Τι θα συμβεί την πρώτη φορά που θα κοιμηθείς όλη νύχτα χωρίς να σε ξυπνήσουν τα παιδιά

Το απίθανο φανταστικό συνέβη: Τα παιδιά κοιμήθηκαν όλο το βράδυ!

Πατούλια Kατερίνα
Τι θα συμβεί την πρώτη φορά που θα κοιμηθείς όλη νύχτα χωρίς να σε ξυπνήσουν τα παιδιά

Το αδύνατο συνέβη. Την στιγμή εκείνη που πίστευες πως δεν θα ξανακοιμηθεί 7 ή 8 ώρες σερί, στην φάση εκείνη που ήσουν με ένα μωρό και ένα νήπιο στο σπίτι και η αυπνία είχε γίνει κολλητή σου, συνέβη αυτό που δεν φανταζόσουν: Τα παιδιά κοιμήθηκαν! Ω ναι! Τα παιδιά κοιμήθηκαν σερί, τα παιδιά κοιμήθηκαν όλο το βράδυ.

Αν αυτή τη στιγμή που διαβάζεις τις αράδες τούτες, δεν συγκινείσαι, πιθανότατα Α. δεν είσαι ακόμα μαμά Β. Τα παιδιά σου κάνουν φοιτητική ζωή Γ. Είσαι από εκείνες τις εξαιρέσεις στον κανόνα που τα βρεφάκια του κοιμήθηκαν σερί από την πρώτη εβδομάδα κι επειδή δεν θέλω να ανταλλάξουμε βαριές κουβέντες μεταξύ μας, μπορείς απλά να διαβάσεις το υπόλοιπο κείμενο και να διασκεδάσεις με το δράμα μας.

Τι θα συμβεί λοιπόν το πρώτο βράδυ που τα παιδιά θα κοιμηθούν όλη τη νύχτα;

Την αλήθεια θα στην πω. Το πρώτο βράδυ που τα παιδιά θα κοιμηθούν, ΕΣΥ δεν θα κοιμηθείς. Μιλάω μπέσα. Εσύ θα ξυπνήσεις 20 φορές για να τσεκάρεις ότι αναπνέουν, να σιγουρευτείς ότι έχουν σφυγμό, θα ξυπνήσεις γιατί απλά έχεις μάθει να ξυπνάς μήνες τώρα είκοσι φορές στις 2, στις 3, στις 4 τα χαράματα και στο τέλος θα ξυπνήσεις για να τα βάλεις με σένα, που στην χρυσή αυτή ευκαιρία, δεν κατάφερες να κοιμηθείς.


via GIPHY


Θα τρέξεις το πρωί να βεβαιωθείς πως τα παιδιά αναπνέουν, θα τους βάλεις θερμόμετρο, θα τα ξυπνήσεις.

Θα καταλάβεις γιατί είχες νεύρα τόσο καιρό: ΗΣΟΥΝ ΑΥΠΝΗ

Θα είσαι σίγουρη ότι η ζωή είναι ωραία, ότι τα παιδιά σου είναι τα καλύτερα στον κόσμο.

Θα δώσεις κουράγιο και στις φίλες σου μαμάδες που ακόμα δεν κοιμούνται.

Θα σου λείψει λίγο η σειρά στο Netflix που έβλεπες στα μαύρα σκοτάδια ενώ θήλαζες και τα μπισκοτάκια σοκολάτα που απολάμβανες μόνη στις μικρές ώρες!

Θα είσαι έτοιμη και για το επόμενο βράδυ που θα κοιμηθείς σερί (μπορεί να μην είναι το επόμενο ακριβώς αλλά μην το βάζεις κάτω).

Θα εξαφανιστούν (λίγο) οι μαύροι κύκλοι σου.

Θα έχεις όρεξη για τη μέρα που σε περιμένει.

Θα έχεις ενέργεια.

Θα έχεις όμως και μια μικρή μελαγχολία. Κακά τα ψέματα, τα παιδιά κοιμούνται, δεν είναι μωρά πια και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα σου λείψει.

Εσένα πώς σε βρήκε η πρώτη εβδομάδα στο σχολείο; Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved