονή» - Πώς προετοιμάζεται αθόρυβα για το μελλοντικό της ρόλο
Πάσχα 2021: Τι ώρα θα πούμε το «Χριστός Ανέστη» στην Ανάσταση - Τι θα γίνει με το Άγιο Φως
Τριπλό «χουνέρι» της Ελλάδας στον Ερντογάν: Το… φυσάει και δεν κρυώνει ο «σουλτάνος»
Θεοδωρικάκος στο Newsbomb.gr: Εθνικά υπεύθυνη η απόφαση Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της 4ετίας
Καμπανάκι Θωμαΐδη για τα κορονοπάρτι: Αύξησαν το ιικό φορτίο - «Ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί»
European Super League: Ήρθε, απείλησε και γκρεμίστηκε σαν «χάρτινος πύργος»
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ένοχος για φόνο ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν - Ποια ποινή αντιμετωπίζει
Κορονοπάρτι: Κωδικός «καθαρές πλατείες» από την ΕΛΑΣ - Σε επιφυλακή αστυνομικοί, έτοιμοι να επέμβουν
Αυξάνονται οι υποχρεωτικές αργίες μέσα στο χρόνο: Από 5 γίνονται 8
Μόλις είδαμε το μεγαλύτερο κόλπο της «Συμμορίας των 12»
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved
Χριστίνα Μπόμπα: Είναι 27 εβδομάδων & αυτές είναι οι υπέροχες φώτο της