10 αλήθειες για την προσπάθεια (τη δική σου) να πείσεις το παιδί να βγάλει την πάνα

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και βγάζουμε την πάνα (όλοι μαζί)

Πατούλια Kατερίνα
10 αλήθειες για την προσπάθεια (τη δική σου) να πείσεις το παιδί να βγάλει την πάνα

Το μωρό μεγάλωσε. Το μωρό έγινε νήπιο, το καλοκαίρι ήρθε και η στιγμή να βγάλει την πάνα το παιδί έφτασε.

1. Για σένα που ξεκινάς το κόψιμο της πάνας με όνειρα, έχουμε 10 αλήθειες και πολλά tips για να σε βοηθήσουν.

Ο περίγυρος θα σε πρήξει: Ξεκίνησε το παιδί την προσπάθεια, θα σου πουν ότι είναι νωρίς, είναι δύσκολο, είναι λάθος εποχή, είναι παχιές οι μύγες. Αν δεν έχεις ξεκινήσει ακόμα την διαδικασία διακοπής πάνας, ο περίγυρος, μακρινός και κοντινός θα σε πρήξει και πάλι. Γιατί φοράει ακόμα πάνα το βλαστάρι, γιατί δεν κάνετε προσπάθεια, τι περιμένετε τώρα που είναι λίγα τα ρούχα, είναι ντροπή να έχει φτάσει τριών το παιδί και να φοράει πάνα. Φίλη μου η αλήθεια είναι μία: Ποτέ και κανείς δεν θα ρωτήσει το παιδί στο μέλλον πόσων ετών ήταν όταν έκοψε την πάνα και καμία διαφορά δεν θα έχει στο μέλλον του. Τελεία και μικρή παύλα.

2. Κάπου εκεί στην διακοπή της πάνας θα καταλάβεις την μοναδική αλήθεια που έχει σημασία: Το μωρό σου δεν είναι πια μωρό.

Τέλος εποχής θα στο έλεγα. Στην δική μου περίπτωση, μέχρι να βγει το πρώτο μωρό από την διαδικασία της πάνας είχε καταφτάσει ήδη το δεύτερο μωρό, οπότε ουσιαστικά μόλις αυτή την εβδομάδα καταλάβαμε πως στο σπίτι πια υπάρχουν δύο μεγάλα παιδιά, που ξέρουν να τιμούν μόνα τους την πάνα και το γιογιό, οι καθαρές πάνες που περίσσεψαν έγιναν αντικείμενο μελέτης και οι δύο γονείς έμειναν να κοιτούν τα πακετάκια από πάνες- βρακάκια και να απορούν πώς ένα μικρό μωρό έφτασε να μεγαλώσει τόσο γρήγορα. Στη θετική πλευρά, θα είστε μείον ένα τεράστιο μηνιαίο κόστος που θα το διοχετεύσετε σε κάτι πολύ πιο δημιουργικό!

3. Το τρέξιμο θα είναι μεγάλο, το άγχος μεγαλύτερο, το καθάρισμα του σπιτιού απλά επικό.

Είμαι σίγουρη πως είσαι σίγουρη πως το δικό σου παιδί θα κόψει τη πάνα σε μια νύχτα, με εύκολο τρόπο και δεν θα γυρίσουμε πίσω ποτέ. Αν πάλι το παιδί σου δεν έχει έρθει από το Άσγκαρντ και δεν το λες και ημίθεο, ετοιμάσου να γίνεις κολλητή με τη σφουγγαρίστρα, προμηθεύσου υποστρώματα που δεν βρέχονται, δοκίμασε τις αντοχές του πλυντηρίου σου και καλό καλοκαιράκι.


4. Ξεκίνα την στιγμή που πρέπει και στο timing που είναι ιδανικό για σένα και το παιδί

Φυσικά και δεν πρέπει να ξεκινήσεις δύο τεράστιες αλλαγές μαζί στο παιδί. Αν θέλεις να κόψεις την πιπίλα, μην το κάνεις παράλληλα με την πάνα. Αν έρχεται ένα νέο μικρό αδερφάκι στην οικογένεια αυτή τη στιγμή, δώσε χρόνο σε όλους σας. Αν είσαι πιεσμένη στη δουλειά, τρέναρε τη διαδικασία. Σιγουρέψου πως έχεις την διάθεση, την ηρεμία (το να μαζεύεις τσισάκια από το σπίτι και να πλένεις με μανία λερωμένα ρουχαλάκια δεν θα βοηθήσουν τα νεύρα σου ούτε αν κάνεις παράλληλα hatha yoga καθημερινά) και τον χρόνο να ξεκινήσεις την διακοπή πάνας αλλιώς, τρέναρε τη διαδικασία για μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Δεν χάθηκε και ο κόσμος.

5. Εξοπλίσου με όλα τα σύνεργα που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη.

Να και μια περίπτωση που μπορεί να σε πιάσει μια μικρή καταναλωτική μανία! Ένα γιογιό όμορφο και θελκτικό, ένα καθισματάκι για την λεκάνη με ζωάκια, ένα portable γιογιό για τα ταξίδια, ωραία υποστρώματα για τα κρεβάτια, δέκα ντουζίνες βρακάκια, μπορούν να είναι η αρχή για μια ξέφρενη καλοκαιρινή μαμαδίστικη βόλτα στα μαγαζιά. Προσοχή! Το διαστημικό γιο γιο που υπόσχεται να μάθει μόνο του το παιδί να μην χρειάζεται πια την πάνα και κοστίζει όσο το μισό σου διαμέρισμα μπορεί να μπει στην αποθήκη μαζί με εκείνο το ριλάξ που θα κοίμιζε το μωρό στο λεπτό και κόστισε το υπόλοιπο διαμέρισμα. Τα παιδιά αγαπούν τα απλά χρωματιστά πράγματα που κάνουν τη δουλειά τους.


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved