Back to school: Τι με δίδαξε η πρώτη εβδομάδα επιστροφής των παιδιών στο σχολείο

Μία εβδομάδα στο σχολείο, ένα θερμόμετρο που δουλεύει ακατάπαυστα και ένα σπασμένο δάχτυλο

Πατούλια Kατερίνα
Back to school: Τι με δίδαξε η πρώτη εβδομάδα επιστροφής των παιδιών στο σχολείο

Η στιγμή που περίμενες επιτέλους ήρθε. Με καινούργια σχολική τσάντα (τα παιδιά) και γεμάτη όνειρα για ξεκούραση μετά από τρεις μήνες διακοπών (εδώ γελάμε) των παιδιών από το σχολείο, ξεκίνησες για το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό.

Κι όλα πήγαν τέλεια για σένα και για μένα, την πρώτη μέρα του αγιασμού. Η μεγάλη λάτρεψε την δασκάλα και η μικρή δεν έκλαψε καθόλου. Βρε λες; Αναθάρρησα! Να είναι φέτος η χρονιά που όλα θα πάνε πρίμα χωρίς δράματα; Τα επόμενα εικοσιτετράωρα κύλησαν ιδανικά και η προσμονή του ταξιδιού για τον γάμο στον οποίο οι μικρές θα ήταν παρανυφάκια μέσα στο weekend γινόταν πιο γλυκιά. Μέχρι εκείνη την στιγμή της Παρασκευής, που όλα ήρθαν τούμπα κι εσύ πήρες τα διδάγματα που χρειαζόσουν ως μάνα!

1.Το να πιστεύεις πως τα παιδιά σου δεν θα κολλήσουν κάποια ίωση την πρώτη εβδομάδα στο σχολείο είναι όνειρο, φθινοπωρινής νυκτός.

Για να στο κάνω λιανά, από την Παρασκευή ως σήμερα, η ίωση, guest star, κάνει πασαρέλα στην μικρή μας φαμίλια, με μεγαλύτερο θύμα όλων, την δόλια-εμένα-μάνα.

2. Την στιγμή που θα πιστέψεις πως το παιδί μπήκε σε πρόγραμμα σχολικό, εκείνο θα σπάσει το δάχτυλο, το χέρι ή το πόδι του.

Το δε σπάσιμο θα γίνει στο σπίτι σου, μπροστά στα μάτια σου με τον πιο άκυρο τρόπο και λίγο πριν το μεγάλο ταξίδι στο οποίο είχες σκοπό να διασκεδάσεις και να ξεκουραστείς. Λίγο αργότερα, θα πρέπει να σκεφτείς που θα αφήσεις το παιδί που δεν μπορεί να πάει στο σχολείο, μία μόλις εβδομάδα μετά το ξεκίνημα της σχολικής σεζόν.


via GIPHY


3. Η λίστα με τα πράγματα για το σχολείο είναι το shopping που ΔΕΝ θες να κάνεις

Θυμάσαι τότε που έκανες βόλτα στα μαγαζιά και χανόσουν στο εμπορικό χαζεύοντας τοπάκια και jean παντελόνια το Σεπτέμβρη; Τότε που το ατελείωτο shopping ήταν η αγαπημένη σου συνήθεια; Ε, αυτό το shopping για τα σχολικά απαραίτητα μέσα σε ένα πολυκατάστημα με έξαλλους γονείς που τσακώνονται για το τελευταίο τετράδιο που απεικονίζει ένα Lama (λάμα φίλη μου, πάνε και οι μονόκεροι και οι γοργόνες) θα σε κάνει να απαρνηθείς τα ψώνια στα μαγαζιά. Για τη δική σου ψυχική ηρεμία, τίμα το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου κι ας χάσεις μερικά ευρώ.


https://www.instagram.com/p/B2TfhnAIlgo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

4. To να φτιάξεις ταπεράκι για το σχολείο στα πρότυπα των υπόλοιπων μαμάδων, είναι σκληρή δουλειά και θα έπρεπε να κολλάμε ένσημα και γι' αυτή.

Αγγουράκια σε σχήμα αστεριού, σταντουιτσάκια καρδούλες κι ένα σωρό τσαχπινιές που πρέπει να σκαρφιστείς για να φάει το παιδί το φαγητό στο σχολείο! Το να σε επιβραβεύσει η δασκάλα θα σε κάνει να φουσκώσεις από περηφάνεια, το να επιστρέφει το παιδί με άδειο ταπεράκι, θα σε γεμίσει τριπλή χαρά, κι ας έχουν στοιχειώσει τα κουπάτ τα όνειρά σου.

5. Το ότι επιβιώσαμε, μας δίνει ελπίδα για το υπόλοιπο της χρονιάς:

Ό,τι πήγε στραβά, πήγε. Ό,τι είναι να πάει χειρότερα, θα πάει. Ο πυρετός φαίνεται να έχει πέσει, το ΣΚ έρχεται κι εσύ έχεις την ελπίδα πως η επόμενη εβδομάδα, η δεύτερη, θα είναι καλύτερη. Γιατί η ελπίδα δεν χάνεται και γιατί έχεις ακόμα μπροστά σου, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο και δύο παιδιά! Καλή μας σχολική χρονιά.

Εσένα πώς σε βρήκε η πρώτη εβδομάδα στο σχολείο; Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved