10 πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά στον ένατο μήνα εγκυμοσύνης

Όταν η μπαίνεις στον ένατο και καταλήγεις στο μαιευτήριο! Μια τρυφερή ιστορία αγάπης για τη συνάντηση με το πρώτο μου παιδί! 

Πατούλια Kατερίνα
10 πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά στον ένατο μήνα εγκυμοσύνης

Στις 17 Οκτωβρίου του 2014, έμπαινα στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της πρώτης μου κόρης και είχα έναν ακόμα μήνα μπροστά μου για να κάνω όσα άφηνα για την τελευταία στιγμή. Λίγες ημέρες αργότερα, τα πράγματα θα πήγαιναν στραβά αλλά το αποτέλεσμα θα κατέληγε ευτυχές! Ήμουν μαμά για πρώτη φορά.

Πηγαίνοντας πίσω σε εκείνες τις στιγμές της πρώτης εγκυμοσύνης, μπορώ με χιούμορ και διάθεση αυτοσαρκασμού να σου περιγράψω τι μπορεί να συμβεί λίγο πριν το τέλος της εγκυμοσύνης.

Στον ένατο:

Να έχεις αποφασίσει επιτέλους να σταματήσεις να δουλεύεις για να απολαύσεις τον τελευταίο μήνα σου ως εγκυμονούσα και να κοιμηθείς λίγο παραπάνω, μιας και όλοι σου λένε πως αυτό θα σου λείψει πιο πολύ.

Μπορεί να κάνεις το πιο επικό baby shower, να επιμείνεις να το οργανώσεις εσύ στο σπίτι σου, να κουραστείς να τα κάνεις όλα στην εντέλεια και στο τέλος να νιώσεις μια κούραση, μια ζαλάδα, μια δυσκολία.

Συνδυαστικά, είναι πιθανό να σε έχει πιάσει και το σύνδρομο της φωλιάς πριν τη γέννα, να έχεις ξοδέψεις ώρες και ώρες για να καθαρίσεις το δωμάτιο του μωρού, να έχεις πλύνει, μία και δύο φορές τα πάντα και να μην σταματάς να για να ξεκουραστείς, παρά μόνο όταν το μωρό ξυπνάει στην κοιλιά σου και σου θυμίζει πως είσαι έγκυος.

Μπορεί εκεί λίγα εικοσιτετράωρα μετά το πάρτι, να βρεθείς στο προγραμματισμένο ραντεβού με τον γιατρό πανευτυχής, όλα να δείχνουν φυσιολογικά, η αρχική πρόβλεψη να λέει πως θα πάρεις όλο το μήνα και τελικά, το ραντεβού να τελειώσει με εσένα για προληπτικό έλεγχο στο μαιευτήριο.

Είναι πιθανό να ανεβάσεις μια ανεξήγητη πίεση και να περάσεις όλο το βράδυ στο μαιευτήριο μελετώντας όλα όσα μπορούσες να έχεις κάνει διαφορετικά για να μην ανεβάσεις την πίεση αυτή.

Μπορεί να βρεθείς στο μαιευτήριο χωρίς να έχεις φτιάξει τσάντα για το μαιευτήριο και να μην είσαι σίγουρη πρώτον γιατί δεν έφτιαξες ποτέ την τσάντα και δεύτερον ποιος θα στην φτιάξει σωστά τέτοια ώρα. Έξτρα point αναποδιάς στο ότι έβρεχε για μέρες και να μην έχουν στεγνώσει τα φορμάκια του μωρού.

Μπορεί να αγχώνεσαι λίγο παραπάνω όσο σκέφτεσαι τα παραπάνω, με αποτέλεσμα οι ώρες να περνούν και η πίεση να μην πέφτει με τίποτα!

Είναι πιθανό να έχεις κάνει όλα τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού που τελικά δεν θα σου χρειαστούν γιατί εκείνη τη δύσκολη ώρα, θα έπρεπε να έχεις έστω διαβάσει ένα άρθρο για τον τοκετό με καισαρική.

Μπορεί όλα να πήγαν στραβά αλλά εσύ να κρατάς στην αγκαλιά σου το πιο όμορφο μωρό στον κόσμο.

Μπορεί να τα σκέφτεσαι όλα αυτά τώρα ενώ προετοιμάζεις ακόμα ένα πάρτι γενεθλίων και να σκέφτεσαι πως αυτή η σκορπίνα θα σου θυμίζει πάντα στα γενέθλιά της πως ακόμα κι αν όλα πάνε στραβά, το αποτέλεσμα μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved