10 μαμαδίστικες υποσχέσεις που έδωσα στον εαυτό μου για τις φετινές γιορτές

Μετράμε μαζί δεκαοκτώ ημέρες με τα παιδιά στο σπίτι! 

Πατούλια Kατερίνα
10 μαμαδίστικες υποσχέσεις που έδωσα στον εαυτό μου για τις φετινές γιορτές

Από τότε που έγινες μαμά, οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σου προκαλούν- κι εμένα δηλαδή- ένα ατελείωτο στρες. Στις φετινές γιορτές, που θα μετρήσεις 18 ημέρες φουλ time με τα παιδιά ή το παιδί σου, χωρίς σχολείο και σταθμό, ας πάρεις κάποιες αποφάσεις που θα σε κάνουν αν μη τι άλλο χαρούμενη!

Για να μπεις στο κλίμα των γιορτών με παιδί, κι αν ακόμα έχεις μωρό, το παρακάτω βίντεο θα περιγράψει την κατάστασή σου:



Εδώ να σημειώσουμε πως είσαι τυχερή ακόμα αν το βλαστάρι σου είναι ακόμα μωρό και ενθουσιάζεται με ένα δέντρο γεμάτο φωτεινά λαμπιόνια και πολύχρωμες μπάλες. Κατά τα άλλα, φέτος τις γιορτές, υποσχέσου μαζί μου:

  1. Δεν θα δώσω όλη μου την ενέργεια σε επικών διαστάσεων οικογενειακό γεύμα, με τέσσερα κυρίως, δέκα ορεκτικά, τρεις σαλάτες και πέντε γλυκά. Αν αποφασίσω να μαγειρέψω, θα φτιάξω τα πιάτα που αγαπώ εγώ και τα παιδιά και μπορεί ο κάθε καλεσμένος να συμπληρώσει με δικές του συνταγούλες, που θα φέρει μαζί του.
  2. Δεν θα κάνουμε βόλτα σε όλα τα χριστουγεννιάτικα events και πάρκα που υπάρχουν στην Αττική και τα περίχωρα. Ξέρουμε πολύ καλά, πως τα παιδιά θα χαρούν περισσότερο με το να κόψουν και να ζωγραφίζουν τις δικές τους χιονονιφάδες, παρά να συναντήσουν από κοντά έναν creepy Άγιο Βασίλη.
  3. Θα δούμε όμως εκείνες τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις που κάποια παιδικά παρτάκια και κάποιοι ενδιάμεσοι πυρετοί και ιώσεις μας έκαναν να τα ακυρώσουμε πολλές φορές.
  4. Θα φτιάξουμε μελομακάρονα και θα τεστάρουμε είκοσι φορές τη συνταγή για την πιο επιτυχημένη βασιλόπιτα και κατόπιν θα τα δοκιμάσουμε όλα τα γλυκά για να δούμε αν πέτυχαν. Και θα κάνουμε την κουζίνα χάλια με τόση ζαχαροπλαστική αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό.
  5. Δεν θα κάνω μεγάλα σχέδια για την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αφού πάντα μια ίωση μπορεί να μας χαλάσει οικογενειακώς το κέφι. Ας είμαστε και μια φορά αυθόρμητοι με πλάνο τελευταίας στιγμής.
  6. Δεν θα χαλάσουμε μια περιουσία για τα δώρα του Άγιου Βασίλη. Είναι γνωστό σε όλον τον πλανήτη πως το παιδί θα προτιμήσει να παίξει με απλή μπάλα παρά με ένα χλιδάτο υπερ-παιχνίδι που θα κοστίσει όσο το ενοίκιο του μήνα.
  7. Θα αναπολήσω την βραδιά της Παραμονής του 2017, που με ένα νεογέννητο στο σπίτι και ένα νήπιο δύο ετών, κλείσαμε κατάκοποι όλοι οικογενειακώς στις 9 το βράδυ για να ξυπνήσουμε μόνο για νερό και γάλα γύρω στις 2 το ξημέρωμα! Τρελό ξεφάντωμα, όχι αστεία.
  8. Δεν θα αποκλειστούμε στο δρόμο για κάποιο εμπορικό κέντρο για ώρες για να πάρουμε δώρο σε ανθρώπους που δεν θα το εκτιμήσουν, απλά γιατί έτσι πρέπει. Κάπως έτσι, θα αποφύγουμε, καυγάδες, ταλαιπωρία και δύο παιδιά να γκρινιάζουν στο κάθισμα του αυτοκινήτου.
  9. Θα εκτιμήσουμε την χρονιά που πέρασε οικογενειακώς, γιατί είμαστε όλοι εδώ, γιατί έχουμε την υγεία μας και γιατί αγαπιόμαστε πιο πολύ από πέρσι.
  10. Θα τραγουδήσω τα Τρίγωνα Κάλαντα, τον Ρούντολφ το Ελαφάκι και την Άγια Νύχτα 13.052 φορές, γιατί έτσι μας αρέσει!

Καλές γιορτές

Δοκίμασε κι εσύ το κολπάκι νανουρίσματος και πες μου αν πέτυχε.Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved