Δέκα πράγματα που κάνω με τα παιδιά κάθε χρόνο τις γιορτινές ημέρες

Από τότε που έγινα μαμά, οι γιορτές άλλαξαν για πάντα.

Πατούλια Kατερίνα
Δέκα πράγματα που κάνω με τα παιδιά κάθε χρόνο τις γιορτινές ημέρες

Το ημερολόγιο της αντίστροφης μέτρησης δείχνει μόνο πέντε ημέρες για τα Χριστούγεννα. Έχω υπάρξει δύο Δεκέμβρηδες με νεογέννητο στο σπίτι, οπότε εκείνες τις δύο γιορτινές περιόδους δε μπορώ να στις διηγηθώ με τις λεπτομέρειες τους. Θυμάμαι μόνο μπόλικη αϋπνία, μπόλικες αγκαλιές και μπόλικα αλλάγματα πάνας.

Τις υπόλοιπες πέντε γιορτινές περιόδους όμως, στα εφτά χρόνια που είμαι μαμά, μπορώ να στις περιγράψω με τα ομορφότερα χρώματα, ακόμα κι εκείνον τον διαφορετικό περσινό Δεκέμβρη της καραντίνας.

Τι θα κάνουμε και φέτος ή μάλλον τι έχουμε ήδη ξεκινήσει να κάνουμε με τα παιδιά.

1. Φτιάξαμε μελομακάρονα: Και κάναμε την κουζίνα χάλια και παίξαμε με τα ζυμαράκια και δοκιμάσαμε τα πιο αστεία σχέδια και ψήσαμε μαι φουρνίσαμε και μελώσαμε και φάγαμε ήδη τα μισά μελομακάρονα.

2. Βλέπουμε τις αγαπημένες μας ταινίες. Τον Grinch που μισούσε τα Χριστούγεννα θα τον δούμε μια και δυο φορές και φυσικά δεν νοούνται γιορτές χωρίς Frozen.

3. Θα πάρουμε τα βουνά. Θα βρούμε και χιόνι, θα κάνουμε και αγγελάκια στο λευκό τοπίο, θα πιούμε και ζεστή σοκολάτα, θα παγώσουν και τα χέρια μας και θα καταλάβουμε τον χειμώνα όπως πρέπει στο γιορτινό τοπίο.

4. Θα αναρωτηθούμε εκατό φορές πότε θα έρθει επιτέλους ο Άγιος Βασίλης. Και θα γράψουμε το γράμμα μια και δυο φορές και θα το στείλουμε στην Καισαρεία.

5. Θα περιμένουμε τον Άγιο Βασίλη με μπισκοτάκια gingerbread που ούτε καν θα δοκιμάσουμε γιατί σε ποιο παιδί αρέσει το ginger και θα αφήσουμε και ένα ποτήρι γάλα και ένα καρότο για κάθε τάρανδο που σέρνει το έλκηθρο.

6. Θα πάρουμε δώρα και θα τα τυλίξουμε και θα τα ανταλλάξουμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Και με όσους είναι μακριά, θα κάνουμε βιντεοκλήσεις όπως πέρσι και θα στείλουμε φιλιά στις οθόνες που δεν χρειάζονται καλώδια για να φτάσει η αγάπη μας σε αυτούς που αγαπάμε, έτσι λέει η μικρή μου κόρη.

7. Θα βγούμε και στην αγορά και θα δοκιμάσουμε όλα τα ζαχαρωτά σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου και θα μας μαγέψουν τα λαμπιόνια στις πλατείες και θα χαρούμε όσο ποτέ πριν, φέτος, δεν θέλουμε καν μήνυμα για να βγούμε από το σπίτι μας κι αυτό δεν το ξεχνάμε.

8.Θα χορέψουμε μαζί σε αυτή τη μυστική γιορτή, την δική μας, με όλα τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που αγαπάμε και με τον Ρούντοφλ που είναι πάντα πρωταγωνιστής.

9. Θα φάμε πολύ, θα φάμε τα πάντα, ειδικά όταν θα βρεθούμε στις γιαγιάδες και τους παππούδες.

10. Κι εμείς οι μαμάδες, ίσως να κλάψουμε και λίγο, κοιτώντας τις φωτογραφίες στο κινητό από τις προηγούμενες χρονιές, για εκείνα τα μωράκια που τώρα μεγάλωσαν και στολίζουν μόνα τους το δέντρο. Και θα απορήσουμε για το πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved