Θα μπορούσες να πάρεις το παιδί σου και να φύγεις στη μέση της νύχτας;

Το Maid στο Netflix θα σε κάνει να εκτιμήσεις τη δύναμη σου ως μαμά και να παλέψεις με τις αδυναμίες σου. Και τελικά θα εκτιμήσεις αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στη ζωή αυτή: Να είσαι κι εσύ και το παιδί σου καλά, όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά.

Πατούλια Kατερίνα
Θα μπορούσες να πάρεις το παιδί σου και να φύγεις στη μέση της νύχτας;

Το ξέρεις και το ξέρω καλά. Την ώρα εκείνη που έχεις καταφέρει να τους βάλεις όλους για ύπνο, να φτιάξεις τα ταπεράκια της επόμενης ημέρας, να φτιάξεις τσάντες και να μαζέψεις βιβλία, να ετοιμάσεις τα ρούχα για αύριο, να κάνεις ένα μπάνιο έχεις μια ένοχη απόλαυση, μια σειρά σε μια streaming πλατφόρμα. Εγώ αντιστάθηκα στο MAID δεν θα στο αρνηθώ. Μπήκε ενδιάμεσα το Squid Game, το La Casa De Papel κι έπρεπε να μου το προτείνουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικές μαμάδες με πέντε διαφορετικές προσλαμβάνουσες για να πειστώ να το δω.

Και κλάμα η κυρία:

Στα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς, που είναι εμπνευσμένη και σε αληθινή ιστορία για να σε κάνει να κλαις παραπάνω, η 25χρονη Alex που ζει στο Seattle βλέπει τον πατέρα του παιδιού της να ολοκληρώνει τον καυγά τους με μια μπουνιά στον τοίχο του τροχόσπιτου που ζουν. Στη μέση της νύχτα κι ενώ εκείνος έχει αποκοιμηθεί, η Alex φεύγει αγκαλιά με την 2χρονη κόρη της Maddy έναν πραγματικό άγγελο επί γης.



Στα δέκα επεισόδια μίας ώρας που θα ακολουθήσουν θα παρακολουθήσεις τον αγώνα της άστεγης πια κοπέλας να βρει σπίτι, να ζήσει με επιδόματα, να πάρει την επιμέλεια της κόρης της, να επιβιώσει και τελικά να χαρίσει στο παιδί της και στην ίδια τη ζωή που τους αξίζει.



Το Maid είναι το Κυνήγι της Ευτυχίας του 2021 και η Margaret Qualley – κόρη της Andie MacDowell στη ζωή και στη σειρά – θα σε κάνει να κλαις σαν μωρό, θα απορήσεις με τα πόσα χτυπήματα μπορεί να αντέξει μια γυναίκα και μια μαμά χωρίς βοήθεια και θα σε κάνει να αναρωτηθείς για το αν θα μπορούσες ποτέ να αντέξεις το 1% από όσα πάλεψε αυτό το κορίτσι για να χαρίσει μια καλύτερη ζωή στην κόρη της.

Το μόνο spoiler που μπορώ να σου δώσω για να μην παρατήσεις τη σειρά λόγω κατάθλιψης μετά το τέλος του δεύτερου επεισοδίου είναι πως το τέλος θα σε δικαιώσει και θα εξιλεώσει.

Με σιγουριά μπορώ να σου πω πως στις βολεμένες μας ζωές δεν θα μπορούσαμε ούτε τις 10 από τις 300+ βρώμικες τουαλέτες που καθάρισε η Maid να καθαρίσουμε.


https://www.instagram.com/p/CVdQR0QrmqR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το MAID που κέρδισε ακόμα και την Ελένη Μενεγάκη και την έκανε να αφιερώσει δύο θέματα στην εκπομπή της είναι η τηλεοπτική εκδοχή του βιβλίου Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother’s Will to Survive” της Stephanie Land και είναι πάνω απ’ όλα το πείσμα μιας μητέρας να επιβιώσει.



Αν έχεις σκεφτεί ποτέ ότι δεν έχεις τη δύναμη να αλλάξεις τη ζωή και τη μοίρα σου, αν νομίζεις πως όλα πάνε στραβά κι ακόμα πιο στραβά, δες το Maid και πάρε δύναμη και κράτα το δίδαγμα της υπόθεσης: όλα μπορείς να τα αλλάξεις, ακόμα κι αν έχεις 0 ευρώ στο πορτοφόλι σου. Όλες τις δοκιμασίες μπορείς να τις ξεπεράσεις ακόμα κι αν νιώθεις να λυγίζεις κάθε μέρα ως μαμά.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved