Το μαναδικό κόλπο που χρειάζεσαι για να βγάζεις περισσότερο γάλα με το θήλαστρο

Αν έχεις περάσει κι εσύ το ζόρι της άντλησης γάλακτος με θήλαστρο, σίγουρα καταλαβαίνεις κάθε μαμά που το βιώνει αυτή τη στιγμή

Πατούλια Kατερίνα
Το μαναδικό κόλπο που χρειάζεσαι για να βγάζεις περισσότερο γάλα με το θήλαστρο

Μετά την γέννηση της πρώτης κόρης μου, η επιστροφή στο τότε γραφείο με ένα μωρό που αρνούνταν να τραφεί με οποιοδήποτε άλλο γάλα παρά τις δοκιμές πλην του μητρικού, έκανε την διαδικασία της άντλησης με θήλαστρο αναγκαία καθημερινότητα.

Και αν έχεις περάσει την ίδια φάση που παλεύεις σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο να αντλήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο μητρικό γάλα ή αν έχεις ένα πεινασμένο μωρό μωρό το οποίο παλεύεις να θηλάσεις και θες να έχεις λίγο παραπάνω γάλα για να συμπληρώσεις το γεύμα του, ξέρεις πολύ καλά πόσο μεγάλο είναι το στρες, πόσο δύσκολα γεμίζει το μπουκαλάκι και πόσο δεν μοιάζεις καθόλου με εκείνες τις χαρωπές star που αντλούν ξέγνοιαστες γάλα με το διπλό σουτιέν - θήλαστρο.

Έλα όμως που μια μαμά που παλεύει να αντλήσει γάλα και παρακολουθεί διαρκώς τον δείκτη των γραμμαρίων ο οποίος δεν ανεβαίνει, θέλει λύσεις κι όχι υποθέσεις.

Γι΄αυτό και ένα κόλπο, που δημοσιεύτηκε στην ομάδα Milk and Motherhood έγινε γρήγορα viral, με περισσότερα από 10.000 likes, 4.000 σχόλια και 8,5 χιλιάδες shares από τις απανταχού θηλάζουσες μαμάδες σε όλο τον πλανήτη.

Η ιδέα είναι απλά και θυμίζει μια άλλη γνώριμη κατάσταση στην μαγειρική. Έχεις παρατηρήσει πως όσο περιμένεις πάνω από την κατσαρόλα το νερό δεν βράζει και το φαγητό δεν ψήνεται; Κάπως έτσι σκέψου και την στιγμή που αντλείς γάλα και παρατηρείς κάθε δευτερόλεπτο πόσο γάλα παράγεις.

Αν αφεθείς και δεν κοιτάξεις την ροή, γρήγορα θα παρατηρήσεις και την αλλαγή στο γάλα που αντλείς.

Τοποθετείς απλά μια καθαρή κάλτσα του μωρού στο μπουκαλάκι και ουσιαστικά παύεις να βλέπεις πόσο γάλα αντλείς. Αν δεν θες να βάλεις κάλτσα, βάλε ο,τιδήποτε μπορείς για να μην βλέπεις το πόσο γάλα βγάζεις.

Η εξήγηση στο κόλπο είναι απλή: Γνωρίζουμε ότι η απελευθέρωση της ωκυτοκίνης της ορμόνης της γαλουχίας, παρεμποδίζεται από το άγχος και η απελευθέρωση της ωκυτοκίνης είναι απαραίτητη για να χαλαρώσεις και να παράγεις όσο περισσότερο γάλα μπορείς. Οπότε, άπαξ και μια βρεφική καλτσούλα σου πάρει όλο το άγχος, δοκίμασε το κόλπο και αναμένουμε τις εντυπώσεις σου.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved