10 πράγματα που ακούει κάθε μαμά την πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά σχολεία

Τα παιδιά στον  παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό!

Πατούλια Kατερίνα
10 πράγματα που ακούει κάθε μαμά την πρώτη εβδομάδα με ανοιχτά σχολεία

Για εμάς τις μικρομάνες, με παιδιά που δεν πάνε μόνα τους στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, μαζί με τα σχολεία, ξεκίνησαν τα σχολεία αλλά και οι σκέψεις για τη φετινή σχολική χρονιά, που προβλέπεται ζόρικη (και φέτος).

1. Ακούς παντού τη λέξη προσαρμογή: Όσο πιο μικρό το παιδί, τόσο μεγαλύτερη η προσαρμογή. Μέχρι να γίνει η προσαρμογή θα μπει το 2022 μπορεί να φτάσεις μέχρι Μάη Μήνα και να κλαίτε κι εσύ και το παιδί σαν τη Δέσποινα, όταν τραγουδούσε το ομώνυμο τραγούδι στο Σπίτι με το Mega.

2. Ταπεράκι! Έλεγες αμάν και πώς να ανοίξουν τα σχολεία και ήρθε η ώρα εκείνη που φτάνει βράδυ και πρέπει να μαγειρέψεις και να στήσεις και ένα και δύο και τρία και τέσσερα ταπεράκιαγια τα παιδιά.

3. Ντύσιμο βιβλίων: Απορείς, εκνευρίζεσαι, σπαταλάς χρόνο και καταλήγεις με βιβλία ντυμένα γεμάτα κενάκια αέρα για να σου θυμίζουν πως τίποτα δεν είναι πιο δύσκολο από μια ζελατίνα που δεν θέλει να μπει σωστά στη Μελέτη Περιβάλλοντος της Β Δημοτικού.

4. Self test και βεβαιώσεις: Με δύο self tests την εβδομάδα, μην σου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα μπορείς να βρεθείς μπροστά στα κάγκελα του σχολείου έχοντας κάνει το τεστ στα παιδιά αλλά χωρίς να έχεις μπει στο σύστημα να εκτυπώσεις τη σχετική βεβαίωση!

5. Θα κλείσουμε πάλι; Αν υπάρχει μια αγωνία στην πρώτη εβδομάδα ανοίγματος των σχολείων, είναι η αγωνία του κλεισίματος. Οι λέξεις τηλε- εκπαίδευση και κρούσμα δεν είναι αγαπημένη κανενός, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να παραμείνουν με ασφάλεια στο σχολείο και ξέροντας πόσα έχουν θυσιάσει ήδη τα δύο τελευταία χρόνια.

6. Mύξες: Άτιμος εχθρός. Και με μάσκες και χωρίς, στο πρώτο σχολικό κουδούνι κοντά, έρχονται και οι πρώτες μύξες.

7. Διάβασμα! Το να έχει διάβασμα ένα παιδί Γυμνασίου ή Λυκείου είναι ένας άλλος πλανήτης από το έχουμε διάβασμα στην Α, στην Β και στη Γ Δημοτικού. Και επειδή 3 στους 5 γονείς προτιμούν τα κέντρα μελέτης, θα νιώσεις το λιγότερο εξωγήινη όταν θα πεις ότι θα διαβάζεις μόνη το παιδί.

8. Εξωσχολικές δραστηριότητες: Παρέα με το σχολείο έρχονται και οι ξένες γλώσσες, τα ομαδικά και ατομικά αθλήματα και το άγχος να προλάβεις να πάρεις το παιδί και να το μεταφέρεις γρήγορα από τη δραστηριότητα Α στη δραστηριότητα Β.

9. Ήρθε η ώρα για ύπνο: Εκεί που το καλοκαιράκι έφευγες τελευταία από τις κούνιες, τώρα δίνεις μάχη σαν να παίζεις στο Game of Thrones με τα δρακάκια για να πέσουν για ύπνο και να κοιμηθούν έγκαιρα.

10. Πρωινή αφύπνιση: Θα κοιμηθείς τελευταία, θα ξυπνήσεις πρώτη, θα ετοιμάσεις ρούχα, ταπεράκια και θα παλέψεις να ξυπνήσεις τα... δρακάκια που κοιμήθηκαν το βράδυ με το ζόρι. Μέχρι να μπείτε οικογενειακώς σε πρόγραμμα, θα φτάσουν τα Χριστούγεννα ή το πρώτο Lockdown και άντε πάλι από την αρχή!

Καλή προσαρμογή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved