Είκοσι πράγματα που μου χαρίζουν ευτυχία ακόμα και μένοντας στο σπίτι λόγω κορονοϊού

Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας και την ψάχνουμε γουλιά γουλιά μέσα στο σπίτι μας!

Πατούλια Kατερίνα
Είκοσι πράγματα που μου χαρίζουν ευτυχία ακόμα και μένοντας στο σπίτι λόγω κορονοϊού

Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας 2020: Δεν θα σου κρυφτώ, τις αντιπαθώ λίγο τις Παγκόσμιες Ημέρες έλα όμως που η φετινή ημέρα που αφιερώθηκε στις ευτυχισμένες μας στιγμές, με έβαλε σε σκέψεις.

Βλέπεις, το #μένουμεσπίτι σου δίνει χρόνο να αξιολογήσεις κι εσένα και την ευτυχία σου. Σκέψεις που φαντάζομαι θα κάνεις κι εσύ σήμερα, μόλις συνειδητοποιήσεις πως η ευτυχία σου είναι κλεισμένη σε ένα σπίτι με τέσσερις τοίχους.

Παρένθεση: Αν έχεις δει το Lost, στις αρχές του 2000, τότε που περιμέναμε χρόνο χρόνο να δούμε αν θα βρεθούν οι επιζήσαντες του αεροπλάνου κι αν θα τους φάνε οι Others, έχω αρχίσει κάποιες μέρες τώρα να νομίζω πως με το ξεκίνημα του Απρίλη θα ξεκινήσει και η δεύτερη σεζόν η δικιά μας, η εγχώρια και θα πρέπει Α. Να μένουμε σπίτι και Β. Να πατάμε ένα κουμπί κάθε έξι ώρες. (Αν δεν έχεις δει το Lost, έχεις χρόνο να το δεις τώρα).

Εκεί που με πιάνουν οι μαύρες σκέψεις, μπαίνει η ευτυχία στην αγκαλιά μου λίγο πριν τα χαράματα, ενώ έχει δρασκελίσει το δωμάτιό της για να τρυπώσει στο κρεβάτι μας.

1. Αυτή η ευτυχία είναι το ξανθό μικρό μου μωράκι, τριών ετών πια. Σοφία με μπόλικη σοφία, πετάει τις πιο αυθεντικές και αληθινές ατάκες, τη στιγμή που κάποιος στην τηλεόραση λέει κορονοϊός.

2. Ευτυχία είναι η Νάγια μου, που κάθε μέρα με ρωτάει αν βρέθηκε το εμβόλιο για τον κονιό και πότε επιτέλους θα πάμε σχολείο.

3. Ευτυχία είναι η νέα μας καθημερινότητα, να ξυπνάμε με αγκαλιές, χωρίς να βιαζόμαστε να προλάβουμε προτού κλείσει η πόρτα του σχολείου, χωρίς να ντυνόμαστε βιαστικά, χωρίς να φτιάχνουμε ταπεράκια, μόνο αγκαλιές και φιλάκια το πρωί.

4. Ευτυχία είναι ο καφές, που κάνει το σπίτι να μοσχοβολά κι ας μην καταφέρνω καμία μέρα τώρα να βγάζω τη δουλειά στο οχτάωρο, ευτυχία είναι να πίνω γουλιά γουλιά αργά τον καφέ χωρίς να χρειάζεται να κολλήσω δύο ώρες στην Εθνική και να φτιάχνω pancakes και μάφινς και αυγόφετες και κέικ μπανάνας και ό,τι ψήνεται.

5. Ευτυχία είναι η δυνατότητα να κάνουμε τη δουλειά μας από το σπίτι και να βλέπουμε 24 ώρες το 24ωορο τα παιδιά, κι ας φτάνει 12 το βράδυ για να κοιμηθούν.

hello i m nik z1d LP8sjuI unsplash

6. Ευτυχία οι σειρές μας, You όταν κάνω προπόνηση μόνη μου, Lady Bug όταν κάνουμε ρυθμική, αεροπλανάκι και κολοτούμπες με τα κορίτσια, Narcos και You και Peaky Blinders αργά το βράδυ στον καναπέ.

7. Ευτυχία είναι οι βιντεοκλήσεις μας, με τον μπαμπά και τη μαμά, κι ας μην μπορούμε να κάνουμε αγκαλιά, δεν πειράζει, το μακριά είναι τώρα πιο κοντά από ποτέ.

8. Ευτυχία είναι τα τσατ μας, με τις κολλητές, με τα κορίτσια από τη δουλειά, ακόμα και με τη μαμά που έμαθε το Viber Και ξεκίνησε να στέλνει αυτοκόλλητα.

9. Ευτυχία είναι το χαμόγελο της μαμάς που επιτέλους μάντρωσε τον μπαμπά σπίτι.

10. Ευτυχία είναι το Frozen Κι ας το βλέπουμε 300η φορά, δεν χορταίνουμε Έλσα και Άννα και Σβεν και Κρίστοφ και Όλαφ και το Frozen γίνεται πια λιγάκι εμείς.

11. Ευτυχία είναι τα καταγάλανα μάτια της δύο μηνών ανιψιάς μου, που περνάει το ξεκίνημα της ζωής της εν μέσω πανδημίας αλλά δεν σταματάει να σκάει στα γέλια, ευτυχία είναι η βαφτιστήρα μου που δεν ξέρει από Covid19 και απολαμβάνει την φρουτόκρεμά της λες και είναι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο.

12. Ευτυχία είναι τα sms μας, τα τηλεφωνήματά μας, οι αντιδράσεις στα stories μας, τα challenges μας κι ας φορτώνουν τα stories Και το timeline μας.

13. Ευτυχία είναι οι Instagramικές συναυλίες από τον Fedez, τον Μποτσέλι, τους Coldplay και τον Legend, μέχρι την Μποφίλιου, τον Μαραβέγια, την Θεοδωρίδου και τον Μαραντίνη κι άντε βρε Διονύση (Σχοινά) κάνε ένα Insta live και για εμάς.

14. Ευτυχία είναι οι χειροτεχνίες μας, η ζωγραφική μας, οι πλαστελίνες μας, οι φακές που φυτέψαμε στο κεσεδάκι, όλα εκείνα που στριμώχναμε σε ένα Σαββατοκύριακο και τώρα τα απλώνουμε μέσα στη μέρα. Kαι τα παραμύθια μας πριν τον ύπνο και η ιστορία για το πώς η μαμά γνώρισε τον μπαμπά σε ένα Καρναβάλι στην Πάτρα.

15. Ευτυχία είναι το ζεστό μαγειρεμένο φαγητό, που δεν το φτιάχνω από την προηγούμενη για να το μοιράσω στα ταπεράκια αλλά το απολαμβάνουμε στην ώρα του πιο νόστιμο από ποτέ (γιατί μαζεύονται κατόπιν τόσα πιάτα για πλύσιμο αποτελεί μυστήριο).

90423505 650874405669010 4018171149287424000 n

16. Ευτυχία είναι οι ζωγραφιές με ουράνιο τόξο στην Ιταλία από τα παιδιά με την ευχή και την ελπίδα να πάνε όλα καλά, να μην έχουμε τόσους θανάτους δίπλα μας.

17. Ευτυχία είναι ακόμα ένα κρούσμα που ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο, η υπακοή μας στους κανόνες για να μείνουμε σπίτι για να μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι.

18. Ευτυχία είναι που έχουμε ένα σπίτι ασφαλές, γεμάτο με φωνές -ενίοτε και ζητωκραυγές από δύο παιδικά στοματάκια – που πέφτεις ψόφια τη νύχτα στο κρεβάτι αλλά νιώθεις πιο πλήρης από ποτέ. Πώς θα περνούσε η μέρα διαφορετικά;

19. Ευτυχία είναι να μην σου λείπει ακριβώς το έξω και οι βόλτες, αφού ότι θες, αυτός που θες είναι στην αγκαλιά σου και να μην τον βαριέσαι και να προσπαθείς να τον χορτάσεις πριν βγούμε πάλι έξω και μας καταπιεί η ρουτίνα.

90434608 884327062014094 3649494090061447168 n

20. Ευτυχία είναι να μην φοβάσαι γιατί όσοι αγαπάς είναι υγιείς και θα παραμείνουν έτσι.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

Μπορεί να μην τα έχουμε όλα μαζί, αλλά μαζί, τα έχουμε ΟΛΑ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved