4 πράγματα που χαρακτηρίζουν κάθε μαμά στην παραλία!

Τα κουβαδάκια μας και σε άλλη παραλία!

Πατούλια Kατερίνα
4 πράγματα που χαρακτηρίζουν κάθε μαμά στην παραλία!

Διακοπές με παιδιά: Καλοκαιράκι, παιδιά στη θάλασσα, μαμά στα κάγκελα!

Τι συμβαίνει όταν μια μαμά κάνει διακοπές και βρεθεί στη θάλασσα με τα νήπια παιδιά της; Οι σκέψεις πολλές και άκρως χιουμοριστικές.

Πάλι μετακομίσαμε όλο το σπίτι

Στρωματάκια, φουσκωτα, μακαρόνι, 4 αλλαξιές ρούχα, καθισματάκι και σακουλίτσες για πιπί, 5 μαγιό διαφορετικά, 3 διαφορετικές πετσέτες και πολλά πολλά κουβαδάκια, παιχνιδάκια και λοιπά πράγματα όλα για τα παιδιά, που στην single ζωή σου έχει γελάσει πολύ με όλους εκείνους που έβλεπες να φτάνουν στην παραλία σαν να ετοιμάζονται να μετακομίσουν σε αυτήν για πάντα. Bonus: Το ψυγειάκι με φαγητά, φρούτα, νερό και ό,τι άλλο θα χρειαστεί να φάνε τα παιδιά, που η όρεξη τους ανοίγει με το που δουν κυματάκι!

Η μάνα μου έγινα!

Το έχεις πει πολλές φορές και σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις αλλά κάτι μαγικό συμβαίνει στο DNA και βγαίνει από μέσα η μανούλα σου στην παραλία. Υπερπροστατευτική και φωνακλού. Κάτι τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών από τα οποία σου εντυπώθηκε ανεξίτηλα πως ο πνιγμός του παιδιού στη θάλασσα είναι βουβός, κάτι το μικρό καμάρι σου που κάνει τον Ντένις τον Τρομερό να ωχριά μπροστά του, βρέθηκες να φωνάζεις σε δύο νήπια: Προσοχή κι όχι στα βαθιά.
Ελαφρυντικό σου, ότι καταλαβαίνεις πλήρως την κατάστασή σου και το μαζεύεις όσο μπορείς.



Τι πρέπει να έχει παραλία

Το ραντάρ σου στην προ παιδιών εποχή στην παραλία εντόπισε μόνο ξαπλώστρα, ρακέτες και coctails σε κοντινή απόσταση. Στο τσακίρ κέφι, έπαιρνες μια πετσέτα, το λάδι μαυρίσματος και το βιβλίο των διακοπών ανά χείρας και δεν σε ένοιαζε τίποτα άλλο. Στην μετά παιδιών εποχή, τσεκάρεις και την τελευταία πρόσφατη μέτρηση της πλαζ σε κολωβακτηρίδια, κάνεις υπολογισμό της παραλίας από το κοντινότερο κέντρο υγείας και τσεκάρεις τα βασικά για εσένα: Αλλαξιέρα, μπόλικη σκιά και μπόλικη άμμο για να παίξουν με την ψυχή τους τα μωρά. Εσύ έχεις εξοπλιστείς με 4 διαφορετικά αντηλιακά για μωρά και νήπια με SPF 50, είσαι πιο άσπρη από ποτέ και το βιβλίο, το έχεις αφήσει μισό 4 καλοκαίρια τώρα.



Μετά το μπάνιο!

Το μπάνιο των παιδιών μετά το μπάνιο στην θάλασσα μοιάζει με ολυμπιακό αγώνισμα, μιας και όλη η προίκα που κουβάλησες στην παραλία μεταφέρεται σπίτι με δύο τόνους άμμο πάνω της. Με λίγα λόγια είναι πιθανό να κάτσεις κατάλευκη όπως είσαι μία ώρα στη θάλασσα και να περάσεις άλλες δύο για να πλύνεις και να ετοιμάσεις το μωρό! Σε σώζει η απόλυτη έκφραση ευτυχίας στα μάτια ενός νηπίου που κολύμπησε και έπαιξε στη θάλασσα που δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved