8 πράγματα που δεν σου είπε ποτέ η μαμά σου αλλά τώρα τα καταλαβαίνεις

Γιατί όταν κάνεις παιδιά, καταλαβαίνεις περισσότερο από ποτέ τη μαμά σου

8 πράγματα που δεν σου είπε ποτέ η μαμά σου αλλά τώρα τα καταλαβαίνεις

Στα πρόσφατα γενέθλια της μαμάς σου, ένα και μοναδικό post που της αφιέρωσα, γέμισε το inbox μου με μηνύματα από φίλες μου νέες μαμάδες ή προσεχώς μαμάδες που συγκινήθηκαν.

Κάπου εκεί κατάλαβα πως από την ημέρα που απέκτησα τις κόρες μου, μπόρεσα περισσότερο από ποτέ να μπω στο μυαλό της δικιάς μου μαμάς και είμαι σίγουρη πως το ίδιο συνέβη και σε σένα που διαβάζεις τις γραμμές αυτές.


https://www.instagram.com/p/ByBASsnIQMS/

Γιατί σίγουρα

  1. Έκανες τη μαμά σου να κλάψει πολύ από χαρά κυρίως αλλά και από άγχος για σένα.Έκλαψε όταν έμαθε πως είναι έγκυος σε σένα, όταν σε κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της, όταν την τρομοκράτησες στο πρώτο σου πέσιμο, όταν ένιωσε τον πόνο σου αλλά και την χαρά σου και συνεχίζει να κλαίει ακόμα και τώρα με τα μεγάλα σου κατορθώματα και τα μεγάλα σου «ναυάγια», συνήθως χωρίς να σου δείξει ποτέ ούτε ένα δάκρυ της.
  2. Ήθελε πολύ εκείνο το τελευταίο κομμάτι τούρτας αλλά όταν έβλεπε εσένα θα επέλεγε ξανά και ξανά να σου πει «εγώ δεν πεινάω, δικό σου το γλυκό»!
  3. Ήταν πολύ κουρασμένη… από τους εμετούς τότε που σε φρόντισε στην κοιλιά της, από την αυπνία τότε που γεννήθηκες, από τα μεσημέρια που επέστρεφε πτώμα από την δουλειά αλλά δεν κοιμόταν για να παίξει μαζί σου, κι αργότερα για να διαβάσετε μαζί και τώρα καταλαβαίνεις πολύ καλύτερα γιατί ήθελε με τόσο ζήλο να κοιμηθείς: Όχι για να είσαι μόνο ξεκούραστη για το επόμενο πρωινό αλλά για να ξεκουραστεί κι η ίδια έστω για μισή ώρα.
  4. Φοβόταν πολύ! Κι έχανε 10 χτύπους της καρδιάς της στα πρώτα σου βήματα και φούσκωσε από απογοήτευση κάθε φορά που ο πυρετός δεν έλεγε να πέσει κι εσύ της έβγαζες την ψυχή για να πάρει το αντιπυρετικό. Και φοβόταν πιο πολύ από σένα τον εφιάλτη που σε ξύπνησε και αγχωνόταν ακόμα περισσότερο για το πώς θα τα καταφέρεις στις εξετάσεις και πώς θα το πάρεις αν δεν πάνε όλα όπως τα θες.
  5. ‘Ηξερε και ξέρει ακόμα ότι δεν είναι τέλεια. Ότι έκανε πολλά λάθη αλλά έβαζε πάντα τα δυνατά της για να σε μεγαλώσει, ότι προσπάθησε πολύ να έχει ισορροπία ανάμεσα στο σπίτι και τη δουλειά κι ότι αν είχε την ευκαιρία θα γυρνούσε το χρόνο πίσω για να κάνει κάποια πράγματα λιγάκι διαφορετικά για να είσαι εσύ λιγάκι πιο χαρούμενη.
  6. Της τσάκιζαν την καρδιά τα σκληρά σου λόγια σε κάθε σας καυγά που τόσο εύκολα έβγαιναν από το στοματάκι σου και πονούσε πιο πολύ από σένα κάθε φορά που σε έβλεπε να δακρύζεις και θα έκανε τα πάντα για να κάνει τα δάκρυα σου να σταματήσουν.
  7. Θα σε έβαζε και πάλι πάνω απ’ όλα κι ας φαίνονταν κάποιες μέρες ατέλειωτες κι ας μην είχε ενέργεια να κάνει τίποτα για την ίδια μέχρι να τελειώσει η μέρα.
  8. Θα τα έκανε όλα πάλι από την αρχή κι ας είναι η μητρότητα η πιο δύσκολη δουλειά που έκανε ποτέ κι ας την έφτασε στα όρια της πολλές πολλές φορές. Παρά τα άγρυπνα βράδια, θα τα έκανε όλα ξανά και ξανά. Οπότε, όταν την ξαναδείς, πες της ένα μεγάλο ευχαριστώ, κι ένα μεγάλο σ’αγαπώ γιατί δεν θα βαρεθεί ποτέ να το ακούει.

Νόμος: Η μαμά είναι μυρωδιές και φαγητά και δάκρυα χαράς και την εκτιμάς καλύτερα όταν γίνεσαι μαμά.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved