20 μέρες στην καραντίνα με τα παιδιά στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν έχω κάνει ακόμα

Ας το παραδεχτούμε: Καμία μας δεν έχει ξεκουραστεί

Πατούλια Kατερίνα
20 μέρες στην καραντίνα με τα παιδιά στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν έχω κάνει ακόμα

Αγαπημένη συναγωνίστρια μαμά κλεισμένη στο σπίτι με το/τα παιδιά σου. Κλείνουμε περίπου είκοσι μέρες στο σπίτι όσο ο κορονοϊός σουλατσάρει ανενόχλητος ακόμα εκεί έξω.

Την τελευταία εβδομάδα ζήσαμε και την πραγματική απαγόρευση κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα το δικαίωμα να βγούμε μέχρι την πλατεία να το έχουν τα τετράποδα που πολύ τα συμπαθώ κι όχι τα δίχρονα και τα τρίχρονα που είναι πιο πολύ στα κάγκελα από ποτέ. Δεν πειράζει όμως, το κάνουμε για το καλό εκείνων που αγαπάμε οπότε η αυλή, όσες την διαθέτουμε, αποδεικνύεται σωτήρια, ακόμα και τις μέρες που φέρνουμε όλη τη λάσπη πάνω στο σπίτι.

Κι επειδή πολλά άρθρα έχουν γραφτεί για το τι να κάνεις με τα παιδιά στο σπίτι ή τι έχουν κάνει άλλες μαμάδες και μη, θα σου μιλήσω με ειλικρίνεια και μικρό χιούμορ -δεν μπορώ άλλη μαυρίλα- για όσα δεν έχω κάνει ακόμα.

1. Δεν έχω βαρεθεί: Συγκεκριμένα δεν έχω προλάβει να βαρεθώ, γιατί από τις 8 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, υπάρχουν δύο νήπια που τρέχουν δαιμονισμένα σε ένα σπίτι ολίγων τετραγωνικών με ενέργεια και ταχύτητα που θα ζήλευε και η Πατουλίδου (αν με ρωτάς ψηφίζω Κορακάκη).
2. Δεν έχω διαβάσει δέκα βιβλία και δεν έχω δει 30 σειρές στο Netflix: Κυρίως μαθαίνω απ’ έξω τα τραγούδια του Frozen 2 που βγήκε νωρίτερα στην τιβί (αγαπημένη μου συνδρομητική τηλεόραση σε αγαπώ πιο πολύ από ποτέ) αλλά ας το παραδεχτούμε παιδιά, το Κοίτα με δεν έχει καμία σχέση με το κλασικό πια Και ξεχνώ, στα παλιά πίσω δεν γυρνώ. Ταυτόχρονα, στον όποιο ελεύθερο χρόνο, κάνω χειροτεχνίες, ζωγραφική, γλυπτική, τον Όλαφ, την μανικιουρίστ, την κομμώτρια, τον κλόουν, την LadyBug, χτίζω κάστρα με σεντόνια και παίζω με τις Barbie (το τελευταίο το απολαμβάνω όσο τίποτα άλλο).
3. Δεν έχω προλάβει να φάω: Κι ας μαγειρεύω πιο πολύ από ποτέ. Ψήνουμε σχεδόν καθημερινά ένα γλυκό, από μπανανοκέικ και φραουλοκέικ, μέχρι βασιλόπιτα και κρέπες, φτάσαμε να φουρνίσουμε ψωμί (αφού ζύμωσα ψωμί κι εγώ, καταλαβαίνεις γιατί δεν υπάρχει μαγιά για μαγιά, νωπή ή ξερή στο μάρκετ) και πίτσα με δικό μας ζυμαράκι αλλά μέχρι να πλύνω εγώ τα δεκαπέντε μπολ και σύνεργα ζαχαροπλαστικής, τα γλυκά έχουν κάνει φτερά. Τουλάχιστον όλοι εκτιμάνε το ωραίο ζεστό φαγητό που θα τους λείψει πολύ τη μέρα που θα επιστρέψουμε στο ταπεράκι το μαγειρεμένο από το βράδυ.

4. Δεν έχω κάνει bubble bath: Παίζει πολύ στο Insta και οι φωτογραφίες απίθανες κορίτσια. Να τι παθαίνεις όταν φτιάχνεις σπίτι και ζητάς ντουζιέρα αντί για μπανιέρα.

5. Δεν έχω βαρεθεί: Προφανέστατα, θα ήθελα να οργώνω τις παιδικές χαρές, τα παιδικά θέατρα και τα παιδικά πάρτι εκεί έξω (εδώ μην μου βάλεις ανιχνευτή ψεύδους) αλλά και σπίτι καλά περνάμε και δεν χορταίνουμε αγκαλιές, κι ας υπάρχουν στιγμές που μικροί και μεγάλοι θα τσακωθούμε για το που έπεσε το πέπλο της Έλσας.

6. Δεν κάνω πολύωρες βιντεοκλήσεις ή Live στο Instagram: Μιλάω όμως με εκείνους που αγαπώ, κάνουμε δυνητικές αγκαλιές με τον παππού και τη γιαγιά και φιλάμε την οθόνη του κινητού για να πάρει το φιλί το μωράκι της θείας (η αδερφή μου θα κάνει πάρτι για τη νέα αναφορά στο όνομά της, στοιχηματάκι)!
7. Δεν έχω χάσει την πίστη μου: Λίγο ο κύριος Τσιόδρας, λίγο τα κρούσματα που δεν αυξάνονται επιθετικά, κάπου βλέπω φως στο τούνελ, κι ας φαντάζει μακρινό. Κι αν ανησυχείς για κάποιον που αγαπάς γιατί οι στατιστικές και οι αριθμοί δεν σου αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας, θυμήσου πως οι άνθρωποι τους νικούν τους αριθμούς.

8. Δεν έχω βάλει τα παιδιά σε πρόγραμμα: Και σε θαυμάζω πολύ εσένα που καταφέρνεις να βάζεις και ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά για ύπνο στις οκτώ. Για να σου είμαι ειλικρινής, αν κοιμηθούν τα παιδιά μου στις 8 το απόγευμα, θα φέρω θερμόμετρο γιατί σίγουρα περνάνε κάποια ίωση. Το ότι δεν έχουμε πρόγραμμα στη νέα καθημερινότητα, είναι ακόμα μια πρόκληση για να κάνουμε διαφορετικά πράγματα αλλά αυτό το νούμερο 8, θα το ξαναδούμε σε ένα μήνα.

9.Δεν έχω φτιάξει τις ντουλάπες μου: Και δεν έχω κατεβάσει τα καλοκαιρινά και η αλήθεια είναι πως τα άπλυτα δεν έχουν μπει σε καραντίνα και τα ασιδέρωτα παραμένουν ένα μικρό βουνό στο δωμάτιο, παρά το γεγονός πως υποσχέθηκα ότι θα σιδερώνω μία ώρα τη μέρα.

10. Δεν καθαρίζω σαν εμμονική Παρθένος: Γιατί η πραγματικότητα με δύο παιδιά όλη μέρα στο σπίτι είναι πως όσο και να καθαρίσεις, άλλο τόσο το σπίτι παραμένει ανάστατο. Κι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να σου σπάσει τα νεύρα! Θα το περάσουμε μαζί!

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved