4 αλήθειες για το τριήμερο με τα (μικρά) παιδιά

Μάζεψες τη μισή σου προίκα, γέμισες ένα αυτοκίνητο γεμάτο με τα πράγματα των παιδιών κι έφυγες, για να ξεκουραστείς ή τουλάχιστον νόμιζες πως αυτό θα γίνει!

Πατούλια Kατερίνα
4 αλήθειες για το τριήμερο με τα (μικρά) παιδιά

Δεν θα σου κρυφτώ. Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την πρώτη φορά που μάζεψα αποστειρωτές και βραστήρες, φορμάκια και πάνες, υγραντήρες και αφυγραντήρες και κίνησα με το μικρό μου μωρό για ξεκούραστο πρώτο τριήμερο μακριά από το σπίτι.

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, όπως και η γλυκιά προσμονή του να βρεθούμε επιτέλους έξω από το σπίτι και τους τέσσερις τοίχους που μας έκλειναν- το κακό του να γεννάς παιδί στη μέση του χειμώνα.

Η πραγματικότητα μου έπεσε βαριά αλλά καλό είναι να λέμε αλήθειες για το τι σε περιμένει γλυκιά νέα μανούλα.

Το τριήμερο με μωρό δεν γίνεται για να ξεκουραστείς!

Όσα θα έκανες στο σπίτι, θα τα κάνεις και στην εκδρομή με ένα μωρό που μέχρι να εξοικειωθεί με το νέο περιβάλλον, θα μένει άγρυπνο και θα σου θυμίζει τις φορές εκείνες που ξενυχτούσες σε τριήμερο στο νησί στα μαγαζιά. Μόνο που τώρα δεν θα ισοφαρίσεις το ξενύχτι με μπόλικο πρωινό ύπνο, γιατί το κινούμενο ξυπνητήρι σου θα σε σηκώσει πριν την ώρα σου από το γλυκό χουζούρεμα.

Δεν χρειάζεσαι όλα αυτά τα πράγματα που φόρτωσες

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεσαι ούτε τα μισά φορμάκια, ούτε τα δέκα διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια για ένα πλάσμα που ακόμα δεν περπατάει.

Δεν θα ξεκουραστείς με την παλιά έννοια του όρου ξεκουράζομαι

Αντίθετα, αν δεν μοιράσεις τις ευθύνες, δεν αφήσεις τον κόσμο που θα είναι μαζί σου να σε βοηθήσει στο τριήμερο με το παιδί, πολύ δύσκολα θα αποφασίσεις να φύγεις από το σπίτι ξανά με το μωρό. Ας μην γελιόμαστε. Πραγματικές μαμαδίστικες διακοπές μπορείς να κάνεις μόνο αν κάποιος αναλάβει να κρατήσει το μωρό για όσο χρειαστεί μέχρι να ξυπνήσεις, αναλάβει να μαγειρεύει για εσένα και για εκείνο και δεν χρειάζεται να κάνεις λάντζα ή να απλώσεις μπουγάδα.

Τα μωρά είναι περίεργα πλάσματα

Και εκτιμούν κάθε νέα εμπειρία. Την άμμο, τα πουλάκια που κελαηδούν, το κύμα που σκάει στην ακροθαλασσιά, τις μέλισσες που ζουζουνίζουν στο βουνό. Ταυτόχρονα, οσμίζονται την χαρά σου και χαίρονται όσο χαίρεσαι κι εσύ. Οπότε, θέσε ρεαλιστικούς στόχους στις εκδρομές με τα παιδιά, βάλε χαμηλά τον πήχη και εμπιστεύσου μου, όσο καλύτερα περάσεις από τον χαμηλότερο στόχο που θα θέσεις, η ωφελημένη θα είσαι εσύ.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved